Daiwa Lexa 300 – Dags för service på multirullen

I natt ändrade vi till vintertid, det innebär att vi idag söndag får ett dygn med 25 timmar istället för de vanliga 24 timmarna. Jag passade på att utnyttja denna extra timme till något nyttigt – Service på min multirulle Daiwa Lexa 300. Guide till servicen längre ned.

Jag är normalt sett inte så överdrivet rädd om mina prylar  då jag tycker de skall brukas mer än vårdas, men inser att man ändå behöver sköta om dem med jämna mellanrum. Därav lite enkel service ett par gånger per säsong.

Rullarna jag använder mest är Daiwa Lexa 300, som jag har på mitt jerkspö. Detta för att den har en riktigt låg profil och ligger skönt i handen samt att utväxlingen passar jerkfisket riktigt bra. (6.3:1).

daiwa lexa 300

 

På mitt spinnspö sitter en Toro NACL 50 som har en något lägre utväxling (5.4:1), vilket jag tycker passar spinnfiske bättre.

Revo NACL

Självklart är båda rullarna högervevade, allt annat vore puckat! 🙂

Men nu till hur du skall serva din Daiwa Lexa 300. Normalt sett brukar jag ta bilder under själva jobbet, vilket är lite pyssligt att sätta ihop till en bra instruktion. I och med att jag är en rutinerad Youtube-knarkare så vill jag denna gång hänvisa till bra instruktionsvideo istället, mycket nöje!

Lycka till med din service!

// Danne

Ps. Som vanligt – glöm inte följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram  Ds.

 

Föregående artikelGrovstanäs Invitational – Fisketävling i Norrtälje
Nästa artikelTafsförvaring – Inga ostbågar i min väska!

1 KOMMENTAR

Comments are closed.