Trångt i båten?

Det är inte helt ovanligt att man som hobbyfiskare samlar på sig mer och mer prylar över tid. Vi i FiskeFürAlle är inget undantag. Vid de tillfällen vi är ute tillsammans, i samma båt, så märks det extra tydligt.

Vi har med oss två spön var, stora fiskeväskor, styrplatta för elmotorn, håv, avkrokare samt extra bagage i form av ryggsäckar med extrakläder, matsäck, fika mm. Det blir trångt helt enkelt. Allt detta skall trängas på en durkyta på kanske 3-4 kvadrat. Lägg därtill 3 personer…ja ni fattar.

Egentligen så önskar man att båten skall vara helt ren från prylar så man kan röra sig fritt utan att fastna, snubbla eller för den delen trampa på något (förmodligen) dyrt eller smärtsamt vasst.

Det här är helt i linje med att man ALLTID vill ha nästa bete nära till hands
Det här är helt i linje med att man ALLTID vill ha nästa bete nära till hands…eller fots

Hittills har vi inte dykt på ngn som har en båt där inredningen är konstruerad av IKEA’s köksdesigners och full med översmarta förvaringslösningar, vilket så klart skulle vara önskvärt.

Där är en lucka, har vi ngt att lägga där?
Där är en lucka, har vi något att lägga där?

Trångt i båten betyder inte att det är ett problem. Det finns två förhållningssätt.

Punkt 1.

Du leker din egen inredningsdesigner och tänker ut eller googlar fram smarta lösningar för din båt. Och det finns jag lovar. Men det innebär så klart en hel del jobb från din sida i form av letande, tänk och bygge för att uppnå detta. Har du inte lust med detta och vill lägga all ledig tid på gäddfiske så skall du fokusera på punkt 2. För det är just punkt 2 som är FiskeFürAlle’s styrka även om vi ibland lyckas glimra till med bra lösningar för det ena eller det andra.

Punkt 2.

Omge dig med bra vänner/fiskepolare som du trivs med, är flexibla (nej, inte viga) inför alla situationer som kan uppstå och har koll på grejorna.

För det är faktiskt jäkligt skönt att veta att de man fiskar med kan dänga drag oavsett vilken vinkel man har och som kan kasta från höger, vänster eller bakom ryggen utan man som medfiskare behöver vara orolig för att få en ny piercing skapad medels ett 8 fotsspö med en zalt åland dinglande som håltagare.

Jag skall inte sträcka mig så långt som att säga att vi kan spela bowling i båten eller svänga våra lurviga som vi vore på Yesterdays danspalats när vi är ute och fiskar men prylarna upplevs (nästan) aldrig vara i vägen.

Så rafsa i hop prylarna och kasta er i båten. För det är tiden i vattnet som räknas!

// Danne

Man måste tydligen tro på någonting – så jag tror på att gå och fiska!

Fiske

Föregående artikelFull fart i Furan med FiskeFürAlle
Nästa artikelFiska gädda i Herräng