Gäddfiske i Furusund med Oskar och Fritte 25/3 – 2015

Oskar drar en fin rackare. Vi mätte eller vägde aldrig men fin var den!

En kort rapport från veckans andra fiskepass som gick av stapeln i onsdags. Precis som i måndags så höll vi till i Furusund även denna dag. Vid 8:00 tiden rullade jag norrut med båten på trailern. Ett snabbt vid cocosbollsfabriken (Roslagsstoppet) för att plocka upp Oskar och Fritte som väntade med fiskeprylarna i högsta hugg. Prognosen för dagen är 1 grad på toppen, mulet och vindar om ca 6 ms så vi var preppade för kyla. Men inte desto mindre peppade för fisket.

Strax efter 9:00 inleder vi rundan med några av de ställen som levererade under måndagen. Vi startar dagen med att göra en drift och där kommer dagens första gädda upp. Dock inget format men väl sprattel i grejorna och det är alltid uppskattat och bevisar att man kan få fisk i alla väder, även en dag som denna som på pappret såg riktigt trög ut.

Dagens första gädda som väljer att åka gäddexpressen för att kika på insidan av båten.
Dagens första gädda som väljer att åka gäddexpressen för att kika på insidan av båten. Minns jag inte helt fel högg den på en Svart/röd FreeWaterJigg.

Efter det beger vi oss vidare till en plats som är helt skyddad från vinden, vi stannar och nöter. Här märker vi att det finns fisk. Oskar får en fin virvel efter sin FreeWaterjigg, med den gäddan var inte på “hugghumör” just nu. Vi märker ytterligare några följare och beslutar att vi provar detta ställe under eftermiddagen.

Vi drar vidare och kör några drifter för att senare bege oss till en mar för att se om storgäddan står och väntar. Ni noterar förmodligen att de är skralt med bilder från denna runda. Det har att göra med att det var riktigt jäkla kallt att fiska denna dag.

De 4 översta spöringarna var fulla med is samt en del ansamling i rullarna, var helt sonika inte jättesugen på att fota under de omständigheterna. Vi hade fullt sjå att hålla blodcirkulationen igång 🙂

Fritte kom aldrig med på bild annat än denna fina backflash. Om jag inte missminner mig så krokar han av fisk på denna bild.
Fritte kom aldrig med på bild annat än denna fina motsats till bellyflash – backflash. Om jag inte missminner mig så krokar han av fisk på denna bild.

En bra taktik om ni fiskar fler i båten och fisket verkar trögt, dela upp typ av beten ni kör med så kommer ni snabbare fram till receptet för dagen. Jag körde en del jerk, Fritte körde olika tailar och Oskar körde gummi.

Efter lunch var det helt stopp och trögt på riktigt. Samtidigt får vi rapporter från Robert från Söders Sportfiske att han har haft ett ok fiske. Vi beslutar oss för att ansluta till Robert och köra några ställen tillsammans. Vi möts vid ett av vår tidigare stopp för dagen, där Oskar hade fina virvlar. Nu verkar fisken vara mer på hugget.

Vi har samtliga bytt till jerkbaits och fiskar saaaakta för att locka till hugg.

Oskar drar en fin rackare. Vi mätte eller vägde aldrig men fin var den!
Oskar drar en rackare. Vi mätte eller vägde aldrig men fin var den trots de gosiga maskarna.

 

Vi får ändå vara nöjda med dagens fiske. Vi hade riktigt trevligt i båten samt att vi fick chansen att byta några ord och fiska med Robert. Förutsättningarna var riktigt tuffa, men 7 gäddor upp för dagen får vi ändå vara nöjda med. Oskar vann på antal och störst fisk.

Inom kort kommer fiskerapport från Trosa, så håll utkik.

//Danne

Föregående artikelStorm i Furan – året första gädda
Nästa artikelVårrusta båten, förleksfiske och en längre fiskelogg över säsongstarten 2015

1 KOMMENTAR