Gott och blandat från Elmia & Sportfiskemässan – söndag sista dagen

Ulvforsen - Mr Wolfcreek, say no more - går den att filéa är frågan.

Då är det finaldagen härifrån och det är ett rejält intresse, det luktar rekord i år igen med nästan 8.000 besökare igår lördag, 3400 i fredags och vi får se om förra årets 2.900 besökare överträffas idag. Då bör 13.000 besökare på 3 dagar vara en realitet, helt otroligt roligt att få vara med och möta er alla – eller nåja några av er i alla fall, eller ja kul å se er här.

Det blev en tidig kväll framför TopGun igår på hotellrummet efter en husets pizza på Alcamo, Oxfilé & Bea såklart, vad annars.

Det var utställarbankett igår med prisutdelning för bästa montrar grattis till Fiske & Outdoor för Bästa butik, Comstedt för båt/tillbehör,bästa organisation på plats blev Sportfiskeakademin. Min egen favorit och även juryns blev Vision/Fly Dressing´s – låt gå för att det är flugfiske men vi kan gott och väl skriva en mening på bloggen om dem. Allt som lyfter gäddfisket tycker vi skall uppmärksammas – och påkostade montrar lyfter hela känslan på en mässa dessutom.

Lovade er et båtinlägg, men det kommer senare, lite tidsbrist idag. Det är 40 mil upp till Norrtälje och middagen står på bordet kl 18. Och imorgon är det seriöst fiske i Furusund som gäller med Magnus och Danne och det lutar åt att provfiska Manges nya kastplattform på gulan.

Ni får hålla till godo på en lite bildkavalkad med gott och blandat, första bilden är för min kära madam där hemma som är helt tokig i döskallar för all hennes support i både fisket och bloggandet så stort tack C för all uppmuntran och stöd när det blir en bomrunda.

PeWe -Peter Wendin - skillnaden mellan konstnär och betesbyggare är hårfin, priceless...
PeWe -Peter Wendin – skillnaden mellan konstnär och betesbyggare är hårfin, priceless…

Bästa monter gick till Vision och de har ansträngt sig med allt från hur de presenterar olika varumärken, miljön de försökt återskapa med attribut som ger en realistisk känsla och säkert gör att det rycker i spenderartarmen. Här har de stora inom gäddfisket mycket att lära av hur man bygger cred och likebility hos sin målgrupp. Jag skulle vija ge Westin en stor eloge med hur de lyfter varumärket med både produkter och monter här på plats. Resan började på sportfiskemässan i Kista förra året, ni kommer ihåg MikeThePike hysterin, för att fortsätta här i Jönköping med snygga kepsar, stilig monteryta – bra jobbat.

Vision/Flydressnings spektakulära monter, hillbilly-style
Vision/Flydressnings spektakulära monter, hillbilly-style
Buffar, glasögon, kläder, snickarbyxor allt harmonierar med varandra - frn man blanda utrustning eller måste man vara purist som spinnfiskare?
Buffar, glasögon, kläder, snickarbyxor allt harmonierar med varandra – frn man blanda utrustning eller måste man vara purist som spinnfiskare?

Här kommer lite sköna bilder från betesbyggargatan, man slutas aldrig imponeras av deras hängivenhet och de går mer eller mindre jämt på att vara med, så köp nåt av dem när ni väl är där, så mycket roligare med något du själv valt och kanske är ensam om att fiska med. Den kände fotografen Jens assur är på gång med en bok om just detta vad ett bete kan betyda i en fiskares liv.

En av varje - och sen blir det knäckebröd resten av månaden.
En av varje tack- och sen blir det knäckebröd resten av månaden.
Jag har fått en hookup på PeWe i det här inlägget, men det står ni nog ut med,  innovativ färgsättning
Jag har fått en hookup på PeWe i det här inlägget, men det står ni nog ut med, innovativ färgsättning
Ulvforsen - Mr Wolfcreek, say no more - går den att filéa är frågan.
Ulvforsen – Mr Wolfcreek, say no more – går den att filéa är frågan.
Brunnbergs Tailar  - ett skottsäkert köp.
Brunnbergs Tailar – ett skottsäkert köp.
Xet Lures - fyller gärna en plano med de där godsakerna - med choklad på om man får be
Xet Lures – fyller gärna en plano med de där godsakerna – med choklad på om man får be

Var är gummit tänker nog några, jo på frammarsch säger jag. Sitter mitt emot Jiggar.nu´s monter och det har varit en ständig kö till kassan där, så gummit är på gång. Glädjande att se att de har en jiggbar med bara Eastfield Wingman som vi röstade fram som årets bete, såg att Jakob, Mr Eastfield släppt en ny färgsättning med det fantastiska namnet Kawasakikiwi, inte helt säker på att jag stavade rätt nu men att det är grönt med är ingen vild gissning.

Årets bete Wingman går som smör i solsken, inga småla snålänningar här inte, sista batchen ligger frädiga för att stoppas i påsar
Årets bete Wingman går som smör i solsken, inga småla snålänningar här inte, sista batchen ligger frädiga för att stoppas i påsar
Piggking´s Hogshad från Sportingmontern - ser stekheta ut och fin detaljkvalité - mustiga färger
Piggking´s Hogshad från Sportingmontern – ser stekheta ut och fin detaljkvalité – mustiga färger
Klas Svartzonkers limiterade mässbete, 18 st till antalet och först till kvarn. 2000:-/st är faktiskt billigt när man ser hur mycket arbete som lagts ner och storyn bakom med den fusion av olika materialval. Klas Svartzonkers limiterade mässbete, 18 st till antalet och först till kvarn. 2000:-/st är faktiskt billigt när man ser hur mycket arbete som lagts ner och storyn bakom med den fusion av olika materialval.
Klas Svartzonkers limiterade mässbete, 18 st till antalet och först till kvarn. 2000:-/st är faktiskt billigt när man ser hur mycket arbete som lagts ner och storyn bakom med den fusion av olika materialval.
100% “villhafaktor”
Ständigt denna Svartzonker, han är överallt, skönt gummi i McWalleye, kan funka:)
Ständigt denna Svartzonker, han är överallt, skönt gummi i McWalleye, kan funka:)
Blygsam pokal i Fly vs Jerk - ABU/Garcia montern
Blygsam pokal i Fly vs Jerk – ABU/Garcia montern

Kanalgratis delar med sig av sina bästa tips när du fotar din fångst, enkelt egentligen, men desto svårare när det är tidspress iom C&R, men det blir så mycket bättre och roligare att titta på.

Enka tips för så mycket bättre bilder
Enka tips för så mycket bättre bilder

Sen ett underbart initiativ med en tatueringsstudio mitt på mässgolvet, lång kö och många med bandage runt armen idag.

Sportfiskarna samlar in pengar på ett udda men uppskattat sätt
Sportfiskarna samlar in pengar på ett udda men uppskattat sätt
VAD håller ni på med?
VAD håller ni på med?
Nästa år - inte då heller för min del - men sjukt snygga och till bra pris och ett beundransvärt syfte - vi gäddfiskre kan inte anklagas för att inte vara hängivna Esox.
Nästa år – elelr faktiskt inte då heller för min del – men sjukt snygga och till bra pris och ett beundransvärt syfte – vi gäddfiskre kan inte anklagas för att inte vara hängivna Esox.

Klockan är nu ganska prick kvart över 12 och det fylls på rejält i gångarna, kanal gratis kör livesändning, många bra erbjudanden börjar dyka upp i montrarna, läge att fynda rejält. Om en timme går Volvon norrut och stort tack till alla som hälsat på och som gör det möjligt till denna minijulafton för gäddkollektivet.

Glöm inte sjökortet-lätt att åka på en propp annars. Eller för att dra det lite längre - nu är det här inlägget proppfullt.
Glöm inte sjökortet-lätt att åka på en propp annars. Eller för att dra det lite längre – nu är det här inlägget proppfullt.

Avslutningsvis:

Tack Jönköping, Tack Agge & Annika som mässgeneraler, Tack alla kollegor på bloggatan,Tack Elmia,
Tack alla utställare och tack alla besökare och läsare – vi ses nästa år i Kista.

/Peter

IMG_5022

Föregående artikelSportfiskemässan Lördag – Bibelbältets prylmecca
Nästa artikelStorm i Furan – året första gädda