PysselFürAlle – Pimpa beteshinken för Gummi

Aj…det är ju inte en gång man har stoppat ner handen i en för trång beteshinkhink med alldeles för mycket beten som hänger längs med kanten, och när man väl får tag i sitt tilltänkta bete så hänger 14 andra gummibeten med…och så går det åt en massa tid för att reda ut härket. Nu är det dags att göra en egen beteshink – häng med!

Jag hade sett andra borrat och gjort snygga lösningar genom att ha krokar i beteshinken, så jag tänkte att det här verkar vara en pysselnivå som till och med jag klarar av. Jag har ju en förkärlek till att köpa allt färdigt i butik och ägna tiden på land till annat men nu skulle kanske jag också vinna lite respekt hos Danne & Mange genom att vara en Do it Your Self-fisherman. Så jag vill gärna dela med mig av fördelarna och hur enkelt det faktiskt är att få ordning och reda, till oerhört låg kostnad.

Numera har jag en separat beteshink för gummit och en beteshink för Jerk & Sliders-beten. Evolutionen går sakta, men ändock framåt. Som ni ser så är det hygglig ordning och enkelt att hålla ordning även i en trång båt under ett långt pass med många byten av beten på spöna.

2 beteshinkar redo för strid - ordnung musst sein, eller som fänriken sa: Den förberedde överlever
2 st beteshinkar redo för strid – ordnung musst sein, eller som fänriken sa: Den förberedde överlever. Vad behöver man för att kunna ha ordning och reda? Alltid ha päronblyna lätt-tillgängliga istället för i fickan, på byxorna som förmodligen är hemma?

Börja med att spendera 59:- på en “kroksats” hos Classe Ohlson, de har en helt annan syn på vad en kroksats är, men nåväl. De har ändå vettet att inte ta betalt som en sportfiskebutik för sina grejor. Samma uppsättning hade gått på minst det 3-dubbla i någon av sportfiskarnas “honeyholes”.

Allt du behöver kostar 59:- och en timmes arbete.
Allt du behöver kostar 59:- och en timmes arbete.
Det är en smaksak vilken krok man väljer och vilken tjocklek etc - det hänger på vilka borr du har hemma.
Det är en smaksak vilken krok man väljer och vilken tjocklek etc – det hänger (hehe) även på vilka borr du har hemma. Tavelkrokarna får vi återkomma till om det går att hitta något nyttigt till….
Som ni ser så är det inte så noga. Jag valde att sätta hålen i "skarven" så det blir ett litet "tving" mot betet samt att plasten är lite tjockare där. Ett tips är att välja en borr som är något mindre än diametern på skruven. Vill man vara extra noga och på den säkra sidan så kan man superlimma fast krokarna.
Som ni ser så är det inte så noga. Jag valde att sätta hålen i “skarven” plasten är lite tjockare där samt att det blir ett litet “tving” mot betet. Ett tips är att välja en borr som är något mindre än diametern på skruven. Vill man vara extra noga och på den säkra sidan så kan man superlimma fast krokarna.
Välj olika avstånd beroende på hur du sorterar i hinken. Jag älskar att stingern inte fastnar i andra beten när man har kalla händer. Du kan ha Stingers hängande fritt eller förpreppa varje bete med en egen stinger beroende på ekonomi och lust att tillverka 25-30 st
Välj olika avstånd beroende på hur du sorterar i hinken. Jag älskar att stingern inte fastnar i andra beten. Du kan ha Stingers hängande fritt eller förpreppa varje bete med en egen stinger beroende på ekonomi och lust att tillverka 25-30 st – Här har jag slarvigt hängt McPike med stingern utåt – kommer garanterat bli ett ajaj på den…
Jag har i princip allt jag behöver med mig i gummihinken, och då är det nödvändigt med en mittenkopp som jag skruvat fast botten med en låsmutter - allt är då lättåtkomligt
Jag har i princip allt jag behöver med mig i gummihinken, och då är det nödvändigt med en mittenkopp som jag skruvat fast botten med en låsmutter – allt är då lättåtkomligt
I koppen får jag med mig det väsentliga, basic helt enkelt: Kraftavbitaren, Letherman multiverktyg (gammal julklapp av Danne) Mend-it för att laga Wingmans, Superlim för att fästa shallowskruvarna, rasselkammare, spökulor, extra nödtafs i platstub och lite diverse.
I koppen får jag med mig det väsentliga, basic helt enkelt: Kraftavbitaren, Letherman multiverktyg (gammal julklapp av Danne) Mend-it för att laga gummibeten, Superlim för att fästa shallowskruvarna, rasselkammare, spökulor, rullolja, extra nödtafs i platstub och lite diverse skrot.
Eastfield Wingman i en beteshink Ordning och reda och ett 20-tal gummin får ledigt plats, allt från tailar till handgjort - är mycket nöjd och har en helt annan översikt. Ser nu att jag har någon förkärlek till Motoroils - blir spännande å se hur den här uppsätningen kommer förändras under säsongen
Ordning och reda och ett 20-tal gummin får ledigt plats, allt från tailar till handgjort – är mycket nöjd och har en helt annan översikt. Ser nu att jag har någon förkärlek till Motoroils – blir spännande å se hur den här uppsättningen kommer förändras under säsongen

Så enkelt och billigt är det att få till en skön egen hink med ordning och reda,  som också skonar gummit från att fastna i varandra, dessutom går det snabbt att pimpa sin egen beteshink.

beteshink för gummi
Här småmyser ett gäng man gärna hänger ofta med “bring your own rubber” är parollen som Holybaits, McPike, Mr Hogshad, Piggen och Wingman dyker ner i det blå med innan de torpederar nate, tång och algblommning.

PysselFürAlle önskar lycka till och om du vill göra en helt egen beteshink från scratch så har vi en guide här:

https://www.fiskefuralle.se/min-alldeles-egna-beteshink/

Peter

Ps. Vi finns såklart på Facebook, Instagram och Youtube.
Följ oss där för den senaste informationen om vad vi gör och våra kommande inlägg
Direktlänk Facebook hittar du här
Direktlänk Youtube hittar du här
På Instagram hittar du oss under fiskefuralle   Ds.
Föregående artikelPysselFürAlle – “Ny” lack för hårdbeten – AlumiUV
Nästa artikelAirbrush for nybörjare och andra Noobs – Vad behövs för att börja måla beten?