Trögt, trögre….. mälaren

Precis som vanligt är sommarvädret i Sverige helt oförutsägbart. Inledningsvis kom supervärmen, äntligen en bra sommar, eller? Sen kom midsommar med nordanvindar och härliga 9 grader, precis som en midsommar skall vara. Och nu gott folk sitter vi med skön sommarvärme igen.

Precis efter midsommar hade jag möjlighet att fiska en del, samtliga rundor har varit i mina hemmavatten, Mälaren. Under en vecka körde jag tre eftermiddags/kvällspass med riktigt dåligt resultat – två blankrundor och en med endast två stycken upp och därtill inte något format att tala om. Frustrationen blir stor, man letar orsaker och botemedel och inget fungerar!!!!

Vi testar gäddmete och ser om det fungerar..
Erik har tagit med sig utrustning för gäddmete. Vi ankrade upp och kombinerade gäddmete med klassiskt spinnfiske. Inte ens när man dukar upp med en vandrande buffé ála agnad mört ville de hugga.

Jag har kollat med andra som fiskar mycket i våra trakter, framförallt annan fisk än gädda (läs göstrolling och vertikal), för att se hur fisket varit för dem. Samtliga ger samma tråkiga besked, det är trögt senaste veckorna.

Men det finns något som händer i en när det är trögt fiske. Man blir så sjukt revanschsugen och vill ut igen för att bevisa för sig själv att det går, att det kanske vänder och det är just det som är så kul. Man blir taggad av motgångar, man fokuserar mer, tänker mer, försöker hårdare och köper fler prylar 🙂

IMG_5989
Avrundar rapporteringen med en klassisk “vi har i alla fall varit ute i naturen, hade en fin kväll” osv. Innerst inne vet vi – det är för ett bra fiskepass vi är ute. ÄVEN om det de facto är trevligt att vara ute på sjön.

// Danne

 

 

 

Föregående artikel… men ska inte ankaret sitta fast i båten? Värmdö/Ingarö
Nästa artikelFiskerapport Mälaren – Revanschen?