Beteshink – igen

Mange gjorde tidigare ett inlägg om hur du kan bygga din egen beteshink. Jag vill med detta inlägg passa på att tipsa om ytterligare möjligheter och samtidigt ge en skopa till ABU Garcia och sportfiskebutikerna.  Om du är lite händig och har tillgång till några få verktyg kan du göra din egen beteshink enkelt. Kika på Manges inlägg här, så får du bra instruktioner.

Det ligger nämligen till så att den beteshink som tillverkas av ABU och som är till försäljning i butikerna är i grunden samma hink som du kan hitta på hästsportsbutikerna tex Hööks eller hos näthandlare som Horsemeup.se. Skillnaden är att Abus beteshink är preppad och klar att använda och betingar det nätta priset av ca 300 kr. Kollar du istället på en hästsportsbutik så kostar hinken 65-99 kr + 15 min arbetstid. För dig som är lite modern och vågad går den att hitta med blå färg!!!!!

Beteshink - Bygg din egen beteshink.
Klistermärke, bärrem och några hål för 200 spänn extra!
Lite borde de skämmas kan jag tycka.
foderkrubba
Din nya beteshink? 65-99 kr. inkl relingkrokarna på baksidan.

Jag har haft chansen att kika närmare på dessa två och vågar påstå att de är identiska i grundutförande.

Så ta fram borrmaskin, 5mm och 8mm borr och skrid till verket. Glöm inte att borra några större hål i botten (8mm) så eventuellt vatten kan rinna ut. Bärrem gör du av en bit rep, ett större hål på respektive sida och knyter fast med knutarna på undersidan alt. nitar fast en bra nylonrem. På med klistermärke (mycket viktigt!) SImsalabim och det är klar.

Nu tar du de 200 kr som du har sparat och köper ett nytt bete som du kan hänga i din nya fina beteshink.

//Danne

Man måste tydligen tro på någonting – jag tror på att fiska!

Föregående artikelBuster RS – Småfix och Bustern strippar fenderlisten
Nästa artikelGäddfiske Herräng – Revanschen

3 KOMMENTARER

Comments are closed.