Grovstanäs Invitational – Resultaten 2016

Det är när det är 20 minuter kvar av tävlingen som vinnarfisken klipps av Danne. Inget monster men 86 cm är ändå en bra vinnarfisk. Och det är en skicklig fiskare som förnedrar oss andra lokala stjärnor - Tack Danne inte bara för uppvisningen utan också för det underbara hjortköttet som grillades senare på kvällen

Det är nu 3 veckor sedan den årliga tävlingen Grovstanäs Invitational gick av stapeln med buller och brak. 60 deltagare samlades i slutet av oktober för att ha en grym dag tillsammans. För att repetera förutsättningarna för er som inte har full koll på upplägget. Lolle Nordin anordnar för 5:e året en tävling för sina kompisar och deras kompisar vilket med åren blivit ett skönt gäng, i år drygt 60 tävlande med nationella inslag från både Sörmland, Östergötland och Västmanland. Självklart är det viktigt att vinna men ännu viktigare att hänga tillsammans både före och efter och snacka skit och på nåt sätt avsluta fiskeåret på. Allt fiske efter GI är bonusfiske i min värld, och det har hunnit bli en hel del som tur är, och igår var vi iväg på Kingen (King Of Mälaren) i Sigtuna.

Det blir mycket bilder och en mindre del text i det här inlägget, ni får stå ut helt enkelt att det blir ett klassiskt blogginlägg med lite mindre med action och mer känsla och stämning – så håll till godo.

Den här tiden på året är det inga sköna temperaturer när det är dags att kliva upp. Som tur är starttiden 9.30
Den här tiden på året är det inga sköna temperaturer när det är dags att kliva upp. Som tur är starttiden 9.30
Turen ner för att möta upp Jakob, Magnus, Lolle, Johan, David och alla andra är bedövande vacker
Turen ner till hamnen vid 8 för att möta upp Jakob, Magnus, Lolle, Johan, David och alla andra är bedövande vacker. Jag är tidig och i princip ensam och synen som möter mig i hamnen är helt underbar.
Inte optimala
Inte optimala förutsättningar, men bedövande vackert. Laddad och spänd och snart kommer lugnet och stillheten bytas ut till ett skönt gäng med entusiastiska fiskare som skall anta utmaningen
Glasklart, krispigt och kallt - precis så som jag inte vill ha det
Glasklart, krispigt och kallt – precis så som jag inte vill ha det
Mange
Mange preppar Gulan, en flipper 470s med för hösten en ny bensinvisp baktill, och för säsongen en ny elvisp framtill. Bredvid ser ni framför allt Tobbes lilla betesväska (det skall fiskas i typ 4,5 timmar och Tobbe kommer byta drag i snitt var 3:e mint för att hinna gå igenom vad som funkar för dagen – hört efteråt av skepparen Per vars Tracker inte orkade gå upp i plan pga övervikt). Som ni ser så har dimman bärgat smyga sig in, och många som kommer båtv’gen från Yxan, Blidö, Begrshamra önskar att de förutom plotter även hade investerat i en radar.
Jesper trailar från Gnesat
Jesper också känd som iPike och Jakob trailar upp sin modifierade och grymt häftiga Havsrocka för 2 dagars fiske i Furusund. 2, 5 timmes resväg från Gnesta och Björnlunda. Vilken båt……..och vilken finish – in och se mer på hans Facebooksida.
Supertrevliga Pikeboys dök upp i år igen. Äntligen får man ge dem en kram efter att ha snackat och hållit kontakten på sociala medier under hela året. Återigen det fantastiska med tävlingar att man får möjlighet att träffa alla underbara i gäddvärld
Supertrevliga Pikeboys dök upp i år igen. Äntligen får man ge dem en kram efter att ha snackat och hållit kontakten på sociala medier under hela året. Återigen det fantastiska med tävlingar att man får möjlighet att träffa alla underbara i gäddvärld
Kaptensmöte
Kaptensmöte och uppsluppen stämning, Lolle håller hov och showar som vanligt – nya mätstickor utdelade – inget mer rispa ett streck i utdelad läktpinne som tidigare år
Dogger sponsrar i år igen - 30-talet stickers höjer nivån på tävlingen ett steg till - var skall det här sluta?
Dogger sponsrar i år igen – 30-talet stickers höjer nivån på tävlingen ett steg till – var skall det här sluta?
Lolle har fiskat en hel del med Mange och den kärleken mellan 2 killar kan bli lite för intim ibland
Lolle har fiskat en hel del med Mange och den kärleken mellan 2 killar kan bli lite för intim ibland. Mange har äran att få en egen mätsticka och vad den syftar på det är upp till var och en att fantisera om – Grovstanäs Invitational är det längst gädda som vinner Mange
Det här är Tobbe - Tobbe har åkt från Västerås för att få prova något annat än sötvattensgädda.
Det här är Tobbe – Tobbe har åkt från Västerås för att få prova något annat än sötvattensgädda.
Det här är Danne, Tobbes kompis som åkt från Västerås med Tobbe. Dimman är påtaglig - gör det inte lättare idag
Det här är Danne, Tobbes kompis som åkt från Västerås med Tobbe. Danne kommer från Grytgöl utanför Finspång. Dimman är påtaglig – vilket inte gör det lättare idag – Tobbes monster till väska ser ni också – värdet på den väskan vågar jag inte ens fråga Tobbe om – tänk om allas våra respektive verkligen visste hur mycket vi egentligen lägger ner på vår hobby varje år – det är obscena summor i deras ögon – fullt motiverat i mina ögon.
Det här är David Silow
Det här är David Silow – min stridsparskamrat idag. Han är bror med Jakob som kom med iPike från Gnesta. David är en nyfrälst gäddfiskare så det är skitkul att vara ute tillsammans. Det är lite tråkigt att det är råtrögt just denna dag när man vill lära ut, visa och lyssna så mycket som möjligt – sharing is caring är min filosofi i livet och inom fisket.

Under veckan så har jag delat med mig om vilka hotspots och hur man skulle kunna tänka beroende på de lokala förutsättningarna här uppe. Nästa år funderar jag på att skicka alla till samma vik bara för att jävlas lite – kan bli ett kul eftersnack i hamnen nästa år när 4-5 båtar åker till samma hotspot i sitt första stopp och inser att de blivit lite prankade av mig. Själv tänker jag i år tvärt om gällande de råd jag ger alla andra. Jag tänker att firren kanske gått in grunt, en ren chansning då det är längst fisk som gäller och då gäller det att nöta, men det gäller ju att tro på det man gör och hur många gånger har inte det självklara rent teoretiskt visats sig vara helt fel just den dagen så lika bra att prova. Startar att åka rakt motsatt alla andra 25 båtarna. Jag kommer ju dessutom in grunt med min plastjolle. Dessutom är vattenståndet 35 cm lägre än normalt.

Startuppställningen - Självklart Eastfields Wingman i discosillen och Goblin Curly och en lokal
Startuppställningen – Självklart Eastfields Wingman i discosillen och Goblin Curly, vår egen Snowflake och en lokal fin läckerbit från HolyBaits – och ja det är köpetafsar jag vet…orkar inte.
En liten rackare på 58 cm
En liten rackare på 58 cm tagen på ungefär 40 cm djup, den föll för Discosillen- tyvärr allt som min taktik mynnade ut i – totalt misslyckat men jag är glad att jag följt uppsatta linjer. Titta på den täckningen så vacker så vacker.
Det ser ut som David njuter av höstefisket - och njuter av hans sällskap - David jag är skyldig dig en ny runda det är dåligt värdskap att inte garantera fisk första turen.
Det ser ut som David njuter av höstfisket – och jag njuter av hans sällskap – David jag är skyldig dig en ny runda det är dåligt värdskap att inte garantera fisk första turen.

Hur går det för de andra? Fredrik från Bergshamra har full fart isin båt, de har läst förutsättningarna helt rätt och har 9 upp före lunch men inget stort än så länge.

Det är när det är 20 minuter kvar av tävlingen som vinnarfisken klipps av Danne. Inget monster men 86 cm är ändå en bra vinnarfisk. Och det är en skicklig fiskare som förnedrar oss andra lokala stjärnor - Tack Danne inte bara för uppvisningen utan också för det underbara hjortköttet som grillades senare på kvällen
Det är när det är 20 minuter kvar av tävlingen som vinnarfisken klipps av Grytgöls egen stjärfiskare Danne. Inget monster men 86 cm är ändå en bra vinnarfisk. Och det är en skicklig fiskare som förnedrar oss andra lokala stjärnor – Tack Danne inte bara för uppvisningen utan också för det underbara hjortköttet som grillades senare på kvällen
Tävlingens första del är över - nu börjar bästa delen. Öl, korv, glögg, skratt, ljug och prisutdelning
Tävlingens första del är över – nu börjar bästa delen. Öl, korv, glögg, skratt, ljug och prisutdelning
Klassisk motljusbild, ett underbart höstväder som fångar hela känslan som jag tar med mig till nästa år.
Klassisk motljusbild, ett underbart höstväder som fångar hela känslan som jag tar med mig till nästa år.
Starkt motljus kräver både starka drycker och starka dubbla solglasögon
Starkt motljus kräver både starka drycker och starka dubbla solglasögon – författaren speglar sig i glansen
Bästa Mange & Tobbe stortrivs
Bästa Mange & Tobbe stortrivs
Vätskedepån är alltid välfylld
Vätskedepån är alltid välfylld
Ulrika grillar korv åt 60 hungriga
Ulrika skiner ikapp med solen och grillar korv åt 60 hungriga – kan det bli bättre?
Kokt korv, som värsta Sibylla, Ulrika & Lolle är grymma på förplägnaden
Kokt korv, som värsta Sibylla, Ulrika & Lolle är grymma på förplägnaden – ingår i startavgiften – bara en sån sak
Lolle prisutdelar diverse smaskens
Lolle prisutdelar diverse smaskens
2015 års vinnare med presentkort på 2000:- från Dogger, skumpa och en hel del prestige.
2015 års vinnare med presentkort från från Dogger, en hög kontanter skumpa och en hel del prestige. Frågan är om Westinkepsen kommer bytas ut mot sponsorkepsen, Danne?
Nöjd andrapristagare
Nöjd andrapristagare
Det traditionsenliga
Det traditionsenliga “årets Klant”-pris gick till supertrevliga Team Snus. Soppatorsk efter 10 minuters tävlande och funktionärsbåten fick rycka ut.
Jesper från iPike sponsrade lottdragningen med ett finfint handgjort bete. Pikeboys är de lyckliga vinnarna
Jesper från iPike sponsrade lottdragningen med ett finfint handgjort bete. Pikeboys är de nöjda vinnarna
Den här bilden tycker jag sammanfattar allt - en nöjd intevinnare, och vi är många som inte vann men som var sjukt nöjda med dagen och kvällen som skänkte lika mycket skratt och sjuka historier.
Den här bilden tycker jag sammanfattar allt – en nöjd intevinnare, och vi är många som inte vann men som var sjukt nöjda med dagen och kvällen. Stort tack till Lolle & Ulrika som roddar allt – vi i FiskeFürAlle ser fram emot nästa år:)

Sammanfattningsvis:

Om det var trögt på lördagen så var det ett mycket bättre fiske dagen efter redan, då tog vi en tur med Ipike´s ombyggda havsrocka upp till kända Trexvatten, men det är ett helt annat inlägg som kommer när isen lagt sig.

Om ni har möjligheten så försök att boka kalendern i oktober 2016 mentalt redan nu. Grovstanäs Invitational är helt enkelt en skön upplevelse om man älskar fiske med likasinnade.

Allt gott och fiska skiten ur er innan isen lägger sig.

Peter

Föregående artikelFredagsmys i Nyköping – lite fiske innan helgen
Nästa artikelExpedition HAUKA – Bakom kulisserna med FreeWaterPictures

1 KOMMENTAR