Årets bete 2014: Eastfield Wingman

Snoken

Japp äntligen är det dags att avslöja årets bete 2014… Vi på FiskeFürAlle är ju helt obundna och gör bara det vi själva vill och hyllar det vi vill hylla för vi gillar det och i år stämmer FiskeFürAlles hyllningskör unisont upp i “WIIIIIINGGGGGMAAAAAAN”. Årets bete 2014 är Eastfield Lures gummibete Wingman!

… och 2014 är det mjukt som gäller igen. Ja vi på FiskeFürAlle har blivit riktiga mjukisar. Vi sitter och kramas i velourpjamaser, håller varandra i händerna och sjunger “we shall overcome” när vi tänker på Eastfields lilla krabat Wingman. Ska vi vara riktigt ärliga så har detta varit det enklaste valet av “årets bete” hittills. Det var inget snack om saken. Vi slog våra kloka huvud ihopa och inom loppet av 10 sekunder var vi överens – Wingman!

Wingman är ett fantastiskt litet bete som gått från Zero to Hero på mindre än ett år. Själv kom jag kontakt med Wingman när vi satt på bloggatan på sportfiskemässan i Kista i mars. Jag skulle (hör och häpna) köpa en multi-rulle från vännerna på Sportfiskeboden, Täby. När jag kom till deras monter såg jag att hade delat sin plats med Dirty pike baits och en okänd förmåga som var grymt trevlig och hade snygga gummibeten med vansinning finish. Vill-ha-begäret grep tag i mig direkt och från dess har Wingman varit med i start-elvan varje tur under året!

Jag har inte varit med om ett bete som skapat som hype och hysteri i gemenskapen som Wingman. Kompisarna är som små tonårstjejer som ser Harry Styles i One Direction (nutidens NKOTB eller Backstreet boys för er dinosaurier) när Wingman kommer på tal. Detta kom ang Wingman i vår chat gäddfeber IDAG bara ang. Wingman:

Först Tobbe som känner sig glad
Först Tobbe som känner sig glad
Och sen Jake the Snake som ska övertrumfa Tobbes 4 st med 6 st. Alla 10 är köpta IDAG!!!
Och sen Jake the Snake som ska övertrumfa Tobbes 4 st med 6 st. Alla 10 är köpta IDAG!!! Ja ni ser ju själva tonårstendenserna 🙂

Allt detta från ett gäng grabbar i 40(ish) åldern (ja inte Junior-Jake men alla andra 🙂 )! Ok till Alexander Lukas (Jakobs) försvar kan vi säga att hans Wingman inte var köpta. De var ett pris för han kom i på delad 2:a plats tävlingen Eastfield hade för största fisk på wingman.

Karma14

När några Wingman skänkts av Eastfield och auktionerades ut på Karma14 – ett initiativ vi älskar – så var det självklart var Peter skulle lägga sina julklappspengar – en intensiv auktion och en 1000-lapp senare hade Peter både varit välgörande och stärkt arsenalen 🙂

Vad är det då som enligt oss gör Wingman till årets bete? Ja först och främst så fångar det fisk, mycket fisk. Det har dragit fisk i alla vatten och Junior-Jakob satte t o m sitt PB under året i en tur till Trosa med Peter på en Wingman. En fin liten sak på 7,3 kg och 103 cm satte suget tänderna över en Winman i färgen Kermit:

Jake the Junior med en fin gädda. Jakob är lite liten i växten så den ser ännu större ut
Jake the Junior med en fin gädda. Jakob är lite liten i växten så den ser ännu större ut

Wingman är sådär lagom stor, inte för stor och inte för liten med sina 21cm och 75 gram. Man blir inte trött av att dänga den hela dagen men den syns ändå väl i vattnet. Ok det har funnits några tillfällen jag önskat den var lite större men en Wingman XL kan väl ligga på önskelistan till Eastfield:-)

Sen är det svårt att inte gilla den lite lätt vaggande gången och att går att fiska från låååångsamt till väldigt snabbt, utan att sluta vagga och utan att snurra. Gången är helt enkelt superb. Lite avis är jag på att de fått till gången på detta fantastiska sätt. Det är bara att gratulera

[vimeo http://vimeo.com/92274437]

Eastfield har i vårt tycke extremt underhållande och snyggt producerade produktbilder och namn på färger. Det verkar finnas gott om kreativitet och vilja att göra oväntade saker och det går vi igång på. Vad sägs om namn som “Panzerfaust”, “70-talaren” eller “Golden Shower”. Vackert! Ännu en som stämmer in i denna är hyllningskör är Klas “ThePikeFather” som utnämnt Eastfield till “Snyggaste betesbyggaren i Sverige”. Här hade jag tänkte visa ett exempel men jag kan inte välja – så blir ett gäng. Jag blir glad både av de galna idéerna och det snygga utförandet!

Panzerfaust
Panzerfaust
Snoken
Snoken

image image

Golden Shower
Golden Shower
Kamikazekiwi
Kamikazekiwi

Slutligen är det nog finishen och kvaliteten på betena som gör oss lite extra glada. Kul att ett sådant helgjutet paket med gång, finish, kvalitet och snygg marknadsföring kommer från entusiaster som står i verkstan på kvällarna i Åkersberga och offrar sin fritid för fisket och grymma beten.

Big Ups, grattis och TACK för ett grymt bete till Eastfield från oss på FiskeFürAlle.

//Mange

Här hittar du länken till samtliga Årets Beten

https://www.fiskefuralle.se/category/beten-betesbyggare/arets-bete-beten-betesbyggare/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelAlaska – kanske bästa fiskefilmen + intervju
Nästa artikelHangin’with Mr Eastfield – intervju!

7 KOMMENTARER

  1. […] Vi driftade vidare och gick lite mer på sommartaktik (vi hade bra koll på vindriktningarna dagarna innan också) så vi gick ner där vinden tryckte på ordentligt, ankrade med Xi5:an och efter bara ngt kast har Peter en fisk på som huggit ända inne i fjolårsvassen. Den går tungt och djupt – ett bra tecken. Dagens andra med vettig storlek – 5,7kg landad med årets bete 2014 –  Wingman. […]

Comments are closed.