Grovstanäs Invitational 2015 – Snart dags för årets roligaste fisketävling

Grovstanäs invitational

Då är det snart dags, preliminärt till 99% så är det den 24 oktober kl 10.00 är startskottet för inbjudningstävlingen som Lolle & Ulrika anordnar för 6:e året i rad. Förra året blev ju en succé på alla sätt – Dannes & mitt inlägg från 2014 beskriver väldigt tydligt både i text och bilder hur bra det var. Vädret kan vara allt från grådis och +5c till som 2014 då vi njöt av +15-16c och en grillfest de luxe under prisutdelningen.

Dogger i Norrtälje sponsrar - riktigt uppskattat
Grovstanäs invitational – riktigt uppskattat – 2014 års succé

Upplägget är i år justerat efter önskemål från många  att stretcha fisket en timme till,så under 2015  kommer det bli 5 timmars prestigefiske som fortfarande är tillräckligt kort för att skapa press att välja rätt taktik men med fördelen ge lite större möjlighet att kunna byta om man hamnar fel under förmiddagen, och jag med min långsamtgående båt tackar och tar emot då det innebär att jag kan köra Hit & Go och även nöta nån halvtimme på ett ställe som vi tror på. Vilket man inte har råd med när det var 3-timmars hetsfiske under tidigare tävlingsår.

Startavgiften tillbaks och glad som en speleman
Tobbe är glad som en speleman – hade flest upp på en Zonkertail papegoj 2013 – i bakgrunden en sjysst rök som demonstreras varje år och även bjuder på sjukt goda rökta delikatesser efter tävlingen.

Det bästa med allt är ju faktiskt själva sammanhållningen, den familjära stämningen innan när det bara är 25 båtar och en 50-60 dedikerade fiskare som deltar, där majoriteten har vattnen som sina “hemma vatten”. Det som är utmaningen i Grovstanäs invitational är att under alla år så är det oftast “utomsocknes” som har vunnit eller kommit högt upp i tävlingen där längst gädda vinner, tröstpris till “flest upp såklart”. Men utmaningen är att det kan vara riktigt klart vatten, vindstilla och strålande sol – eller kallt och klart och lite köldstela firrar, men det visar också på svårigheten i denna del av Furusund, får man upp fler än 5 st i båten då är det riktigt bra och en fisk på +3kg eller över 80 cm är oftast en vinnarfisk. Så sent i Oktober som tävlingen går har det under åren ännu inte kommit upp en metersfisk. Är det i år det sker kanske?

Peter håller Manges gädda. Nästan klassisk motljsubild men jag lyckades inte riktigt dölja Peters kamo-byxor
Vinnarfisk 2013 – inte direkt skrämmande, men ett 40-tal andra lyckades inte under 3 timmar hitta nåt bättre

Hör av er till mig eller Lolle om ni är intresserade av att vara med. Grovstanäs Invitational är inte som många andra mäktiga tävlingar med 70-100 båtar utan en familjär dag där alla har en relation till varandra på nåt sätt och ser fram emot grillning och skitsnacket efteråt lika mycket som timmarna på sjön. För egen del så har det bara blivit en tävling i våras, King of Mälaren, så det kommer skjuta på riktigt mycket med adrenalin inför lördagen om alldeles för många veckor. Besättningen är redan klar, det blir bröderna Silow som kommer stå längst fram i Vitan, min crescent 425 med nytt kastdäck som ni kan få en fin uppfattning av i det här inlägget, ja det vill säga bilder på nya kastdäcket och Silow jr som fångar fin gädda på fluga.

Kostnad 500:- för plyfa, grabbräcken från Biltema, 2 wiggler spöhållare från Dogger
Vitan är klar för vinnarfisken 2015 – äntligen kastdäck på plats

Här har ni länkarna till inläggen från tidigare år – läs och njut och förhoppningsvis börja ladda inför 2015.

2012 – Kort och gott i tidernas begynnelse

2013 – Manges tankar inför

2013 – Vi var vinnarbåten:)

2014 – Danne kommer 2:a

Flytväst på

Peter & Lolle

IMG_7107

Heta höstfärger – de kommer garantera få bada djupt i oktober

Föregående artikelVärtan Cup the story
Nästa artikelSprattel – Sommarfiske efter gädda.