Full fart i Furan med FiskeFürAlle

Koncentrerat fiske... Nu tar den snart...

En enkel fråga från Peter – ngn som är sugen på fiske på torsdag? Kanske en liten sväng på kvällen i Furan eller på Värtan? Har påven lustig hatt? Klart man är sugen. Jag anmälde mig och Gulan efter 3 millisekunder. 1 millisekund efter hade Danne också gett klartecken. Hela gänget samlat –  kul!

Torsdag em rullar jag upp till Peter i Furusund. Eftersom vi hade semester men Danne jobbade tänkte vi ta nån timme fiska innan Danne anslöt. Jag trailar upp i laglydig fart och blir omkörd så det dundrar om det av en grå racer-Volvo. Varför blinkar bilen med varningsblinkers? Pling “jag körde precis om dig /Danne”. Han kunde inte hålla sig utan stämplade ut tidigare:-) Innan hade dessutom kommit ett kort meddelande “Jag är där kl. 15!”  Han körde som Kimi R men att köra så att tiden går baklänges – det gör inte ens Danne 🙂

I med båten och alla prylarna. Alla laddade som f-n. Här ska det fiskas gädda så det står härliga till. Det kändes lite extra kul att fiska ihop eftersom det var så länge sen vi lyckades vara i samma båt alla tre samtidigt. Med sex spön och tre tokfulla väskor + lite annat krafs gav vi oss ut i Skärgården. Självklart kittade som Peter instruerat oss med polariserande glasögon mm 🙂

En laddad beteshink!
En laddad beteshink!

Peter agerade guide som vanligt när vi fiskar i Furan… och som han kan sina vatten. Det hade varit vindskifte till nord precis så det kunde kanske krävas lite luskande innan vi hittade dom, men inte för Peter. Första platsen med kommentaren – “här brukar det vara någon” – 2:a kastet sitter där en på hos mig. Toppklass Peter! Danne och Peter hade inte ens hunnit kasta i… Är du sugen på att fiska i Furan – ta chansen om Peters erbjudande där han tipsar om att fiska i Furusund.

Dagens första lilla rackare - McTail Gäddfärg m Bigtail
Dagens första lilla rackare – McTail Gäddfärg m Bigtail

Och sen rullade det på i jämn takt. Vi driftade av bra ställen med elmotorn och drog av alla intressanta platser. Där var fisk hemma nästan överallt.

Gäddan hängen löst - Peter har slagit till
Gäddan hängen löst – Peter har slagit till

Naturligtvis var vi tvugna att ha lite Papphammar-fasoner för oss också. Danne försökte men Peter vann 🙂

Danne var mkt sugen på att få en Zalt i foten... Den färgen är tydligen het för stekare från Väsby också :-)
Danne var mkt sugen på att få en Zalt i foten… Den färgen är tydligen het för stekare från Väsby också 🙂
... men det var gnagaren Peter som till slut lyckades snärja AIK-draget med riverdance intill väskan
… men det var gnagaren Peter som till slut lyckades snärja AIK-draget med riverdance intill väskan

Alla fick fisk även om Danne fick nöta på ett bra tag innan han fick sin första men sen lossnade det. Men han var glad ändå. Han hade fått en felvevad (höger) Amba av Peter

Hmm, undrar hur denna smakar?
Hmm, undrar hur denna smakar?

Jag kunde till min stora glädje konstatera att fiskarna gillade mina prylar denna dag. Jag fångade fisk på det mesta. Min nya grymma Zalt i Gäddfärg fick sina första bitmärken

Den nya kungen i undre världen - Zalt i äkta gäddfärg
Den nya kungen i undre världen – Zalt i äkta gäddfärg

Precis som min Burns från Caesar Lures

Gädda fångar gädda - Burns jerkade hem en lite sprallis
Gädda fångar gädda – Burns jerkade hem en lite sprallis

och mitt favoritspinnerbait från SF-Lures – Äntligen Jakob 🙂

Gädda med glitter-peruk
Gädda med glitter-peruk

Riktigt kul. Gäddorna nappade på det mesta. Ovan nämnda drag, SZ Tail levererade bra för Peter, jag tog två på Salmo Slider, McMy Danne jerkade upp flera stycken osv men självklart kommer det stiltje i fisket och då måste man byta taktik, tänka om. Efter en något trögare period satt både Danne och Peter och pillade i väskorna. Hängde på något nytt och valde samma bete och samma färg 🙂

DubbelZaltat - kreativt, grabbar...
DubbelZaltat – kreativt, grabbar…

Annars pausade vi mest när vi märkte att energin börjat gå ner. Det är viktigt med pauser när man inte fiskar bra som tidigare avhandlat i “Fiske är mer än att fiska“. En tydligt teckan kan vara att man kastar lite sämre, som när jag drog upp ett drag i en tall med efterföljande räddningsaktion som jag sen följde upp med att i nästa kast sätta samma drag långt in i vassen i följande kast. Dags för kaffe då kanske?

kaffe är gott när energin börjar tryta
kaffe är gott när energin börjar tryta
Manligt umgänge på sjön...
Manligt umgänge på sjön…

Vi nötte på bra och hade kul hela tiden. En riktigt skön tur som renderade ganska många gäddor. Kanske inte så många av storlek men riktigt kul fiske. Alla höll lågan brinnande och var tok-fokuserade hela tiden. Då får man också fisk. Vi landade 13 gäddor och en bonus-borre under kvällen. Riktigt kul!

Koncentrerat fiske... Nu tar den snart...
Koncentrerat fiske… Nu tar den snart…

För att summera turen så var det en riktigt skön tur – en av sommarens bästa kvällar. Grymt guidat av Peter. Så j-kla kul i båten. VI är olika och fiskar olika vilket kompletterar och utvecklar oss, tråkar varandra, hetsar varandra och skrattar hela tiden. Det är skönt att ha såna fiske-kompisar som inte bara är kompetenta och med tjocka pannben utan dessutom har nära till ett skratt hela tiden också.

Platser som funkade var de extremt vindexponerade och gärna i skugga. Mest extremt var en av mina gäddor som tog 50cm innanför skuggkanten – mkt tydligt. Fiskarna stod faktiskt ganska grunt. Snabbt tempo med korta och långa spinnstopp funkade bäst och färger var mycket grönt och brunt dvs naturligt.

Efter en sån tur blir man sugen på att ta en till på direkten!

Kvällen slut. Dags att rulla hemåt
Kvällen slut. Dags att rulla hemåt

Snart kör vi igen! Over and out

//Mange

Föregående artikelAtt fiska Gädda i Furusund – hur gör man?
Nästa artikelTrångt i båten?

3 KOMMENTARER

  1. Härligt läsning som gör än grymt motiverad. Det är detta som gör fisket så grymt roligt. Inte bara grejorna. *host* va det verkligen jag som skrev så???????

Comments are closed.