Framtung? Inte nu längre…

Som nytt igen...

Jag tänker inte på några trivselcentimeter runt midjan… Jag har ett spö jag haft i 5-6 år. En schyst spö på 7,6 fot, Strike Pro Concept. Jag köpte det för jag fick för mig att börja Jerka med haspeln. Det går ju bra att jerka med haspel men inte mitt spö. Det var tungt och segt och spöt förpassades garderoben och att samla damm. Det har stört mig att ha ett spö jag inte använder men varje gång jag tagit fram det är det tungt och obekvämt.

Inspirerad av Dannes tips på fskefilmer klämde jag Gäddfeber igår kväll och idag kollade jag på Fly vs. Jerk II för att göra något fiskeinspirerat. Jag har sjuklig abstinens eftersom jag och Peter hade planerat vår fiskepremiär igår – I Blekinge – men den frös inne i 10cm is. Ingen tur söderut 🙁 Nåväl – mitt i filmen så ser jag Jojjes ändbutt på spöt och ser ngt som ser ut som en tyngd och då slår det mig – spöt är säkert framtungt. Nu har jag äntligen kommit på det!

Sagt och gjort – fram med lite vikter, på med tilltänkt rulle och så började testningen. Silvertejp är en god vän 🙂

Lite bly i änden
Lite bly i änden
Silvertejp - protypens bänsta vän
Silvertejp – protypens bänsta vän

Efter några alternativ konstaterade jag att min ingivelse var rätt – spöt var helt fel balanserat med mina rullar (och förmodligen all andra också). Det finns vikter att köpa men de var tvungna att beställas från USA och jag orkade inte desutom hade jag prylar hemma. Hur svårt kan den vara? Dags att börja jobba med bågfilen. Jag har aldrig sågat i några av mina spön innan – så lite spännande var det.

Efter sågen
Efter sågen

Det satt lite epoxi för att hålla kvar ändbutten som synes – borra ur och se  – ett fint hål att fylla med mina fina vikter.

Epoxin borta ur klingan
Epoxin borta ur klingan

Blyt hittade jag in några slangsänken. Jag limmade ihop till lämplig vikt och rullade sen i silvertejp för att ta bort det lilla glappen mellan vikterna och klingan.

Bättre med bly i spöt än vattnet...
Bättre med bly i spöt än vattnet…

Sen var det bara limma med epoxi, vänta och slipa.

Limmat och torkat
Limmat och torkat
Resultatet - Färdig Butt
Resultatet – Färdig Butt

Det blev ju ganska bra. När jag ändå slipade lite fick hela bakhandtaget sig en omgång med fint slippapper. Som nytt.

Som nytt igen...
Som nytt igen…

Skönt jag inte gjorde mig av med spöt. Det åker med på första turen (När den nu blir). Nu är det bara att hoppas på islossning sen kör vi

//Mange

Föregående artikelGäddfiske inspiration
Nästa artikelÄntligen!!! Liiite öppet vatten – betestest

5 KOMMENTARER

Comments are closed.