Nya egna gummin på G

Japp – du läste rätt – Plural! Gumminnn 🙂 Efter att jag fått fram ett bete som in mina ögon ser ut precis så bra som jag hoppats och exakt med den gången jag ville (mer tur än skicklighet) så är det dags igen. Jag måste erkänna att jag var lite mätt på finsnickrandet när jag gjort formen till Ikaros men nu är det dags igen.

En av lärdomarna jag drog av meket med Ikaros är att det är mycket väntetid när spackel, lack, lim mm ska torka och det kändes ganska udda ibland att gå ut i garaget för 5 minuters mek och sen vänta igen… Därför har jag nu valt att göra två master på samma gång. Båda med samma fisk som förebild – Havskatt eller på engelska wolf-fish och på latin Anarhichas lupus (Lupus är varg på latin). Därför kändes lätt att ta namnet Lupus för denna familj.

Jag har många idéer som jag vill testa. Groparna i kroppen samt den öppna munnen från Ikaros får vara kvar men nu slänger jag nog in några tänder också. Den tunn längsgående fena på undersidan (inte på översidan som skissen) och bröstfenor. Mycket skoj… Om det redan fanns att köpa i affärerna känns det som om att det inte skulle vara lönt att lägga tid på. Då kan jag köpa en av de 329 shad-jiggar som redan finns. Det kommer inte kosta så mycket mer än min tid och RTV-silikonet att testa, men det är kul.

Lupus 1 och Lupus 2 - Lite suddig men det går nog att se...
Lupus 1 och Lupus 2  (eller är det pacman 1 och pacman 2?)- Lite suddig men det går nog att se…

Jag känner mig lite crazy och vill experimentera lite. Därför kommer dessa två träklossar leda till tre masters: Split-tail, twin-tail och en paddel.

Twin tail - undrar hur den kommer gå. Lite som Jeff Boggs Big Boi???
Twin tail – undrar hur den kommer gå. Lite som Jeff Boggs Big Boi???
Spännande - undrar hur svansarna kommer gå. Det är kul att testa :-)
Spännande – undrar hur svansarna kommer gå. Det är kul att testa 🙂

Arbetet inleddes igår med sågning och idag med att slipa fram grundformen. Det kommer bli extremt skoj att göra dessa och förhoppningsvis har jag några prov iaf på någon av varianterna på Sportfiskemässan. 

Längsgående fenan utsågad. Den behöver passas lite till träbiten för att funka
Längsgående fenan utsågad. Den behöver passas lite till träbiten för att funka

Jag ska försöka ta lärdom av alla tabbar jag gjorde sist och ta det lugnt – hellre det än fort och fel…

Fiske är mer än att fiska 🙂

//Mange

Föregående artikelFiskefuralle tar tempen på Fishing Passion inför Sportfiskemässan 2014
Nästa artikelFiskeFürAlle tar tempen på Caesar Lures inför Sportfiskemässan 2014

1 KOMMENTAR

Comments are closed.