Tips på pyssel inför våren

Tafsar, stingers, rullar, spön och planer. Allt vill man ska vara i topptrim när drömfisken kliver på. Det är i många delar av landet fortfarande vinter och is men dagarna blir längre och tidpunkten när isen ger sig och förleksfisket börjar närmar sig. Det gör också att suget att svinga spö växer och växer. Detta är precis helt tid att se till att allt är redo när det är dags.

Jag har sett många bilder på laddade hinkar, men inte så många färdiga tafsar, stingers eller nyservade rullar och det finns ju mycket mer att göra än att fylla hinkarna.

Jag var tvungen att lägga in en bild för att lätta upp lite och vad kan göra en gladare än lite Eastfield Nemesis och Wingman?
Jag var tvungen att lägga in en bild för att lätta upp lite och vad kan göra en gladare än lite Eastfield Nemesis och Wingman?

När vi idag sent omsider (vi är ju lite långsamma på att anamma ny teknik 🙂 ) bestämde oss för att vi borde finnas på Insta och Facebook har jag funderat på ett pysselinlägg. Vi lanserade Instakontot för nån vecka sen och idag (helt färskt alltså) så finns vi också på Facebook. Efter funderande kring vad som skulle vara i inlägget, kollade jag vad vi redan hade och konstaterade att vi har ganska mycket att bjuda på. Så om du vill fiska FiskeFürAlle-style så har du en gyllene chans nu!

Detta inlägg blir därmed inte ett nytt inlägg, utan lite hänvisningar till tidigare tips som kanske kan vara av intresse. För enkelhetens skull kör jag dem i nån form av kategorier nedan så beväpna er med tops, aceton, fluorkarbon och krokar för nu kör vi – det stora pysselinlägget!

Rull och spömek:
Rengöring Ambassadzeur
Ambassadeur
Daiwa LexaBalansera spöt

Stingers  och tafsar 
Trekroksstingers
Enkelkroksstingers
Stingerspikes
Tre olika tafsmodeller
Knutar

Betespyssel

Vattenvikta Zalt
Magnet för att fästa trekrokar i betet
Taila swimbaits

Förvaring
Förvaring för småsaker
Beteshink del 1
Beteshink del 2

Båtfix
Durk del 1
Durk del 2
Kastdäck
Aluminiumbåtsvård

Gjuta gummi – gummigjutarskolan
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Justeringar

Utöver det har vi gjort lite mer filosofiska inslag om hur man kan sysselsätta sig  i vintermörkret. Det finns andra sätt än att köpa beten och kolla fiskefilmer på tuben (faktiskt, det finns det!)

Träna mentalt
Träna fysiken

Som du ser finns det mycket man kan pilla med. Skulle du sitta på funderingar om något specifikt ämna så hör gärna av dig. Har vi någon kunskap i ämnet så skriver gärna några rader

Hoppas du finner något här att sysselsätta dig med. Välkommen in på en titt på insta och facebook också!

//Mange

Föregående artikelFiske i Rügen – hur åker man?
Nästa artikelLite Svartzonker – Lite Blackfish – Nya beten – Nya insikter