Årets bete 2016 – läsarnas val

Årets bete 2016 har precis delats ut till Headbanger tail från Headbanger lures. Juryn var enig och det var ett självklart val… För oss…nu r det våra läsare som väljer årets bete!

Men juryn är en sak… Vi vill ju också veta vad våra läsare tycker var just deras egna årets bete. Så vi ställde samma frågor till några av de som röstat på vad de tyckte skulle var årets bete. De frågorna vi ställde var: Vilket är dit årets bete 2016? Varför är just det betet årets bete? Hur fiskar du hem det? Vad fiskar du i för vatten/hemmavatten?Här är deras stories:

Carl-Hampus Lundberg

1. Årets bete för mig är Warshad 23 som jag och min vän Mathias Strand tagit fram själva under namnet Warhook
2. Dels på grund av all tid vi lagt på att ta fram betet. Många sena kvällar och svordomar. Sedan är gången helt magisk för att citera en av våra kunder.
3. Jag fiskar hem det varierat. Det fungerar både att fiska långsamt och kanska snabbt samt att twitcha det en aning för att få riktigt irrationell gång.
4. Mina hemmavatten är kring baggensfjärden utan för Nacka/Värmdö


Ps. Spana in Warhook på Instagram och Facebook

Droppelin – Adam Lewenhaupt

Mitt årets bete ä e handgjord Wolfcreek Tail i färgen kexchoklad. Grundgående. Tog största gäddan nånsin för mig på den (8,36 kg) å 14 fina gäddor till. Den va ny i “stallet” för 2016. Enkel hemvevning mä stopp ibland. Hemmavattnen ä sjöar å älv runt  Särna i nv Dalarna.

Ha dä gött! Adam.

Daniel Selldin / _Sipuli

1) Lär nog säga att det är azkikr från Mb79.
2) Kör man med supershallow modellen kan man täcka in alla djup med hjälp av päronbly. Det blir helt enkelt ruggigt mångsidigt!
3) Hur det fiskas beror främst på vattentemp. Men tidig vår på djupkanter, låååångsamt hemtaget med 25gram päronbly vid främre kroken. Efter lek i originalutförande utanför lekvikar. Och hösten kan man twitcha hem det på djupkanter för att locka fram brutala hugg!
4) Mina hemmavatten är dalälven från Hedemora och nedströms. Fiskar oftast på djupare områden i fjärdar eller bakvatten!
Mvh _sipuli / orebaits på instagram

Fredrik Wahlqvist

Efter att fisket för min del har legat på hyllan under några år så blev det en nystart under 2016. Årets bete för min del har varit mcmio i blåsilver både med orginaltailen och med en biggietail. Det är ett bete som alla känner till och är mycket lättfiskat och som har en mycket skön vaggande gång. Detta var betet som lurade merparten av gäddorna under de pass som blev, speciellt under våren då den fiskades över 3-5 m djup utanför lekområden med 5-10 gram päronbly i beteslåset. Merparten av fisket bedrivs i småland och sjön Nömmen.

Rickard Eiworth

1. Årets bete för mig är Eastfield Lures Tomcat.

2. Betet har levererat året runt i olika vatten från 18 meters djup till 0,5 meter, från Vänern till furan. Dessutom är det en perfekt storlek, lättriggad och krokar bra!

3. Lite beroende på säsong men oftast snabbt invevad med överdrivet många spinnstopp, då det ofta är i droppet det hugger.

4. Hemmavatten är framförallt Furusunds skärgård samt en liten insjö i Gästrikland men kör även del i dalarna
Tack för ni vi ville dela med er av era årets beten. Vi tycker det är kul att ha med våra läsare med :-). Och så en shout-out till alla våra läsare – har ni något kul att berätta – skjut iväg ett meddelande till oss någonstans: Insta, Facebook eller info@fiskefuralle.se. Vi hoppas vi får mailkorgen full nu 🙂
Snart är det flytväst på!
//Mange, Danne och Peter
Här hittar du vår utnämning av årets bete
https://www.fiskefuralle.se/category/beten-betesbyggare/arets-bete-beten-betesbyggare/ 

Ps. Som vanligt – glöm inte följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram  Ds.

Föregående artikelÅrets bete 2016: Headbanger Tail
Nästa artikelHangin’ with Joe Trueglide Peterson