FiskeFürAlle tar tempen på Caesar Lures inför Sportfiskemässan 2014

Mikael Hedsen har jag haft förmånen att tillbringa en helg i Blekinge tillsammans med. Min respekt var stor redan innan vi åkte iväg, mitt allra första möte med en betesbyggare. Här skulle jag få möta någon som utvecklar hobbyn, som utmanar de stora tillverkarna genom att skapa egna små mirakel att fästa i spöänden. Vad skulle jag våga fråga? Lite som ny i klassen på lågstadiet, känslan var densamma. Den känslan försvann rätt fort, fick träffa Micke i sin verkstad innan vi åkte iväg och blev imponerad hur mycket energi och hantverk som lades ner på de små träbitarna.  Och min respekt är nu ännu större,  när jag tar del av hans genomtänkta svar, han är en idealist, som vill utveckla sina beten utan att känna en yttre press, som är prestigelös och ser på saker från ett helt annat perspektiv än de flesta som jag mött.

Då så är det initiativtagaren och upphovsmannen till de återkommande välgörenhetsauktionerna Karma,  där allt från eliten inom vår sport  till gemen man skänker saker för de svaga i samhället.  En annan sträng på hans lyra är som upphovsman till de fantastiskt fina betena McManus Jerk/tail & CL shad men nu dags att att ge Mickes syn på Sportfiskemässan 2014 och sitt betesbyggande.

100% leverans
100% leverans på Caesar Lures – Mange koncentrera sig att se bra ut på bild

 

Vi börjar med vad 2014 års fiskesäsong kommer innebära för Micke?

-Blir säkert en del nya modeller, sen vilka som kommer att komma till försäljning e en annan 5:a, allt måste ju testfiskas under en tid så att man ser att dem verkligen levererar fisk. Spelar ingen roll hur fint ett bete går i vattnet eller hur fint man målat det om det inte levererar.

Folk i allmänhet stirrar sig ofta blinda på “gången”. Vi e inte fiskar och vet inte hur dem tänker, vi spekulerar bara. Testfiske e det enda som gäller.

Varför började du göra egna beten?

-Läste en instruktion på nätet för 5.5 år sen och tyckte att det lät skoj och sen e jag fast.

Bästa fiskeminne?

-1a fisken på eget bete för 5 år sen.

Favoritvatten?

-Har inget, det e tillfället och dem jag fiskar med som gör upplevelsen inte vilken damm jag e i. Sen finns det ju såklart vatten som e bättre/sämre/finare/mindre fina men så länge som jag har trevligt så e det marginellt, allt har sin charm och man vet ju aldrig vad som kommer att hända vid nästa vevtag.

Vad betyder sportfiskemässan för dig?

– Ett utmärkt tillfälle att surra med kompisar och träffa massa folk som man enbart haft tel/internet dejter med innan.

Vad har du för förväntingar – vad vill du se?

– Förväntningarna är att ha skoj, vilket jag kommer att ha. Träffa kompisar. Vill se massa nya och framför allt nyskapande beten, var för lite sånt förra året…

Kan man köpa Caesar Lures på mässan?

– Nix, säljer inte till butik. Vill inte känna press av leveransdatum mm. Vill bygga beten för att det e kul. Stress och press skulle göra betena sämre och bort glädjen. Sen vet jag att det är en del betesbyggare där av egen hög person, men jag är inte en av dem.

För egen del hoppas jag att under 2014 få möjligheten att  bjuda upp Micke till stugan i Furusund, ta någon heldag på sjön och lära mig ännu mer om hur man sprider glädje, kunskap och omtanke omkring sig.

Vi ses på mässan Micke!

/Peter

 

Föregående artikelNya egna gummin på G
Nästa artikelFiskeFürAlle tar tempen på Suzuki inför Sportfiskemässan 2014