PysselFürAlle – Gäddtexas

Pysslandet fortsätter! FiskeFürAllle är ju snart gäddfiskarnas egna PhilofixTexas-rigg var ju en av de absolut hetaste riggarna för abborr-fisket i fjol. Tanken är att den ska vara en weedlessrigg där man jiggar fram betet med en glidande vikt framför, gärna formad som en “bullet” för att ta sig genom allsköns kladd på botten.

När någon rigg blir sådär populär börjar man ju såklart fundera på om det kan användas till annat fiske också (läs gädda). Men efter att jag sökt djupt inom mig kom jag fram till “nej det finns ingen applikation i mitt fiske efter gröna damer jag kan använda det till”. Fram till jag så Mathias Holgersson förklara Texas-riggen och hur man bygger den. Han lyfte förutom weedless-funktionen fram två saker som jag tyckte vara intressanta:

  • Klicket – det är ju många som menar att ljud lockar gäddor, inte minst Thomasz Andersson som i våra båda snack klart lyft fram ljud som en framgångsfaktor
  • Fall-vinkeln – när man jiggar med texas får ju gummit “häng-tid” innan jiggen dyker ner efter jiggen vilket i sig kan vara triggande. Dessuom blir inte fallvinkeln lika brant som om man har päronblyt i beteslåset eller en viktad skalle

Pang – där har vi det! Såklart det kan funka för gädda också – det måste testas! Självklart ska det funka. Nu har jag fiffat lite till och tagit fram några riggar som funkat utmärkt. Jag har riggat dem mellan den vanliga tafsen så jag kan välja om jag vill fiska med Texas eller ej men självklart kan man även göra det på sin huvudtafs. Nu blir det movietime. Fram med popcorn och öl – nu åker vi!

Pyssla lugnt

//Mange

Ps. följ gärna oss på våra olika kanaler för att hålla dig uppdaterad

Direktlänk Facebook hittar du här
Direktlänk Youtube hittar du här
På Instagram hittar du oss under fiskefuralle Ds.
Föregående artikelPysselFürAlle – Löshängande stinger för extra rörlighet i gummitbetet
Nästa artikelPysselFürAlle – Intern rigg på gummibeten

1 KOMMENTAR

  1. Fäster du huvudtafsen med beteslås eller knut? Spännande ide för övrigt! 🙂