Gäddfiske i Mälaren (början av juli)

Det är Torsdag eftermiddag och Erik alias “Buster” & jag (Danne aka Papphammar) bestämde oss för att ta en fiskerunda i Mälaren. Som vanligt är vi smått överladdade inför trippen och har preppat med diverse inköp och tips på bra ställen i våra trakter.

Tailar mm

 

Glada i hågen “preppade” vi båten för avfärd när jag återigen inser att jag gjort en klassisk “papphammar”. GLÖM ALDRIG att ha med extra tvåtaktsolja i båten! (så till vida du inte kör fyrtaktare så klart) En snabb bedömning av läget så räknade vi med att det skulle räcka…eller hoppades iallafall.

Vi utgår från Väsby och beger oss ned mot Rosersberg för att senare glida vidare mot SIgtuna. Första stoppet vid en vik (tips från guide) gick inget vidare, vi kammade noll men beslutade att komma tillbaka senare.

Kastar oss över till västra sidan och provar vår lycka vid ett par öar vilket gav bättre resultat. Erik växlade mellan tailar och buster jerk (så klart).

erik greppar hårt

Det tog inte många kast innan den första var uppe.

på hemmagjort jerk

En stund senare kom nummer två….plockad på en hemmagjord jerk (Djurgårdsfärgad)..och en stund efter det så börjar båthelvetet PIPA!!! –> Varningssignal, låg oljenivå. 

Man är inte direkt skitsugen på att åka tillbaka till hamn för att kasta sig in i bilen, bränna till macken för att handla olja när man är uppe i en bra huggperiod….ett samtal till Pappa – som räddar kvällen genom att handla åt oss. Vi sticker iväg och möter upp, fyller på olja och sticker ut för att dra några fler. Stort tack till pappa och Yvonne!

Kvällen fortsätter, trots uppehåll, bra och vi avslutar rundan med 8 st i båten + några härliga hugg (visserligen missade men ändå) Pigga och glada var de rackarna också, vilket ger extra kul fiske!

Beten som funkade för dagen var: Buster Skitmört, Hemlagat Djurgårdsjerk, Mc Mio röd dvs mer åt naturfärgade hållet.

Ses på sjön!

// Danne

 

 

Föregående artikelKungligt fiske på Värtan
Nästa artikelAtt fiska Gädda i Furusund – hur gör man?

1 KOMMENTAR

Comments are closed.