Fiskerapport Mälaren – Revanschen?

Vi ligger efter i rapporteringen av vårt fiske, vi får skylla på semestertider helt enkelt. Detta hände för ett par veckor sedan.

En näst intill tropisk värme kom till Svedala, synnerligen varma dagar och fantastiskt sköna sommarkvällar. Det är tisdag och vi planerade en tur för att ta revansch på tidigare rundor som varit mindre lyckade. Taggade till tänderna, nya grejor i beteshinkarna beger vi oss ned till båten.

Laguppställningen denna dag är jag, Erik och Joel. Värmen är slående när vi kommer ned till hamnen på eftermiddagen, flytoverallen ligger gömd längst in i garaget, det är shorts och t-shirt som gäller!

IMG_6032
Den här bilden ser mer spännande ut än vad den egentligen är, Erik och Joel lyckas med bedriften att få ett dubbelt bottennapp.

Planen är enkel – vi siktar på ställen som vi känner till sen tidigare, några sköna branter, grynnor, flader med bälten av växtlighet och självklart några väl valda vikar.

IMG_6034
Joel drar upp dagens första. Denna togs vid en trevlig grynna som har en flad på insidan och en skön brant på “utsidan”. Tagen på hans egentillverkade gummi (side2side lures)
IMG_6035
Joel får en skön overrun på rullen, linan går så klart av och ett bete är förlorat. Erik, som förövrigt påstår sig vara sveriges bästa fixare av rulltrassel sätter sig och försöker rädda det som räddas kan. Denna gång gick han dock bet.

Ett antal timmar och nya platser senare har mörkret anlänt och vi gör ett sista stopp i en vik i höjd med Rosersbergsviken. Här kom det upp ytterligare en liten rackare. Totalt sett så kom det upp tre stycken denna dag. Någon revansch blev det egentligen inte, det har varit otroligt trögt senaste tiden.

 

IMG_6038
Erik i full action i desperat jakt på att locka upp en till innan hemfärd. Det är sen timme och vädret är fantastiskt, vi står fortfarande i short och t-shirt. Äntligen sommarvärme.

 

Just nu är jag uppe i Herräng och hoppas få några rundor på sjön, återkommer med rapporter om dessa rundor.

 

//Danne

 

 

 

Föregående artikelTrögt, trögre….. mälaren
Nästa artikelNär allt inte går som man hoppas