Nyfunnen kärlek Caesar Lures McManus JerkbaitFürAlle

Lördagens tävling råkade jag vinna. Jag vann inte bara ära och berömmelse utan även ett bete från Ceasar Lures. Det skall jag berätta mer om, McManus betet alltså.

För ett par helger sedan var FiskeFürAlle-gänget uppe i Furusund för tre heldagar fiske, detta kommer du får läsa mer om inom kort. Under dessa tre dagar har vi självfallet styrt upp lite tävlingar.Nu hoppar vi fram till nutiden, Erik hör av sig och frågar om fiske under kvällen. Snabb konferens och vi drar ut på sjön.

(Vill redan här be om ursäkt till alla jag borde hört av mig till och bjudit in på gäddjakt i Mälaren. Hoppas ni kan finna i ert hjärta att förlåta mig)

IMG_5718
Det är varmt. Åska och regn har precis passerat och här lämnar vi hamnen i Väsby. Det är kav lugnt på sjön och Erik har laddat med Fegisen och ett “side2side”-jerk, (Djurgårdsfärgat) som dragit sjukt mycket gädda.

Nu ska Caesar Lures få jobba

Vår plan är söderut, strax utanför Stäket. Väl på plats börjar jakten på storgäddan. Det är vid detta tillfälle som jag testar min nya vinst McManus!!!

McManus - Ceasar Lures
Här är skönheten från Caesar Lures. MEN….McManus är inte bara snygg, den är även helt makalöst bra!!

Micke Hedsén som är byggaren bakom Caesar Lures har lyckats bygga ett jerkbait som är galet roligt att fiska. Otrolig sicksack-glider om du vevar hem den som ett vanligt bete. Jerkar du den så får den en sida-sidagång som slår det mesta OCH du kan få den att bete sig som en Pig fast med kontroll. Helt sjukt. Jag blev kär direkt.

Caesar Lures McManus jerkbait
Här solar Mr. McManus på trädäcket. Fått sina första repor efter några galna attacker.

Det verkar även som gäddorna gillar den eller retar sig fullständigt på den. Vid mer än ett tillfälle så kastade sig gäddan efter betet, de hoppade och gjorde allt för att få tag det. Missade de första attacken, vände de om för att  kroka fast sig själva på andra försöket. Nu kanske du tänker att det var omständigheterna som skapade detta beteende. Vi testade det mesta under kvällen (Buster, Westin, mfl) men med detta så var beteendet annorlunda.

Det vart dessvärre ingen storgädda denna kväll men några av modell “mellan” och “mindre” besökte båten.

IMG_5750
Stäketbron by night.

 

// Danne

https://www.fiskefuralle.se/caesar-lures-kommer-med-snabba-beten-till-sportfiskemassan/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelKaratehugg och kaffelängd – Värtanpremiär
Nästa artikel… men vi hade iallfall tur med vädret – Värtan får en chans igen

2 KOMMENTARER

Comments are closed.