Sportfiskemässan – Behind the Scenes med Agneta Brunell

Den hypermoderna mässanläggningen i Älvsjö som kommer hysa Sportfiskemässan 2016
Den hypermoderna mässanläggningen i Älvsjö som kommer hysa Sportfiskemässan 2016

Vi har bevakat Sportfiskemässan 2014 och 2015 och nu börjar laddningen och FiskeFürAlles bevakning av vad som kommer hända på mässan 2016. Varför då tänker säkert ni, säsongen är ju inte över ännu? Dags för att ta ett snack med Agneta Brunell mässgeneralen.

Det är helt riktigt, det finns massor av fisketid kvar att spendera över i stort sätt hela landet och det är ett helt underbart höstfiske i år om man prickar in rätt väder och förutsättningar. Så för oss som är hardcore och kör tills isen lägger sig så är det alltid en mentalt pågående säsong var man än befinner sig fysiskt.

Sportfiskemässan är en bra temperaturmätare över vad som är på gång. Precis som inom modebranschen så vill i alla fall jag se runt nästa hörn för att dämpa ångesten under de tråkiga vintermånaderna som är på inkommande. Som tur är så finns det några eldsjälar, Agneta & Annika som redan nu sitter och planerar fiskesäsongen 2016 och pusslar ihop Sportfiskemässan. Så nyfiken som jag är så tog jag och hörde av mig för att kolla läget och stämma av några av nyheterna och eventuella trender inför 2016. Här kommer första inlägget i vår bevakning av Sportfiskemässan 2016 i Älvsjö.

Självklart ställde jag frågan som vi alla funderat på:
– Berätta mer om er själva och hur ser ert fiskeintresse ut?

Projektledaren Agneta superminglar på mässgolvet med en inte helt okänd profil – Alltid positiva Robbo

Agneta: Jag älskar att jobba med Sportfiskemässan, tycker om passionerade människor som brinner för sitt intresse, själv är jag passionerad hästtjej , med egen häst och tävlar i dressyr .Jag har också en liten fin vit japansk spets som följer mig vart jag än går. Mitt utövande & erfarenhet av fiske begränsar sig till den enklare sorten, mete vid bryggan 😉

Annika Karlson är supersäljaren som fyller mässgolvet med utställare
Annika Karlson är supersäljaren som fyller mässgolvet med utställare

Annika: Sportfiskemässan är den bästa och roligaste mässan, alla kategorier och det är en ynnest att få jobba med den.Fiskade en hel del med min far när jag var liten tjej, men annan idrott tog över mitt intresse. Älskar ishockey och är en hockeymorsa än idag.Har blivit hundbiten på äldre dar och är stolt ägare till Golden retriever killen Viggo.

Så mycket för det fiskeintresset..hahahaha….men de är ena jäklar på att pussla ihop 3 grymma dagar för oss som lägger alldeles för mycket tid och pengar på sportfisket, så det är väl tur att de lägger sin tid och energi på att vara bäst på mässor så får vi andra lägga tid på att vara bäst på gäddfis….eh just det det var inget….åter till intervjun.

Sportfiskemässan har inte funnits renodlad i så många år och den verkar växa rätt rejält för varje år som går, men hur började det hela egentligen Agneta?

– Sportfiskemässan arrangerades första gången 2005 på gamla Sollentunamässan Den hade tidigare gått ihop med Vildmarksmässan, men några eldsjälar på Svensk Sportfiskehandel och Sportfiskarna kände att intresset för fiske var så stort, att det skulle få bli en egen mässa och det visade sig vara helt rätt väg att gå, i år hade vi över 14.000 besökare på 3 dagar.

Gör ni någon välgörenhet inom fiske och i så fall på vilket sätt främjar ni en livskraftig och hållbar sportfiskeindustri?
– Bra fråga, Sportfiskemässan skänker 3 kr från varje besökare som går till Sportfiskarnas Fiskevårdsfond hos Sportfiskarn. Pengarna som bl. a kommer från alla oss mässbesökare och årligen delas ut till någon förening/person som värnar om vårt fiske och våra vattendrag. Här är några exempel på projekt under 2015 som delfinansierades från Sportfiskarnas Fiskevårdsfond

Storöringens Fk , ”Undanröjande av  vandringshinder i Sågbäcken”. Fiskevårdsnätverket  Göteborg ”Biotopvård i Haga å” och Motala Flugfiskare ”Komplettering av lekbottnar i Kärrsbyån”.

Nästa år 2016 flyttar ni till Stockholmsmässan i Älvsjö, hur kommer det sig Agneta Brunell?
Efter mässan 2014 på Kista upplevde vi att lokalerna inte räckte till för det ökade trycket av både besökare och utställare. Vi behöver helt enkelt mer yta för att alla ska få plats, vilket är oerhört inspirerande och spännande.

– Sportfiskemässan kommer vara inom samma ramar som tidigare, så att alla känner igen sig oavsett var mässan går av stapeln, det är viktigt. Vi kommer däremot använda oss av ett nytt biljettsystem i kassorna, liknande det man använder sig av vi konserter, matcher mm. Dessutom bättre restauranger, både Pressbyrån & Bankomat i hallen, Hotell dörr i dörr för långväga gäster, och framför allt en smidig in och utflytt för utställarna och grym monterservice.

I Jönköping i år upplevde jag en stor intimitet mellan utställare, fiskeprofiler och besökare – hur skapar man det i en så stor stad som Stockholm?

– Jag tror inte det handlar om var mässan går, utan vilka människor som är på mässan Det är ett stort gäng sköna människor som träffas under tre dagar, och då är stämningen på topp, oavsett plats.

Jag upplever att ni utvecklas för varje år och berätta hur ni plockar upp trenderna och följer upp vad som händer inom sportfisket i Sverige och utomlands?

– Vi har en referensgrupp runt Sportfiskemässan, där vi får” input” från våra fiskeprofiler. I dagsläget (nov-15) är det mycket som hänger i luften och inte är satt än.
Två nyheter är dock klara; Kajaktorg med möjlighet att testa kajaken i en liten bassäng och Spinnfiskebana där du kan testa alla nyheter från våra stora grossister. Scenprogram mm kommer däremot inte vara helt klart förrän i februari.

Upplösningen på Fly vs Jerk blev ju en Succé i Jönköping, spänningen var värd hela entrébiljetten i sig tycker jag, är det något ni kommer fortsätta med i Stockholm?

– Jajamen, vi kommer ha samma upplägg i år, eller jag kanske ska säga, ännu bättre i år. Johan Ruhe från KanalGratis  jobbar för fullt på att finslipa detaljerna:)

Fullt tryck på läktarna i Jönköping inför finalen på Fly vs Jerk som Svartzonker & Evelina kammade hem med en del hjälp från bananbåten från Suomi
Fullt tryck på läktarna i Jönköping inför finalen på Fly vs Jerk som Svartzonker & Evelina, Team ABU kammade hem med en del hjälp från bananbåten från Suomi

Kommer det släppas några produktnyheter på sportfiskemässanmässan som ni kan berätta om redan nu?
– Det är ju upp till varje grossist att släppa, såååå tyvärr. Vad vi däremot kommer att arrangera i år på mässan är Årets Sportfiskepryl!!!  Alla grossister ställer ut sina produktnyheter i en speciell monter och så får besökarna rösta fram bästa nyhet i respektive kategori.

Kommer det några supertrevliga internationella kändisar i år, jag tänker på förra årets megakändis TrueGlide som verkade vara allas kelgris soch mysfarbror?
– Fortfarande inte helt klart men vi jobbar såklart på att kunna krydda med något utöver det vanliga. Vår betesbyggargata kommer vara bättre än någonsin nästa år med finbesök från exempelvis larsenlures.com från Danmark

Fantastiska handgjorda beten från TrueGlide som gästade sportfiskemässan 2015
Fantastiska handgjorda beten från TrueGlide som gästade mässan i Jönköping 2015. 800:-/st var ett fyndpris med tanke på hur sällsynta de är på den Svenska marknaden. Bra tryck i Montern redan på fredagsmorgonen.

Vi på bloggen har ju ett stort hjärta för yngre fiskare, vi kommer själva ihåg hur man sparade varenda veckopeng för att kunna uppgradera sin utrustning. Det kommer ju en hel del med en lite grundare plånbok som är nästa generations fiskare, hur tänker ni och fångar upp dem på mässan?
– Förutom vår populära och uppskattade Sportfiskeskola som anordnas varje timme alla dagar gratis. Där alla deltagare får en påse med fiskegrejer värt ca 400:-. Vi satsar även på en ungdomsgata där de yngre visar sina kunskaper i tex betesbyggande. Youtube-filmer, flugbindning mm.

Var kommer mingel och middagarna att hållas för oss som tycker om att snacka fiske dygnet runt och hänga med alla idoler med en sockerdricka i ena näven?
– Det uppskattade Kanagratispartyt blir på en lokal i Stockholm. Mässmiddagen för utställare kommer vara på Stockholmsmässan.

Stort tack Agneta för en heads-up och fortsätt kämpa på för att skapa en magisk tillställning 18-20 mars 2016 i Älvsjö. Vi kommer som vanligt återkomma med en hel del inför mässan inlägg och för er som inte varit på någon mässa ännu så har jag för enkelhetens skull samlat ihop några av våra tidigare inlägg.

 

Ni utställare som läser det här inlägget här kommer en uppmaning: Jag har börjat månadsspara för en ny rulle & nytt spö 2016, så jag ser fram emot RIKTIGT bra mässpriser vilket det varit lite tunt med tidigare år  – bjud till med grymma priser så kommer vi på FiskeFürAlle shoppa loss, och förmodligen många med oss, uppladdningen har börjat;)

Go big or Go home…

Peter

https://www.fiskefuralle.se/ogongodis-fran-sportfiskemassan-i-kista-ett-axplock-fran-lordagen/

Vi ses på bloggargatan 2016 -hör gärna av er redan nu om det är något ni vill läsa om inför nästa år
Vi ses på bloggargatan 2016 – hör gärna av er redan nu om det är något ni vill läsa om inför nästa år

Här kan ni följa alla uppdateringar från Sportfiskemässan www.sportfiskemassan.se

Föregående artikelGädda på hösten? Hur gör FiskeFürAlle?
Nästa artikelUng sportfiskare? Se hit TN Lures och FiskeFürAlle samarbetar