Att byta en wobblersked – Bästa gäddbetet Kung Conrad simmar igen

Conrad Conrad och Contrad

I maj hade FiskeFürAlle en liten sammankomst tre dagars fiske, umgänge och skratt. En grym helg helt enkelt som du kan läsa om här och här. Både jag och Karl-Oskar hade ett grymt mängdfiske på Conrad-wobbler. Det var utan tvekan det bete som levererade mest den helgen.

Tyvärr parkerade jag favvo-Conraden på en klippa. Den som började huggsexan och tog flest fiskar tappade tyvärr hakan…

Kungen!!!
Kungen!!!
En fallen hjälte
En fallen hjälte!

Det är väl inte så mycket att bry sig om – ett billigt drag från Fladen som gått sönder? Njaaa, jag måste erkänna att det högg i till i hjärtat. Jag kände att denna hjälte hade fått en speciell plats i mitt hjärta och förtjänade ett bättre öde än papperskorgen. En tanke började födas. Kan man sätta in en ny sked? Lite detektivarbete gav träff på Lundgrens (som alltid 🙂 ) En inköp sked senare var det dags att skrida till verket.

Ny sked som ska dit. Lite lång bara. Får kapas till
Ny sked som ska dit. Lite lång bara. Får kapas till

Först öppna upp plats för ny sked.

På operationsbordet
På operationsbordet

Fram med bågfilen och såga in plats för skeden. Det gäller att vara försiktig dock, så att man inte sågar av stålvajern som är ingjuten i draget. Testa djup på jack och längd på skeden. Tips: Skedmaterialet är så skört att det inte går att såga i – en fil funkade utmärkt för att få till rätt längd.

Testa längd i jacket
Testa längd i jacke

När jag var nöjd var det bara att limma dit skeden med två-komponents epoxi. Det gäller att vara försiktig här. Kommer skeden snett kommer den simma helt tokigt och du kan slänga rubbet.

Färdig! Märkena från aggresiva gäddor syns tydligt på buken
Färdig! Märkena från aggresiva gäddor syns tydligt på buken

När jag var klar här kände jag att Kung Conrad kanske skulle få lite lekkamrater. Jag la ut en fråga på fiskesnack om några hade kvar Conrad att sälja. De går ju tyvärr inte att få tag på längre. Fladen har tagit bort dem från sortimentet. En kille hörde av sig och hade 8st att sälja på ett bräde. Jag slog till och nu känns familjen komplett 🙂

Conrad Conrad och Contrad
Conrad Conrad och Contrad

Jag hittade en favorit bland dessa. Kanske ska måla alla mina wobbler så här – eller varför inte i fronten på Gulan?

Hahaah! Vilken skön färg! :-)
Hahaah! Vilken skön färg! 🙂

Nu känns det som jag gett Kung Conrad alla förutsättningar för att vara nöjd så nu kan han följa med och fiska igen med gott humör!

Tajt Lajns

//Mange

Föregående artikelGäddfiske Herräng – Revanschen
Nästa artikelGäddfiske i Mälaren – Magisk söndag med storgädda