PysselFürAlle – Löshängande stinger för extra rörlighet i gummitbetet

Vi kommer köra lite pysseltema nu några dagar – lite fix, trix och galenskaper för att stimulera era tankar lite. Först ut är ett alternativ till stinger. Stingers verkar vara ett hett ämne just nu. Det snackas material, bockas och fixas. Det har varit mycket snack om hårda riggar och det är kanon många gånger. Men inte alltid.

Det finns vissa gummibeten som verkligen mår bra av extra rörlighet, inte hindrade av en stel rigg med stinger som hindrar höften eller leden från att skaka fritt. Jag har under hösten och våren experimenterat med lite olika alternativ och börjar nu hitta fram till lösningar jag känner är färdiga så att jag kan dela med mig.

Jag kan inte säga att jag kommit på lösningen själv. Jag vet inte vart jag sett den men jag har utvecklat den för mina behov och mina beten.

Vad gäller riggningen på CrazyO från OlaLures gjorde jag den lite annorlunda. I det fallet hade jag ingen fast rigg att binda fast i utan där lindade jag istället fast Titan-biten i den främre tre-kroken. Först lim, linda på tråd, lägg titanen längs kroken med långa änden nedåt. Dra en kort bit av tråden genom kroköglan och vi ner längs krokskaftet. Linda hårt med bindtråd och säkra med superlim. Med undre gör du precis likadant fast tvärtom. Titan genom krokögla, ner och vänd runt krokarna och upp längs skaftet, limma. För att få styr på titanen har jag här även satt en stinger-spike precis innan leden. Funkar fin-fint

IMG_1520IMG_1320

Det finns självklart många sätt att lösa det på. Detta är ett alternativ – mitt alternativ. Se det som en möjlighet att experimentera och testa dig fram. Det finns mycket kul och många smarta lösningar där ute. Vissa material kan man ju knyta – kanske det är något?Skulle du komma på någon – skicka in till oss så kan vi dela

Fram till dess – pyssla lugnt

//Mange

Ps. följ gärna oss på våra olika kanaler för att hålla dig uppdaterad

Direktlänk Facebook hittar du här
Direktlänk Youtube hittar du här
På Instagram hittar du oss under fiskefuralle Ds.
Föregående artikelVårfiske efter gädda – hur gör Svartzonker?
Nästa artikelPysselFürAlle – Gäddtexas