Gnesta – då var vi där igen, Sörmlandsgäddan var är du?

Klämmingen och Frösjön var det dags för igen. Nu var vi hela hela gänget förutom Mange som satt hemma och väntade på sin uppgraderade frontvisp. Det inlägget kommer bli något att dregla över – som vi alla vet så nöjer han sig bara med det bästa, jag ser fram emot nästa års turer med den mannen….

VI skulle bo i utkanten av Björnlunda hos Jake the snake cake – 4-fingerland. Pertan Och Tobbe skulle bo i det lilla lilla hotellet.

Bästa hotellet
Bästa hotellet i Björnlunda- våga klicka på bilden

Fredag kväll, Jag och Pertan kommer körandes från Kungliga Hufvudstaden, Jakob från jobbet och Tobbe ganska mycket senare från Gurkstan. Runt klockan 22.30 är vi samlade runt köksbordet och suget efter att få tillbringa 2 sköna dagar tillsammans med att kasta målade plast och träbitar i en stor blöt grop mitt i Sörmland var högt. Att upprepade gånger göra detta är ju för mig en stor gåta, vad är det som är så fantastiskt egentligen?

Jag vill ju inte dumförklara mig själv och alla er andra där ute, men när jag gick igenom bilderna från förra helgen så börjar man undra. Här sitter alltså 4 hyffsat dugliga killar i sina bästa år, ja Jakob fyller 30 nästa år så han är ju fortfarande lillchippen i vårt gäng, och dricker alkohol, jämför vem som har roligast hink. Att sedan börja plocka ur den och lägga upp allt på bordet så att alal andra kan se vad man har, det är ju inte långt ifrån 3-årsverksamheten på dagis.

Som en bättre 3-rätters, Öl, Wirre och tilltugg
Som en bättre 3-rätters, Öl, Wirre och tilltugg
Eastfiled riggas & Sjökortet över Klämmingen inspekteras
Eastfiled Wingman riggas & Sjökortet över Klämmingen inspekteras – var det någon som sa Mendit?

Klockan börjar ticka på betänkligt och runt 01.30 så har vi inspekterat klart alla krokar och samtalen hade ju spårat ut rätt många gånger kan jag säga.

– Vad kör du, eagle claws eller?

– Ja, fan de där på bustern rostar ju bara…

– Äh jag gör egna, gjuter från gamla värmeljus i aluminium

– Mäh, prova IKEAS färglada garderobskrokar, skitbilliga, rostar aldrig, perfekt för det pelagiska bottenfisket.

Lördag morgon 4 timmar senare kl 5.30 ringer klockan, å herregud vad vi vill ut, aptrötta men sugna. Danne är på väg från Lapplands-Väsby och ansluter vid kyrkviken kl 8.00 – så det gäller att öka för att traila Jakes fina styrpulpet och möta upp Danne.

Gnesta ramp för fiskebåtar
Gnesta ramp för fiskebåtar, Jimme, Pertan & Tobbe på gång. funktionen av Långsamtgående fordon skylten har ännu inte fått någon förklaring.

Tröga som vi är så får vi ett sms rätt snabbt,  -var är ni/Danne

Ja, jag åker med Snoop-Dogg genom träsken i missisippi i alla fall
Ja, jag åker med Snoop-Dogg, vad gör du?

– Ja jag har ju stått här en 45 minuter nu och väntat på er, och så klart kör Bass-Danne en klassisk “fiska från bryggan och hoppas på nåt stort” Nu blev det ju inte riktigt så stort, men stort för att vara Danne får man ändå säga, grattis, och på skitmörten, här var det både hängslen och livrem på. De dyra handgjorde hänger kvar i hinken ser jag:)

Väntgädda
Väntgädda

Vi åker igenom en underbar kanal som verkligen får en att känna:

– Det här är inte Stureplan det här inte, helt plötsligt luktar det konstiga cigaretter, amerikanska pickuper och trångbodda husvagnar.

Där borta öppnar sig pärleporten - Klämmingen var är du?
Där borta öppnar sig pärleporten – Klämmingen var är du?

Fisket då? Jo det är trögt i vår båt, men de andra har ju high life. 3-4 st rätt omgående och innan klockan är 11 så har Tobbe landat en fining på 3,5 kg. Vilket känns rätt okej med tanke på att jag lovat ner de här killarna för att det finns stora rackare och bra snittvikter.

Grattis Tobbe - fining på sträckbänken
Grattis Tobbe – fining på sträckbänken

Och som vi nöter i vår båt, det är imponerande fiske, vi blyar för att komma ner på botten, vi provar branter och vasser. Jag lyckas fånga en första på en Caesar Lures shad, svartgul så klart, tack Micke:)

 

Bra med utrustning

Fetish för Ambassadeur Revo kan tyckas. Men en riktigt skön rulle...
Fetish för Ambassadeur Revo kan tyckas. Men en riktigt skön rulle…Men störst fisk har änå tagits på min 5601JB

Men vi har ett ställe som vi tjatar på Jake att vi skal åka till, vi har sett att det ser riktigt hett ut. Men nej då, vi skall bara nöte 200 meter vassrygg till innan vi driftar dit. Men så är vi där, äntligen.

Vad krävs det, 15-20 kast innan det smäller på? Danne har nåt lite större på kroken, är den störöe än Tobbes så är ju lyckan total. Bra fajt och efter 3-4 minuter så är den bara att gälgreppa upp.

Sörmlandsgädda & Upplandsturist
Sörmlandsgädda & Upplandsturist

Hur utvecklar sig fisket, 15 upp i 2 båtar på 6 fiskare är ju inte direkt något att skryta om. Men det hade enligt Jimmie varit trögt på andra ställen också. Men för oss var nog det sociala det viktigaste i kombination med underbaar 2 dagar. Bra anordnat av Jakob. en sjukt skön grillning och mycket grisande.

Grillkorv de luxe
Grillkorv de luxe
Prinskorv De Luxe
Prinskorv De Luxe

Lördagskvällen bjuder på kräftskiva, med härlig västerbottenpaj och sköna snack. Söndagen bjuder faktiskt inte på någonting, rikigt skitfiske, trist. Men som uppvärming till Grovstanäs Invitational så var det perfekt. Den kommer det snart ett nytt inlägg om, i år hur kul som helst och ett bättre startfält än någonsin.

Ha ett underbart höstfiske alla där ute så ses vi på King of Mälaren 1/11

Bakom flötet

Peter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Föregående artikelHöstfisket är igång – Äntligen tid i vattnet
Nästa artikelMotorguide Xi5 – test av frontmonterad elmotor