Caesar Lures kommer med snabba beten till Sportfiskemässan

Caesar Lures – betet är kastat, ett mäktigt namn på en betesbyggare, instagramprofil och tillika hängiven gäddfiskare, det är Mickes alterego i gäddvärlden. Micke Hedsén har vi skrivit en hel del om tidigare, framför allt som Karma-auktionernas skapare, en av initiativtagarna till dödsmördarvobblern som är ett samarbete mellan några av Sveriges mest kända byggare, och nu är det dags för ett känna på pulsen inlägg nu när Sportfiskemässan i Jönköping är 2 veckor bort.

Micke kommer äntligen ställa ut på betesbyggargatan, verkligen äntligen så att hans väl beprövade beten får möjligheten att visas upp för en bredare publik och fler har möjligheten att få lägga vantarna på en hängiven betesbyggares bete, och om ni inte har något träbete skapat av denna man tidigare så hugg till på mässan.

Sjukt fina jerkar och tailar i den stekheta FFA-färgen som gett oss riktigt kul hugg och topp på + 8kg i mälaren - helt klart en potent färg
Sjukt fina jerkar och tailar i den stekheta FFA-färgen som gett oss riktigt kul hugg och topp på + 8kg i mälaren – helt klart en potent färg om FiskeFürAlle får välja – och såklart sprider handgjorda beten massor av kärlek

Mr CL har ett brett kontaktnät i betesbyggarvärlden och tillhör de där ödmjuka supertrevliga konstnärerna som lägger ner extremt mycket tid på sin hobby.  Mr Caesar har en grym självdistans och bjuder på mycket gäddmojo och många garv på sitt instagramkonto som jag rekommenderar alla att följa. Tror han hållit på att konstruera och bygga beten i drygt 9 år och tillhör de som faktiskt testfiskar sina beten mycket innan han är nöjd med en modell – här är ett citat från en tidigare intervju för några år sedan som jag tycker beskriver så bra hans filosofi och känsla för beten:

”Allt måste ju testfiskas under en tid så att man ser att dem verkligen levererar fisk. Spelar ingen roll hur fint ett bete går i vattnet eller hur fint man målat det om det inte levererar. Folk i allmänhet stirrar sig ofta blinda på “gången”. Vi e inte fiskar och vet inte hur dem tänker, vi spekulerar bara. Testfiske e det enda som gäller”

Så nyfiken som jag är så vill man ju veta hur laddad är Micke inför sin första mässa som utställare?

Tjena Micke, hur är lägenheten?

-Bra tack men för liten.

Okej det är de korta svaren som gäller idag…hmm konstnärer har ju sina dagar, så jag får smöra på lite och se om han växlar upp.

Jag Tänkte göra en ny inför sportfiskemässan med Mr Caesar Lures himself, om det går för sig mellan alla lager lack, klibbor  och gummin?

-Självklart, för dig finns alltid tid!

Titta, han börjar mjukna lite, kanske bara var lite butter för att det var ett tag sedan vi sågs? Vad betyder Sportfiskemässan för dig?

-Hatkärlek, vill ju egentligen vara ute och fiska, men en fiskemässa är ju en fiskemässa. Massa härliga personer på samma plats.

Stämmer ryktet att du kommer vara utställare på betesbyggargatan?

-Yes!

Korta svar då tänker jag köra raka frågor, Varför Sportfiskemässan?

-För att hänga med likasinnade, ha skoj och kränga några beten.

Många bygger inte ett bete efter mässan på ett bra tag då de är mentalt slut och vill ha ett socialt liv som det inte finns tid till några månader före, hur är det med stressen för dig inför mässan?

-Jo tack, ingen vila bara ro.

-Om man inte känner till dig sedan tidigare, vad är det som är det unika med dina beten?

-Att dom fångar fisk

Jahaja, vet inte om de är jag som suger på att ställa inspirerande frågor eller om det egentligen behöver vara så långa filosofiska svar, av Micke får man alltid raka tydliga svar  så då kör vi nästa:
Vilka beten kommer du ha till försäljning?

-Hela sortimentet, både trä, gummi och skeddrag så det passar alla smaker

mcmanusjerk
Riktigt fina sliders – McManus Jerk i högform
burt caesar lures
Burt som jag tror ligger på uppåt 125 gram – ett gummi som tar för sig både i spötoppen och i ryggslutet
burnsclbraxenmcmanus
Vraka och välj mellan Braxen, McManus och Burns
clskedar
CL-Skedar är något som jag själv saknar och skeden verkar ju fått ett litet uppsving efter årets Pikefight. Jag kommer nog att lägga mina smala fingrar på en hotpike , sen är en träbit från Eastfiled med på inköpslistan och en RoNo-tail om jag har lite tur.

-Varför är dina beten så mycket bättre i år än tidigare år?

– Det är dom inte, skillnaden är att dom ser lite bättre ut och att jag har fler modeller, som kompletterar dom andra.

-Är det viktigast att göra snygga beten eller snabba beten?

-Snabba, fast ett snabbt bete e ett snyggt bete.

Kommer FFA-färgen vara dyrast?

– Stämmer. Ni ska ju royalty! 😄Allvarligt så kommer jag ha mässpriser på alla mina beten. Alltså samtliga beten kommer vara billigare än vanligt, pröjsar man för att gå på en mässa, så ska man få ngt för det.
Jag har ju haft lyckan att komma över lite fina gåbortkläder från dig, Kommer det att gå att köpa Caesar Lures merchandise?

-Jupp. Det blir mössor, t-shirts, luvtröjor och zip hoodies

Kan man bli snyggare - fiskar man gris är det grisrosa som gäller - dessutom. mössan tillhör numera standarduppsättningen under vintern
CL-kittad, kan man bli snyggare? – Fiskar man gris är det grisrosa som gäller. Mössan tillhör numera standarduppsättningen under vintern och komplimangerna är många från förbipasserande

 

-Vad förväntar du dig av Jönköping i år?

-Att efter 37 jordsnurr få träffa Gud, eller i varje fall hans wingman Jesus.

Det gäller ju helt klart att ha rätt förväntningar, och åker man till bibelbältet och Jönköping så borde ju sannolikheten vara större att faktiskt bli frälst, Jesus kunde ju gå på vatten så varför skulle han inte dyka upp i en kastbassäng liksom?
-Kan det bli för mycket humor när man bygger beten?

-Kan det nog aldrig bli!

Stort tack Micke för en snabb aptitretare, vi ses snart.

För att sammanfatta inför mässan så är det riktigt kul att det börjar bli fler och fler som förstår tanken med en mässa att det skall vara tillfället att göra kap och få rabatterade priser när man ändå betalar inträde. Dessutom är det många som inte har det breda utbudet hemma i sin butik som erbjuds under tre dagar, eller att det oftast är mer begränsat utbud av handgjorda beten i valfri webshop så därför fyller mässan och betesbyggargatan en viktig funktion.

Man kommer nära så nära att man får klämma och känna på grejjerna och snacka med upphovsmannen. För många är mässan ett utmärkt tillfälle att sprida sina innovationer på och få fler att upptäcka produkterna. De som går på mässan är ju ambassadörerna, de mest hängivna som sen kommer hem med exempelvis en McManus Jerk, fångar fisk och sen vill polaren också ha en – vips så har man dubblat sin försäljning. Min lokala butik Dogger brukar ha sköna erbjudanden men tyvärr är det för få utställare och butiker som har ett pangerbjudande som bara går att få där och då.

Så om ni beger er till Jönköping, ta och snacka några ord med Micke och köp någon av hans jerkar – de är magiska och fångar garanterat fisk, vi använder dem i princip vid varje fiskepass. Passa också på att besök alla andra underbara byggare på betesbyggargatan exempelvis Waide Lures, Stonefirelures, Vassviken Lures, Gruffdraget, Slaskbait, och Thörngrens beten.

Knyt tafsen så ses vi i Jönköping

/Peter

Här hittar du ett inlägg om ett grymt jerkbait från Caesar Lures

https://www.fiskefuralle.se/nyfunnen-karlek-jerkbait-furalle/

Om du gillade vad du läste här kan du följa oss på sociala medier så får du aviseringar när vi publicerar något nytt
På Facebook hittar du oss här
Youtube hittar du här
Insta: kolla efter fiskefuralle
Föregående artikelHangin’ with Pierre Monjarret
Nästa artikelHangin’ with Claes “Svartzonker” Claesson