6:e december 2014 – Fiskerapport

Fredag den 5:e December har vi julfest på jobbet. Ett mycket uppskattat event på alla sätt och vis dock bara en hake…….jag har bokat fiske på lördagmorgon.

IMG_6781
När det är fest ser man till att pimpa upp sig lite för att vara extra vacker….
IMG_6774
För säkerthetsskull ser man till att ha ett par extra kaxiga glasögon tillgängliga….Nej de är dessvärre inte polariserande

Som tur är har jag en fiskesugen kollega som skall med, vilket underlättar att hålla sig på mattan gällande intaget av alkoholhaltiga drycker.

IMG_6769
Jocke har bestämt sig för att fiska hårt med the Pig och värmer upp enligt gängse regler….Eller har han kollat för mycket på Harry Potter… Dobbie the House Elf??

Lämnar hemmet strax efter 06:00 och det är inte en tillstymmelse till ljus på himlen. Väl nere i hamnen är det fortfarande mörkt. Men när vi väl rullar ut mot vår första plats så börjar det ljusna och det blir möjligt att se vart grejorna landar när man kastar iväg dem.

Det är 4 grader i vattnet, så det kommer inte behövas många nätter/dagar med minusgrader för att isen skall lägga sig. Har vi tur kan vi göra mellandagsfiske precis som förra året, vi får se. Nån som vill hänga på i så fall?

IMG_6786
Precis på gränsen att man ser vart man är och vart man kastar.

Vi har endast några timmar på oss på grund av andra åtaganden under dagen men vi hinner med att prova några olika platser som borde ge fisk.

IMG_6792
En modell mindre fastar på en välanvänd Buster Jerk Skitmört. Det är alltid kul med sprattel i grejorna!! En fisk är en fisk – så det så!
IMG_6794 2
Nämen, där ser man! Det finns lite större modeller också. Jocke drar dagens största.

Tre stycken kom upp på denna runda som bjöd på kallt men på något sätt fint mulet väder. Stundtals vindstilla och ,för Mälaren, relativt klart vatten vilket gör att man kan se huggen.

Jocke hade vid ett tillfälle en och samma gädda som var på hans jerk TRE gånger på TRE kast (på exakt samma ställe), men satte sig aldrig ordentligt. Uppenbart att den var sugen, vilket var riktigt kul att se. Om än frustrerande för Jocke att inte få den att sitta. Men men så är det ibland, vi hade i alla fall kul!

// D

Föregående artikelHöstfiske jakten på storgädda i Mälaren, eller?
Nästa artikelGäddan hugger även den 14:e December