Grovstanäs Invitational- taktiktankar

Småbarnsfar med mycket resa i jobbet är inte optimalt om man dessutom tycker om att idka gäddfiske. Tillfällena vill liksom aldrig riktigt infinna sig. Man får ta varje tillfälle och anledning som ges oavsett förutsättninga. Denna gång har jag iallafall fått en perfekt ursäkt för att lämna hem och familj en hel lördag:På lördag är det dags att göra tävlingspremiär för undertecknad. Det är en tävling vid Peters fritidshus som i all sin enkelhet går ut på att individuellt tävla i längsta gäddan man kan få upp på tre timmar (eller är det tyngsta? Vem vet? Jaja, spelar inte så stor roll, jag tar hem det ändå 😉 ). Hursomhelst är det ju en fantastisk ursäkt för att komma ut hela dagen att fiska 😉 På lördag rullar jag och Gulan norrut mot Norrtälje och Grovstanäs med sikte på sjösättning tidigt, riktigt tidigt…

Jag sitter och funderar på taktiken. Det blir inte lätt att hitta firrarna. Vind från alla håll under de kommande dagarna, +5 grader i luften (minus på natten innan) och sol är prognosen för lördagen. Förra helgen var det 11grader i vattnet men det kommer ha droppat ganska ordentligt inför lördag. Det är många frågor som cirkulerat i huvudet – hur grunt? vilken riktning? hur aktiva kommer de vara? osv. Allt för att hitta den optimala taktiken för tävlingen. Ska jag vara allvarlig tar jag inte tävlingen så allvarligt (säger jag nu ja, när startskottet går har jag säkert horn i pannan ändå) utan jag betraktar (just nu) tävlingen som en god anledning till att säkra en fiskedag…

Vad är då lördagens taktik som jag i min ensamhet kommit fram till (innan jag diskuterat med två andra personer i båten)?

– Nöta. Hitta grumliga vikar (bättre i solsken + värms upp snabbare av solen) eller ännu hellre, marer. Börja på 2,5 meter och fiska mig inåt. Håll botten och fiska långsamt. Jag tror på tailar, svävande Zalt och spinnerbaits långsamt infiskat och studsat i botten. Får se om det funkar på lördag.

Lördagens vinanre - en bottensläpad SF 82+ riggad med bigtail? Vem vet? Det ska iallafall testas
Lördagens vinanre – en bottensläpad SF 82+ riggad med bigtail? Vem vet? Det ska iallafall testas

Mitt i allt taktikfunderande råkade jag trots mitt egeninförda köpstopp beställa tre drag från en kille på nätet. Det är alltid lite julafton över att beställa drag – förväntan som byggs upp och spänningen när man öppnar paketet. Det var ingen skillnad denna gång. Samma glädje varje gång kuverten dyker ner. Denna gång var jag dock lite extra nöjd med innehållet:

Vinnarmenyn för helgen? Jag skulle lätt kunna ta en tugga av alla :-)
Vinnarmenyn för helgen? Jag skulle lätt kunna ta en tugga av alla 🙂

En helltail i gäddfärg som jag direkt monterade med bigtail. Peter har mässat om vita tailars förträfflighet så det vara bara att montera dit en sån och då varför inte en i jättestorlek? En Wolfcreek Skinny Wolf – hyfsat lik en strömming, eller? Slutligen en Snoddas från Beavort. Lite nöjd är jag allt – jag har precis rensat ut 30 skönheter som ska få förmånen att hamna i någon annans väska och vatten så jag har några platser att fylla.

Tobias “Fishing Passion” Lundgren “råkade” också beställa 5 spinnerbaits från SF Lures. Jag erbjöd mig frivilligt att hämta dem. Självklart vill man hjälpa en fiskebroder (Tobbe bor i Västerås och SF håller till i Bromma) men också för det är kul att snacka med Jakob “mr SF”. Han är helt enkelt en skön kille som älskar gäddfiske och testa nya galna saker. Tyvärr har vi inte haft chansen att fiska tillsammans ännu men den dagen kommer säkert. Tobbes beställning såg grym ut . Jag funderar på om han ska få dem eller ifall de ska få stanna i min väska. 

5 nya favoriter - 2 bucktail 55+, 2 rubberskirt 55+ och en 82+. Gäddorna kommer älska detta
5 nya favoriter – 2 bucktail 55+, 2 rubberskirt 55+ och en 82+. Gäddorna kommer älska detta

Nu kör vi snart!

TajtLajns

//Mange

Föregående artikelFiskeFürAlles favoritdrag – Salmo Slider
Nästa artikelGrovstanäs invitational – resultaten

5 KOMMENTARER

Comments are closed.