Rügenresan – the story

GAAAH – äntligen orkar jag trycka iväg detta inlägg om resan till Rügen. Först var jag så slut fysiskt, helt utmattad faktiskt, och framförallt psykiskt att jag inte orkade skriva summeringen.

Sen blev det en hel jäkla avhandling utan något intressant att läsa så nu har jag skrivit om allt igen. Inte lätt att få “the Rügen resa from hell” att bli intressant men jag ska göra ett försök 🙂

Som du kanske läst om innan har jag försökt dokumentera min uppladdning genom en Rügenserie inlägg om betesval, färgval, träning, kläder och allmän kartläggning. Det kan ev framgå där att jag längtat efter denna resa ganska mycket.Jag fick resan i vintras av min fru när jag fyllde år och från det har mycket av denna säsongen handlat om resan. Hela säsongen har på något sätt varit förberedelser för denna resa. Allt annat fram till hit har skett i alla fall med en blick på denna resan

Klassisk motljusbild. Jag slänger in en här direkt för att sätta lite stämning
Klassisk motljusbild. Jag slänger in en här direkt för att sätta lite stämning

Drömmen om gäddfiske i Rügen

Jag sprang runt på Sportfiskemässan i Mars och jagade spö för Rügen, jag har provfiskat en massa nya beten osv. Det är för övrigt en av förmodligen en anledningarna till att jag upplever säsongen 2014 som en av de tyngsta någonsin. Jag har fiskat med nya spön, rullar, beten och på nya platser och lämnat i princip allt jag känner mig trygg och bekväm med bakom mig för att lära mig nytt. Det kommer säkert vara bra för framtiden… Men… det är en en annan historien.

Nu ska det handla om Rügen och min resa dit. Jag åkte med Attitude baits vilket var kanon för mig som absolut inte kan ngt om Rügen och inte kände någon som skulle dit. Att åka 30 gäddnördar på en buss kändes som en bra lösning för att hitta likasinnade och jag var inte så orolig över att åka ensam.

Jag lyckades hitta soulmates på resan. Jag delade lägenhet med två till som hade fulla monsterbag XL som jag :-)
Jag lyckades hitta soulmates på resan. Jag delade lägenhet med två till som hade fulla monsterbag XL som jag 🙂

Storyn om resan börjar egentligen två dagar före avfärd när jag gjorde inlägget om färg på beten. När jag skickat inlägget fick jag en vänlig påstötning via messengern från en herre som hette Klas Norberg. Budskapet var förenklat “bra skrivet inlägg, kul att läsa, men du har missat en färg””. Färgen var svart/glitter och diskussionen utvecklades till att Klas hade en polare nästgårds i Vallentuna som också skulle åka ensam från Stockholm till buss-avreseorten Västerås.

Jag fick kontakt med Mats som killen heter och vi började prata om allt mellan himmel och jord och jag fick flera matnyttiga tips om växling och mat. Kontakten med Klas och Mats skulle visa sig bli resans vinstlott. Kanske brände jag allt positivt Karma redan då för detta verkade vara det enda med tur jag hade för denna resa. Mats och Klas visade sig såklart vara supersköna rutinerade och duktiga fiskare med både vinster i SM i Gäddtrolling, betesbygge, ett antal krokodiler över 10 kg och flera resor till Rügen i bagaget så jag valde att ta rygg på dem hela resan.

Klas har dessutom webaffär för prylar till betestillverkning och gummigjutning och utan att veta om det var det honom jag köpt plastisol och glitter av två veckor tidigare. Vilket sammanträffande 🙂 Du kan kolla in hans butik här

Klas, Mats och Lilla jag innan vi börjat fiska. Stämningen fortfarande på topp
Klas, Mats och Lilla jag innan vi börjat fiska. Stämningen fortfarande på topp

Resan till Rügen är en berättelse i sig själv

Äntligen avfärd. Mats rullade förbi Täby 02.30 för att hinna med avgång från Scandic Västerås kl. 4. Tidigare än jag någonsin stigit upp för fiskel Efter en rejäl kamp mot småbarnströttheten med hjälp av både tandpetare för att hålla upp ögonlocken, lite gaming och en TV-serie så rullade vi. Västerås, in i bussen och efter ett dyrt stopp på Sporting i Örebro (den redan överfulla betesväskan förstärktes lite till) så rullade vi söderut mot Rüüüüügen.

Gäddgodis á la WolfCreek. Vackert
Gäddgodis á la WolfCreek. Vackert
Ännu mer gäddgodis - var skulle en gädda INTE vilja tugga på denna?
Ännu mer gäddgodis – var skulle en gädda INTE vilja tugga på denna?

Lite löst folk anslut under resans gång neråt mot Trelleborg. Det verkade som om alla var professionalla, halvprofessionella eller hemmafixare för beten. Det verkar brassas plastisol i varenda buske i Sverige 🙂 Klas bygger under namnet WV-Lures (WestValley lures),  Pigg King-Fredrik var med Eastfield-Jakob, Waide-Olle var där. Varje gång vi stannade för att plocka upp några kom det en ny kartong med gummi.

Bussen måste varit överlastad när vi kom fram. Det fanns en massa sköna beten till försäljning i bussen också (som om man behövde fler beten 🙂 ) Eastfield hade gjutit upp en massa Nemesis och Wingman, Pigg King hade med sig en låda hog shads, i Malmö lämpade Fredrik Renz över en tung kartong Renz-shaddar i olika storlek och Attitude hade med den egna Shaden. Gott om godis alltså.

En lite Hog Shad - hoppsan. Kan den fånga fisk kanske? Skulle tro det va?
En liten Hog Shad – hoppsan. Kan den fånga fisk kanske? Skulle tro det va?

Väl framme Tyskland insåg jag att jag även dragit vinstlott genom att dela boende med Klas, Mats och en kille som hette Johan. Vi hamnade i en schysst lägenhet med kök, soffa och två sovrum. Förutom att vår lägenhet stank vitlök som om de hade försökt fördriva Drakula från Rügen och att det bara dubbelsäng i det rummet jag och Johan delade var boendet grymt.

Den stora dagen är här

Äntligen dags för fiske! Första dagen börjar med ett anti-klimax då vi ska fixa fiskekort. Det tyska maskineriet har falerat och inga fiskekort är klara. Vi får smaka på tysk hierarki och “ordnung muss sein”. Det tog oss mer än en timme dyrbar fisketid att krångla oss igenom det tyska byråkratin. Under tiden vi väntade blev vi tilldelade guider. Vi fick båten Stella som kaptenades av guiden Gregor.

Gäddnördar inför första dagen. Jag trodde jag skulle få se ett gäng michelin-gubbar i för stora overaller, man Bass-Pro-stället dominerade bryggan. Jag var en i gänget alltså :-)
Gäddnördar inför första dagen. Jag trodde jag skulle få se ett gäng michelin-gubbar i för stora overaller, man Bass-Pro-stället dominerade bryggan. Jag var en i gänget alltså 🙂

Ut på havet och börjar fiska. Det krävs en viss inställning att fiska i Rügen. Man åker dit i jakt på de grova damerna, med vissheten att man kan blanka. Samtidigt måste man vara på helspänn hela tiden för man vet inte när det kliver på ett monster. Svårt mentalt fiske.

Så här ser man ut efter en tung dag på sjön. Kung Klas ser inte vråltaggad ut
Så här ser man ut efter en tung dag på sjön. Kung Klas ser inte vråltaggad ut

Fisket sker med drifter över stora områden med vinden och guiderna har grym koll på vart och hur, men det går ändå inte att föreställa sig hur mentalt påfrestande det är att stå och kasta ut i ingenting med 5 m vatten under båten. Det är mycket volym att täcka när man har några kilometer till land på alla håll och så mycket vatten under båten. Som tur var fick jag första dagen stå bakom pulpeten så jag såg vad som hände på lodet.

Då kommer nästa svårighet. Hur fiskar man här då. Ja det låter enkelt att slänga på ett gummi och veva hem, men hur djupt går egentligen en söderjigg m 15g skalle? Och hur snabbt är lagom snabb inspinning när båten driver mot betet med 0,8 knop. Första dagen gick åt till att lära hur man skulle göra.

Pigg Kingen Fredrik visar sitt bandagerade väl valda finger.
Pigg Kingen Fredrik visar sitt bandagerade väl valda finger.

Bra förutsättningar. Grått, bra blåst. Jag gnuggade med det jag trodde mycket på: 40cm real eel i bodden-sugganfärg, min paddlade helltail, wolfcreek crank osv. Klas körde hemmabyggt:  sitt nya bete som under resan döptes til.l “bull shad” – ett 27 cm lång swimbait som gick grymt. Mats – även han en gäddfiskare av rang som kom till Rügen med den bästa säsongen inkl. nytt pb i ryggen fiskade med gott självförtroende. Med två Rügen-besök i bagaget visste han vad som krävdes och kom flygande ur startblocken.

Den namnlösa som senare blev "Bull shad". Riktigt fin och lagom gång. Älskar den. Just denna pjäsen äger jag inte längre - den sitter i propellern på en båt
Den namnlösa som senare blev “Bull shad”. Riktigt fin och lagom gång. Älskar den. Just denna pjäsen äger jag inte längre – den sitter i propellern på en båt

 

Ja jag bytte väl en del själv också. En lite gäddmeny men de tyska gäddorna verkade inte förstå svenska
Ja jag bytte väl en del själv också. En lite gäddmeny men de tyska gäddorna verkade inte förstå svenska

Efter 5 timmar med bara pet på sakerna började frustrationen komma. Jag undrade om jag gjorde något alla rätt, Klas nötte, Mats bytte bete var tredje kast och guiden började få frustrerade rynkor i pannan. Då från ingenstans kommer det en raket underifrån på jakt efter min ål. Jag höll på att få byta kalsonger 🙂 Den missade och drog igen men det var skönt att se gädda. Guide-Gregor höll kontakt med alla guiderna konstant och det var vråltrögt överallt.

Någon timma efter mitt missade hugg drog guiden en gädda och jag så hur han slappnade av. Glädjen var stor i båten. Inget stort, men vi hade fått se fisk! Guiden krokade en till som släppte och sen en timme innan det var dags att lägga av kommer en gädda skjutande från under båten och klipper min Wolfcreek crank. Inget monster men jag skulle inte börja med att blanka iaf. YES!

 

Nollan spräckt!!! Glädje!
Nollan spräckt!!! Glädje!

Summa första dagen: 32 fisketimmar och två landade gäddor. Inte mycket men det skulle bli värre…

ok ok - jag får lägga till en vacker stämningsbild till
ok ok – jag får lägga till en vacker stämningsbild till

 

Hem. Lite aftergäddöl, ljugande och riggande av nya vinnare för morgondagen. Vi hade soffa i rummet så alla som bodde på vårt hak kom till oss (de andra hade varken kök eller soffa) – riktigt kul! Kort middag på Schilling där alla var. Fiskesnack, glada tillrop, gäddnördande och tidig hemgång efter en schnitzel och några öl. Riktigt härlig stämning

Varje kvälls meny - en schnitzel. Vällagat och fullt av energi. Väl balanserat med pommes och majonäs
Varje kvälls meny – en schnitzel. Vällagat och fullt av energi. Väl balanserat med pommes och majonäs

Dag två – new balls! Fortsatt bra väder. Växlande molnighet och bra blåst. Fortsatt gnuggande. Vi drog över några stenar. Mats hade några pet. Jag provade att bottom-bounca spinnerbaits, skeddrag osv. Klas gnuggade på med sitt swimbait. Inget händer. Inget, inget, inget. Det kom rapporter i telefonen. Guiden Torsten  Schneider hade slagit till med en bjässe på jag tror det var 123 cm – vilken best! Grattis. I vår båt var det inte samma uppsluppna stämning ment slut klippte Mats två små sprallisar på Wingman och Dexter shad. Hopp igen i båten.Men inget mer för någon.

Morgonrace
Morgonrace

Guiden var riktigt frustrerad. När vi kommer in har ingen haft mängdfiske den här dagen heller men några fina metersfiskar har kommit upp. Jag var förbannad när jag kom in – inte kul att blanka och  framförallt inte när man inte kännt mer någon puff på hela dagen. Aftergäddöl, riggning av beten, skitsnack och Schitzel på Schilling. Börjar du se ett mönster? På Schilling fick jag ockås veta att att översteguiden Robert Balkow också klippt en plussare. Han hade tydligen spenderat i princip hela dagen i telefon men fått en paus i telefonandet, satt på en McRubber Jr blå/pearl och på TREDJE kastet klippt en fining.

Mojoboats har en Nitro för hyra där nere också. Såg riktigt trevlig u
Mojoboats har en Nitro för hyra där nere också. Såg riktigt trevlig ut

Dag tre – jag hade lyckats komma över gårdagen även om det var svårt och var sugen på revansch. Vi åker ut och vi provar lite nya drifter som låg längs en av kanalerna. Gäddorna gillade att stå i kanten mellan det djupa och det grunda precis i växtkanten. Vi körde många drifter där utan resultat. Någon timma in hade min positiva energi tagit slut och frustrationen började ta överhanden.

Trots skön stämning i båten, mycket struntprat och bus så kändes det att frustrationen var där hos alla. Inte minst hos guiden som stod och muttrade lite hela tiden. Klas hade hela tiden från när vi kom pratat om ett ställe som skulle heta “pussy bay” där de hade haft grymt fiske gången innan. När guiden hade slut på idéer lät han sig övertalas och vi åkte in till Klas “pussy bay”.

Pussy bay finns tydligen, men det ligger någon annanstans. Iallafall var fisket lika kasst där som överallt annars så vi åkte tillbaks till några drifter där vi iaf tidigare hade haft kontakter. Inget – vi åkte hem och hade blankat totalt dag 3. Klas hade fortfarande inte fått landa en gädda. After gäddöl, skitsnack, riggning och schiztel på Schilling. Det verkade som om de flesta fått fisk – inga mängder men i alla fall sprall i spöt. Var vår båt jinxad? Ja förmodligen

Själv drog jag i med ett riktigt fin PO. Kanske det finaste jag lyckats med. Ett tips är att inte tappa tummen på spolen mitt i kastet samtidigt som du ska dra iväg ett bete på 150g
Själv drog jag i med ett riktigt fin PO. Kanske det finaste jag lyckats med. Ett tips är att inte tappa tummen på spolen mitt i kastet samtidigt som du ska dra iväg ett bete på 150g

 

Dag fyra – har vi bananer i båten? Pga färjetid skulle sista dagen bli kortare – avslutat fiske runt 13. En planeringsmiss från reseledningen gjorde att vi riskerade att få bära hela vår fiskeutrustning ner till hamnen ca 500m. Inget lätt uppdrag när väskan ligger på mellan 30-40 kg och Klas dessutom hade diskbråck. Vi fick till slut dock hjälp av två resekamrater som kunde ta våra bags i deras bil. Hatten av boys! Vilka hjältar!

Ett svårtaggat gäng lämnade hamnen i Schaprode för sista gången och åkte ut på dagen from hell. Vi måste haft hela båten full med bananer för ingenting stämde. Ingen fisk, guiden sumpade mobiltelefonen och började nästan gråta. Mitt under fisket fick jordens hugg. Tyvärr var det inte en gädda utan proppen på en båt som körde i 30 knop! Som tur var gick linan av ganska nära propppen – inget spö gick av och rullen tömdes inte, men jag blev av med min “Bull-shad” som Klas swimbait numera hade döpts till.

Jag sumpade 10€ i havet som vi faktiskt lyckades håva igen och avrundade dagen med att min Stella-rulle pajade. Men vi åkte in till hamnen med det nedslående resultatet att landat fyra fisk på fyra dagar på fyra fiskare och utan konkurrens blivit sämsta båt på resan Även om inga andra hade bra mängder heller så hade de flesta iaf fått ngn fisk per fiskare och dag. På toppen av det hade Klas blankat hela resan! Mörker!

En vanlig dag på Rügen. Inte mycket vass att kasta mot
En vanlig dag på Rügen. Inte mycket vass att kasta mot

Jaha hur ser jag på resan till Rügen nu då? Det har tagit några dagar att smälta resan och orka resa mig igen för att inte säga jag är besviken på fisket är en att ljuga rejält. Jag hade laddat så mycket och trodde verkligen att det var min tur nu och att jag skulle få avsluta en vråltung säsong med en smäll men så blev det ju inte. Så är fiske. Det ger och det tar. Det kom upp fisk och det kom upp stor fisk… bara inte i vår båt… Det är bara att gratulera Per – en av de på resan som inte var gäddfanatiker. Han lyckades vinna tävlingen för största fisk på 114cm och dessutom klippa ytterligare en på 110 cm. Snyggt!

De finns där... De stora damerna... Guiden Torsten Schneider med den största som kom upp under tiden vi var där
De finns där… De stora damerna… Guiden Torsten Schneider med den största som kom upp under tiden vi var där

Beten då? Ja McRubber i olika storlekar funkade bra. Sista dagen hade Mattias från Sporting grymt fiske på Boggs 30cm och Söderjiggen funkade. Klassiska wobblers och cranks drog också fisk… bara inte i vår båt… När jag är inte bitter 🙂 Färgerna var väl de misstänkta – silliknande varianter med mörk rygg och ljus buk med eller utan glitter. Guiden sorterade ut det där med färger på ett enkelt sätt åt oss – “det finns blue/pearl-dagar och så finns det motoroil-dagar” Punkt.

Ja vi hade i vår båt inte riktigt århundradets gäddrace men jag skulle verkligen inte ha resan ogjord. Jag har ju fått se och prova på det mytomspunna fisket i Rügen och jag plockar med mig många positiva erfarenheter från fisket. Om det varit så att jag kommit hem med dåligt fiske och de andra i båten hade haft OK eller bra fiske då hade jag varit besviken. Men nu hade vi alla, jag och några ytterst rutinerade fiskare ALLA vråltrögt fiske. Då är det en annan sak. Guiden som lägger 80 dagar om året i vattnet drog en fisk. Jag lägger det på oturskontot. Jag fick många lärdomar:

 • Hur guiderna tänker och resonerar när de väljer platser gör att jag kommer att betrakta mina hemmavatten på ett helt annat sätt med fler möjligheter som öppnar sig
 • Jag känner mig stolt över mitt och alla i hela båtens pannben. Guiden var den enda som vek ner sig, pausade, grymtade och frustade. Vi andra tre gnuggade på, verkligen gnuggade hela tiden när vi inte flyttade oss
 • Lärdomar om beten, fiske, allt. Den samlade kunskapen på resan var grym. En stor del av Sveriges hardcore gäddfiskare. Så jäkla häftigt! En glädje att fått träffa er alla. Hoppas vi ses igen!
 • Sist men inte minst – Mats och Klas – vilka sköna killar. Jag känner verkligen jag träffade nya vänner. Det var inte sista gången vi fiskade ihop!

Kommer jag åka dit igen? JAAA – om jag får chansen – jag vill verkligen revanschera mig. Kanske det blir en tur till med Klas & Mats – vem vet;-)

Jag återkommer med ett inlägg om tips och tricks för en Rügen-noob (och kanske också för några mer rutinerade besökare)

Händerna på täcket

//Mange

Här är övriga inlägg i serien om Rügen

https://www.fiskefuralle.se/rugenuppladdning-tankar-kring-betesval/

https://www.fiskefuralle.se/rugenuppladdning-fargval/

https://www.fiskefuralle.se/fiske-i-rugen-hur-aker-man/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelHöstfisket fortsätter – Liveblogg från furusund 9/11
Nästa artikelFiska Gädda i Trosa – Höstens roligaste tur

20 KOMMENTARER

 1. Härligt skrivet Mange nästa gång då jäklar smäller det hellre dö än tveka 🙂

 2. Härligt skrivet som sagt! Själv lydde jag ditt råd och skaffade en Shimano Super GT 4000, jag hann fiska lite nere i kanalen här i Sjöstaden idag och misslyckades att kroka en gädda under kilot som nafsade på min Buster Jerk II, på andra kastet med den nya rullen! 🙂

   • Bra! Kanske inte någon religiös uppenbarelse jämfört med min Cardinal 404i, men bättre! Jag har i praktiken bara kört jerk med den än så länge, på mitt 6′ BFT Buster Jerk Stiff 125g. Det blev några timmar fiske idag när min sjuka ettåthalvtåring sov, VAB har sina fördelar ibland…

    – Handtagen på veven känns lite hala när man har handskar
    – Rullen sitter rätt nära spöt, så handen tar i ibland (särskilt med handskar), känns dock som en vanesak
    – Reservspolen känns plastig och liten, ABU verkar vara generösare på den punkten.

    + Betydligt robustare än min Cardinal.
    + Utväxlingen är trevligare, man slipper veva som en dåre
    + Klickljuden från bromsen får min själ att sjunga av lycka, det låter som en tävlingscykel!
    + Fästet passade bättre än ABUs i BFTs infattning.
    + Bygeln. Den är enklare att få ner med vevhanden i och med att betet landar och den är mer precis i rörelserna. Det känns också som att den tål lite hårdare tag än Cardinalens bygel.
    + Jämnare och finare gång.
    + Frun blev väldigt intresserad av rullen och grymt sugen på att dra ut och testa, hon har dock inte hunnit än.

    Sista pluset känns avgörande för att köpa en till! Synd bara att jag är vänsterhänt och hon är felhänt, det blir lite långrandigt att byta sida på veven hela tiden.

    Jag kan inte avgöra huruvida jag kastar längre, det är svårt efter en så kort tid. Det blåste lite idag också. Jag fick ju nästan fisk, det måste ju vara rullens förtjänst, eller hur?! Om jag bara inte hade förutsatt att det var bottennapp eftersom det nästan är tomt på fisk i kanalen, så hade jag nog hunnit göra ett ordentligt mothugg.

    Kort sagt väl värt pengarna, och jag blir sugen på att spontanköpa fler reaspön (de är ju nedsatta runt 70%!) för att behöva köpa nya rullar…

   • Jag har ju redan kidnappat din fina och lite lätt tragiska Rügenberättelse, så jag tänkte ta tillfället i akt att säga att jag som nybörjare tycker att det är ruskigt svårt att hitta någon vettigt information för att vägleda mig i köp av rulle, annat än att fråga någon som inte jobbar i en butik och som har koll.

    Nätbutikernas beskrivningar är som någon form av skämt, de är oftast mycket kortfattade och innehåller saker som “En klassisk rulle som har sålts mycket” eller “har den nya bluttanbläbromsen som bromsar som attans!”.

    Jag har på flera ställen frågat vad jag får om jag köper exempelvis en Stella istället för en GT och svaret jag får är oftast i stil med “ja, tja, alltså, känslan är ju bättre”. Rullen är säkert bättre och jag har antagligen inget behov av den som nybörjare, men jag tänker knappast lägga ut fyra lakan extra för att få lite “bättre känsla”. Det finns också en hel uppsjö olika rullar i mellansegmentet, och det verkar skvatt omöjligt att få någon detaljerad information om vad som skiljer dem åt. Varför ska jag köpa en Revo istället för en Orra SX istället för en Sorön STX? Varför ska jag köpa en Stradic GTM istället för en GT istället för en Exage? Hmmm.

    • Så är det såklart. Tillverkarna är kanske inte alltid vråltydliga på vad som är bättre men generellt kan man säga dyrare rulle= bättre linuppläggning =’mindre trassel och bättre kast.

     Har sett många inlägg om “den linan är kass till haspel, strular bara” osv. Ja det är skillnad på lina och lina men den stora skillnaden är dålig rulle.

     Grattis du har gjort ett bra köp!

  • Grym Rulle, har 2 st 4000gt den första köpt -94 och den andra 05, aldrig servade inte ett problem med någon av dem. Mkt bra rullar-du kommer bli grymt nöjd. Kör iofs multi sedan 2 år tillbaka nu, men de är fantastiska för de pengarna tycker jag/Peter

   • Som jag skrev till Magnus tidigare så har jag bara fiskat i tre månader, och jag kom över ett BFT Strike Giant 8’6″ 25-100g och ett BFT Buster Jerk 6′ Stiff 125g på rea för sammanlagt långt under tusingen. Jag letade bra haspelrullar för att köra jerk och stor gädda, varpå jag blev rekommenderad 4000 GT. Jag köpte en igår, men det finns stor risk att jag köper en till…

 3. Bra skildring, fiske är inte alltid en dans på rosor och det är just därför det är så fantastiskt då saker stämmer. Mycket vrärdefull information och jag skall skälv dra dit i Februari, om det inte är is….

  • Tack för de värmande orden Anders. Jag kommer åka dit igen, trots det tuffa fisket. Chansen på en riktig Madame är större där än någon annanstans. Jag tänkte göra ett inlägg till som summerar tips för Rügen-resenären. Återkommer m dry

 4. Grym blogg o bra skrivet! Synd med utdelningen på fisket! Har du nån teori varför fisket vart så trögt där i rugen? Dom flesta rapporter man läser verkar haft samma som ni. Högt fisketryck?

  • Tack Biffen! Dina ord värmer verkligen.

   Att vi fick sämre än de andra båtarna skyller jag på otur men det överlag tröga fisket just nu beror nog på vattentempen. Det är 10 grader just nu vilket är mkt högt.

   Den andra orsaken är tyvärr eventuellt att yrkesfiskarna fått ökad kvot från 20 ton till 75ton per år. Och all gädda går till djurmat 😢

Comments are closed.