Lite Svartzonker – Lite Blackfish – Nya beten – Nya insikter

McPike från Svartzonker och ABU. Färgerna är klassiska och känns safe för vårfisket. Det blir till Jake eller någon annan snäll person att göra nya stingers åt mig mvh Latmasken

Det händer mycket bakom kulisserna, jag anar en liten nytändning hos oss i Fiskebloggen och oerhört skön energi i Teamet. Jag vet inte om ni som läser oss har märkt något av det, vi laddar på som aldrig förr.
Framför allt så har vi ändrat utseendet för att kunna inspirera ännu mer, sen blev det ju riktigt snyggt även om vi inte är riktigt klara ännu.

Jag hoppas ni kommer orka läsa igenom hela inlägget, för det kommer vara lite gott och blandat och ett typ pytt i panna inlägg från de senaste veckorna, mycket text och lite bilder, men bilder som jag hoppas får det att rinna till lite i mungipan, har ju kommit över svåråtkomliga Svartzonkers McPike och ett råm från Blackfish

Vi försöker ju att inte framhäva oss själva utan vara sökare och upptäckare inom världens underbaraste hobby och som i många fall också är en livsstil även för oss. Fullärda inom Gäddfisket kommer vi aldrig aldrig aldrig kalla oss eller bli, och det är ju mycket av det som FiskeFüralle går ut på. Vi vill leva upp till vårt namn och bjuda in alla till en skön gemenskap och dela med oss till alla. Men också lyssna och lära av er där ute för vi tror att er samlade kunskap är extremt mycket större än vår samlade. För många är det självklarheter, kanske har koll på allt det som Mange jag och Danne skriver, det vi fotar och länkar till, och det är ju underbart, för vi är fullt medvetna om att vi är ganska nya i gamet. Men vi vet också att det finns de som precis upptäckt gäddfisket och suger i sig kunskap och aldrig kan få nog, och om vi kan hjälpa till bara lite på vägen så är det precis det vi vill bidra med.Jag kan ta ett färskt exempel för egen del:

Jag är ju inte den som är överallt och konstant håller reda på allt som händer inom gäddfisket, prenumererar inte på en enda fisketidning även om jag läser de som jag kommer över, men då är de ju ofta några månader gamla(men gärna Power eller Wheels å andra sidan) har faktiskt lärt mig det mesta som jag kan om fiske allt däromkring under den senaste tiden som bloggare.

Så nu efter en 4-5 år tillsammans med Mange & Danne så börjar jag, rookien, ta mig lite ton och ge lite tips och komma med det nyaste och coolaste när vi diskuterar vad nästa inlägg ska handla om, eller ge tips om något som vi kan lära oss av. Den här gången tänkte jag vara lite i framkant och få uppmuntrande komplimanger och tipsa dem om några bra videosekvenser på Youtube att spendera offseason med. Responsen är ju inte riktigt vad jag förväntar mig, milt uttryckt.  Här kommer jag farande med en inspirerande kille som heter Tobias Fränstam, tydligen anställd på Sportfiskarna och nybliven bloggare för ABU :). Vi kan säga inte helt okänd för 90% av er där ute, så det blir ju ett bryskt uppvaknande från min sida. Jösses vad det finns kompetens i vår gäddvärld, och jisses vad Tobias är generös med tips och tricks och delar med sig av erfarenheter i en aldrig sinande ström. Och självklart, som vanligt är jag  typ 3:a på bollen och förmodligen sist av alla, men för er som inte upptäckt denna FiskeGud och som numera är min nya idol och läromästare så kan jag tipsa om 2 grymma program på Youtube som gett mig massor med kunskap och förståelse för olika miljöer och tekniker:

Sportfiskarna och SportfiskeTV FishEco körde ju ett LIVEfiske med Tobias Fränstam, som vi redan haft som ett inlägg när det begavs sig, minnet är ju inte som det borde, ett riktigt bra program.

Klicka här

Tobias Fränstam förklarar vad Slacklinefiske innebär, vilken utrustning som krävs och hur man ska göra. Vi får också lära oss mer om gäddfiske i allmänhet, om biologi och om de metoder som Tobias hämtar inspiration ifrån.

Klicka här

Tobias Fränstam är en stor inspiratör som jag nu har någorlunda koll på, eller inspiratör och inspiratör, han är nog det närmaste man kan komma en levande Wikipedia inom gäddans liv och leverne, alla där ute – ursäkta för min tidigare okunskap om denna människa ursäkta ursäkta jag ber om ursäkt även till dig Tobias F. Allt ni säger kommer jag härmed stämma av med min nya referenspunkt och riktkarl inom gäddfiske, kommer bli tjatigt men det är ju sån jag är, lite lätt störd. Jag inser att jag har extremt mycket kvar att ta in och läsa på. Kunskap är ju en färskvara även inom fiske och det kommer nya tekniker och nya insikter hela tiden, så det är bara att försöka komma ikapp.

Hur är läget, och då menar jag ju isläget, mitt senaste inlägg handlade ju egentligen om suget som nu är enormt, men att man måsta ta sig igenom en istid, en grym tidsperiod för varje gäddfiskare, I Furusund fortfarande förtvivlat i vikarna, kanske att det är öppet vatten ute i farleden men i Grovstanäs ser det ut såhär

Isläget i Furusund
Isläget i Furusund -läget i ditt favoritvatten?

Jo, vi har börjat ånga på lite nu inför en stundande säsong, några av er har ju lagt märke till att vi skaffat Instagramkonto, så in och sök på FiskeFurAlle så kommer du kunna få sköna bilder och inlägg som vi vanligtvis inte kör här på bloggen, just nu är det utlottning varje Torsdag på biljetter till Sportfiskemässan. Hittills är det bara att gratulera Team Dendärdöh, Fredrik Wallin från Ronin Lures & Kristoffer från Pikeboyz till en gratishelg och fritt inträde, men då det är 2 st biljetter kvar så än lever chansen. Dessutom kan vi följa Manges resa till ett nytt bete, från prototyp, till gjutning och färdigt alster. Framförallt kommer det en hel del inspiration på insta.

Vad händer mer, jo vi har typ sist i landet skaffat en egen Facebooksida så du nu enkelt kan hålla koll på när vi postar nya inlägg, charmant är ordet på det initiativet från Danne.

Här är en rapport från Jakob som har Gnesta & Trosa som hemmvatten, ser ju fin fint ut, och intressant hur 2 timmars körtid från Norrtälje kan ge öppet vatten. Och från rätt stor del av Mälardalen med 1 timmes körtid nå underbara gäddvatten.

Jakob messar lyriskt att Trosa är fritt fram, det är ju inte ofta det är det;) bilden tagen 15 februari 2015
Jakob messar lyriskt att Trosa är fritt fram, det är ju inte ofta det är det;) bilden tagen 15 februari 2015

Sen har Mange gjort en helt fantastisk serie inlägg om Rügen, jag måste lyfta de inläggen som skulle kunnat heta Rügenfisket från insidan om det varit en Tv-serie. När till och med Fischeco puffar för inläggen så blir vi extremt glada och det går inte många sekunder innan jag har öst Danne & Mange med sms att vi fått uppmärksamhet av de etablerade och högt ansedda sajterna i vår värld, det är stort och något som vi inte trodde skulle ske när vi började skriva, hoppas gjorde vi nog, vi är ju tävlingsmänniskor och vi vill ju skriva för er läsare om sånt som vi enligt egen måttstock vi tror är intressant att läsa. Exempelvis vår kompis Tobbe från Västerås som åker jorden runt veckovis på olika kraftstationer eller oljeplattformar, och för honom vill jag skriva för, ge honom några minuters drömmande och glädje när han ligger i en svettig container med 20 andra grabbar från Ryssland, Thailand eller Norge.

Det var en glädjens dag för oss, dagen när Fisheco puffade för vår blogg
Det var en glädjens dag för oss, dagen när Fisheco puffade för vår blogg

Inläggen om Rügen doftar och vibrerar av inspiration, insikter och naken rapportering (näe inte så som ni tror)
bl a så gör du och så kommer man dit, vad kostar det alla inläggen hittar du här:

https://fiskefuralle.wordpress.com/category/gaddfiske-i-rugen/

Något som också är extremt roligt är uppladdningen och energin som man ser inför kommande säsong, en fullständig explosion av Custom-beten i alla möjliga sammanhang.  Zlatan & Markoolio hetsbudade på Svartzonkers välgörenhetsbeten till majblomman. Eastfield har fullkomligt tagit över sociala medier med sin Wingman som nytt hett gummitbete nu i de välsorterade Sportfiskeaffärerna, Har säljstartat sitt ännu hetare Wingman Curly. Vår vän The Pikefather har kört sitt betesbytesrace, men jag tror han slutade med fler beten än han blev av med. Blir kul att se nere i Jönköping på Sportfiskemässan vad som är hett och vad som är trenden 2015 från leverantörerna inom betesfronten. Som gamla Zaltfantaster, så vore det intressant vad Kungarna i den undre världen skulle kunna göra för gummibeten? Jag saknar lite förnyelse på helgummifronten från Zalt, därför är de inte med i min hink under kommande säsong, även om just en svävande Åland eller en Firetiger från dem är killerbaits så är de på avbytarbänken. Inte ofta jag ger lite kritik till någon då man skall vara positiv och generös, ni vet Karma, men här behövs en uppryckning från det varumärket, går inte att vila på gamla lagrar, det grå ruskigt fort nu på betesfronten, vem vet de kanske överraskar i Jönköping, hoppas hoppas. Skulle ju väldigt gärna ha något från dem, de gjorde ju en spöserie som är döpt efter hemmavattnen.

För egen del lovade jag ju att det var färdigshoppat, inget mer, mina 3 startfemmor och taktik för 2015 är klar. Oavsett vad som dök upp framför min näsa. Istället får det investeras i 2 hotellnätter i Jönköping och resa fram och tillbaka som Bloggare på mässan, att blogga är inget som man blir fet på direkt, bara utgifter, men helt klart värt det:D Tror ni att jag kunde hålla löftet, nix pix – den karaktären finns inte i min långa kropp tydligen. Så vad har det blivit då? Ja ni som följer instagramkontot vet ju redan. Jag kom hipp som happ över några kartonger med Svartzonkers “nya” gummibete McPike från ABU. Ser rätt hett ut och vi väl får se om det kan bli 2015 års bete? Jag och Danne väljer att dela på 2 kartonger så vi har möjligheten att utvärdera både Furusund & Mälaren tidigt på säsongen, dessutom så är det mycket mer gynnsamt för plånboken om det nu skulle visa sig att det inte var något speciellt, men Clas vet ju vad han gör så det är väl ett monsterbete som alla andra av hans skapelser, Såg precis på SZ instagram en ny jätte födas ur formen, en prototyp på kommande The Giant Grub. 47 cm & 135 gram som han enligt nteringarna siktar på att släppa i maj, en Musky killer och något för den som känner att han inte bara måste ha största båten utan också största gummit

McPike från Svartzonker och ABU. Färgerna är klassiska och känns safe för vårfisket. Det blir till Jake eller någon annan snäll person att göra nya stingers åt mig mvh Latmasken
McPike från Svartzonker och ABU. Färgerna är klassiska och känns safe för vårfisket. Det blir till Jake eller någon annan snäll person att göra nya stingers åt mig mvh Latmasken

På instagram kom jag tyvärr, eller inte, förbi en grymt spännande färgsättning, med ett extremt speciellt namn på den med händer formade träbiten; The Menstruating Firecow från Blackfish. Det måste man ju bara älska, ingen aning om gång eller nåt annat, aldrig sett det tidigare eller ens hört Mange nämna konstnären bakom betet, så det var ju till att försöka få hugg på så fort som möjligt, lite Swishande så låg det i lädan hemma. Ja jag är överlycklig, det här kommer få nöta på vårfisket, ju mer tid i vattnet ju större slemproppar. Namnet är ju inte direkt könsneutralt, eller PK och jag ber om ursäkt om det är stötande, men jag tror ni har överseende. Och Caesar Lures lurade mig till ett inköp som jag nog får posta på insta eller något inlägg längre fram.

Mina damer och herrar, The Firecow från Blackfish
Mina damer och herrar, The Firecow från Blackfish – fett nice, give it to me baby

Som bloggare lär man sig extremt mycket, som att Haldorado.hu länkar till ett inlägg som Mange gjort, det är en global värld och det är sjukt roligt vad litet allt blir när det bara är en sökning eller länkning bort, och det påminner inte så lite om ett av forumen som finns här hemma. Och något som jag vill trycka på och som det här visar, Mange är en extremt inbiten Haspelfiskare, där är det inte många som slår honom på fingrarna om materialval, rulle, spö eller lina you name it, hör av er till Mange så vet han vad som är bäst tillsammans beroende på budgeten.

Haldorado - tycker om Manges inlägg Haspelnördens Spöval  Som fiskar gör eller vad i helsike betyder det? Hjälp från någon som kan ungerska mottages
Haldorado – tycker om Manges inlägg Haspelnördens Spöval Som fiskar gör eller vad i helsike betyder det? Hjälp från någon som kan ungerska mottages

Nu är det dags att runda av för den här gången, skönt att få ut allt ur huvudet som jag har gått och fnulat på. ett Symptom är ju arr jag har för 4:e gången på 2 månader gått igenom hinken och kollat att allt är som det ska, kvar att göra är att byta lina och tafsar inför säsongen, köpt Sea Sea´s bottenfärg så båten kan komma i så fort det bara går, jag målar so fort det är 1 plusgrad ute, segt men wtf, spela roll sisten i med båten är en skitmört.

Byt batteri i vågen, Slipa krokarna,putsa glasögonen och smörj rullen – hörs snart igen

/Peter

Ps. Fly vs Jerk 6 har haft premiär, och jag har inte sett den än nej, sist på bollen som sig brukligt är, måste hinna med den i helgen -mums mums att ha något så gott att se fram emot är sjukt kul .ds

Föregående artikelTips på pyssel inför våren
Nästa artikelEn val har fötts – nytt gummibete

1 KOMMENTAR

Comments are closed.