Årets bete 2016: Headbanger Tail

Årets bete är en återkommande tradition här på FiskeFürAlle. Vi kände att beten och dess skapare saknade en utmärkelse som verkligen speglade det viktigaste med ett bete: Att det fångar fisk, ett bete man har förtroende för, alltid har med på varje tur och allt som oftast hänger i spötoppen, här platsar Headbanger tail in.

Årets bete har ingenting med att det måste vara nytt och fräckt. Vi ska känna för det, ha fiskat mycket med det och är det dessutom innovativt så är det såklart ett stort plus. I vår utmärkelse får man däremot inga guldstjärnor för snygghet. Det är funktion som gäller.

Vi har hunnit med att dela ut året beten. Vi låg lite efter med diplomutdelningen men på sportfiskemässan i fjol delade vi ut samtliga diplom till:

2015: TN Lures Abstain Swimmer

2014: Eastfield wingman

2013: Svartzonker McTail/Tail

2012: Zalt

2011: Savagegear Alien Eel

Vintern 2016/2017 börjar äntligen släppa sina äckliga, kalla labbar om landet och med sportfiskemässan känns det som om öppet-vattensäsongen äntligen står runt knuten. Då är det dags att plocka fram sina tidigare årets beten och dra upp vårdamer!

När det gäller 2016 årets bete så var det faktiskt ett enkelt val… Redan när vi såg demofilmerna visste vi att det skulle bli något extra. Sen fick vi även möjligheten att testfiska några prototyper och då var vi sålda. Lagom stort, kreativt, innovativt med en irrationell gång och en viftande svans som kan locka den absolut trögaste gädda till hugg.

Motiveringen för Headbanger Tail

Så med juryns motiviering: Med ett kreativt nytänkande på designen har vi fått ett nytt bete på marknaden med irrationell gång och framförallt, det viktigaste,det fångar fisk. Utmärkelsen för årets bete 2016 går till: Headbanger tail från Headbanger Lures

Vi har redan innan varit till oss i byxorna runt detta bete. Så till den grad att betet och herrarna bakom förärades en helt egen artikel tidigare i fjol. Det kan du läsa här: Att betet fungerar är det inget snack om – fråga vår kompis Pertan. Han passade på att fånga PB under förra våren på enn blå-silver suspending Headbanger. Grattis kompis!!!

Stort grattis från oss på FiskeFürAlle:

Är du nyfiken på att och se om tailbetet fångar fisk, kika på https://instagram.com/headbangerlures eller deras Facebooksida https://www.facebook.com/headbangerlures

Vi hoppas att få återkomma och berätta mer fler stora fiskar på Headbanger tail och även den nya Headbanger paddel och junior…

Spöböj på er allihop!

// Danne, Mange och Peter.

Ps. Gillade du denna saga eller vill läsa några andra inlägg om fiske så följ gärna oss på våra olika kanaler för att hålla dig uppdaterad

Direktlänk Facebook hittar du här
Direktlänk Youtube hittar du här
På Instagram hittar du oss under fiskefuralle Ds.
Föregående artikelHangin’ with Claes “Svartzonker” Claesson
Nästa artikelÅrets bete 2016 – läsarnas val

1 KOMMENTAR

Comments are closed.