Tafsförvaring – Inga ostbågar i min väska!

Rügen-förberedelsera rullar vidare i full gång. Det har bara varit extremt mycket på jobbet så jag har inte hunnit så mkt som jag skulle vilja. Jag har dessutom varit helt slutkörd så inspirationen har inte varit på topp. Som tur är har både Peter och Danne både fiskat och gjort sköna inlägg så det har varit liv ändå.

Snart är det dags för betesgenomgången inför Rügen-resan som går om två veckor men här kommer ett litet gör det själv-tips så länge. När jag suttit och knopat ihopa mina nya tafsar och gjort de raka och fina vill jag ju de ska fortsätta vara raka. Samtidigt är mina tafsar ganska långa och jag har inte hittat ngn bra lösning så då får man göra det själv.

Efter en tur till Clas Ohlson hade jag vad jag behövde – ett 2m VP rör (sånt rör som elektriker använder) och skarvmuffar för övergång mellan 16mm och 20mm var det bara att köra igång.

image

Jag kapade av den smala ändan av skarvmuffarna – de skulle bli lock.

Den högra är den avkapade :-)
Den högra är den avkapade 🙂

Det är bara ett problem – det är ett hål i toppen. Det avhjälper man på enklaste vis med silvertejp eller svart silvertejp (heter det så??)

image

Iallafalla så är locken täta – För extra greppvänlighet och lite snyggare utseende drog jag ett varv runt om också. Jag valde ett lock av varje färg så jag vet vilken ända jag har beteslås i och vilken ända jag har lekande i.

Färdig
Färdig

Så – det blev två rör – 60 cm för Fluorcarbon och 40 cm för mina titantafsar.

imageimage

De kommer ligga perfekt i locket på min väska och se till att tafsarna är raka och fina

//Mange

Föregående artikelDaiwa Lexa 300 – Dags för service på multirullen
Nästa artikelRaka Fluorkarbontafsar – tips