Gäddan hugger även den 14:e December

Söndag morgon, inte ett moln och solen lyser som en skiva guld på himlen. Vi har inte direkt varit bortskämda med solljus de senaste månaderna och därför känns den ännu mer välkommen en dag som denna.

IMG_6822

Eftersom vi inte hade något speciellt på schemat så här tio dagar för julafton…..så passade jag på att viga ett par timmar till fiske. Båten står på trailern och vilar, så det fick bli gäddfiske från land istället. När jag kommer fram till viken så visar det sig att jag har tur. Isen har inte lagt sig helt under natten och det finns utrymme att kasta ut sina grejor.

Gott och blandat
En låda med beten räcker för de flesta fisketurerna. Här är de mest väsentliga för dagen. En låda Gott och Blandat helt enkel. För er som undrar: 2 st Buster Jerk (Drutten och Skitmört), 1 st Guld/vit Wingman, 1 st Guldbrun Pigshad, 2 st Tail (Brunglitter och papegoj), 2 st McRubber (glitter massor med glitter), 1 st McMy (typ grön eller nåt) Ej MED I BILD: 1 st gälgrepp + 1 st Nackgrepp + kroktång

Jag startar som vanligt med jerkbaits men efter fem minuter ger jag upp och slänger på en glittrig McRubber med 20 gr skalle, här skall grejorna ned. Redan på andra kastet sitter dagens första gädda. Den stod förmodligen på botten och väntade på att ngt skulle trilla ned – och det gjorde det. Hugget är blixtsnabbt och så aggressivt att jag knappt behöver göra mothugg. Sånt gillar man när man kommit till åldern och de enda fungerande reflexerna man har – sitter på jackan.

IMG_6828
Sugen på en McRubber. Vem skulle inte vara det? Kolla hur smaskig den ser ut i motljus.

För att få fisk en dag som denna skall man fiska på djupet….

IMG_6835
Man vet att man håller sig på rätt djup när man får upp denna på kroken. Och för er som undrar… den var tom, men likväl fin i solljuset.

I och med att utrymme för att byta plats är begränsat så får man köra klassiska solfjäder-metoden i sina kast. När jag kommer i ett läge där jag nästan kastar jämsides med land kommer andra hugget. Även denna gång är hugget oerhört snabbt och koncist. Denna gädda ger mig en betydlig bättre fight än den första, den rusar flertalet gånger vilket gör det hela lite roligare. Enda orosmomentet var att jag var tvungen att byta plats för att kunna drilla in den för avkrokning.

IMG_6833 - Version 2
En fin rackare pyntad med McRubber och Vass-strå. (Det är inte lätt att fota, hålla grejor på en och samma gång….och därav kom inte hela gäddan med)
IMG_6838
Vet inte varför denna bild är med, men det kändes bra när jag tog den…så den fick en plats iallafall. Det ni ser på bilden är en Daiwa Lexa 300 som sitter på ett Roots Jerkspö.

Det är snart jul….

IMG_6842
I och med att det är juletider så presenteras här – en perfekt dekorerad julgran! En sådan gran bör alla gäddfiskare ha hemma till jul.

Tjolahopp på er!

// Danne

Föregående artikel6:e december 2014 – Fiskerapport
Nästa artikelGäddfiske 21:a December 2014