Sportfiskemässan – inspiration och spaningar

Sportfiskemässan 2016 är snart här… Det är inte många dagar kvar innan mässan som växt kontinuerligt, och helt enkelt blivit för stort för Kistamässan, flyttar in i sina nya kläder i den större Älvsjömässan. Och den är stor! Det är så coolt att se sportfisket växa till den nivån. Fler sportfiskare = många fler sköna människor att tjata hål i huvudet på och det kan behövas eftersom vi avverkar dem i snabb takt:-).

Tanken med det här inlägget var egentligen att ge någon form av input på vad vi tycker är intressant och spännande under helgen, men som vanligt spårade det ut :-D.

Gäddnördar som vi är så ska det bli rejält kul att hänga på betesbyggargatan och kolla på alla skönheter som ligger framför en. Feededn på de sociala medierina har gått varm med betesbyggareinlägg om nya konstverk som blivit klara. Alltså allvarligt talat – byggare – jag har inte sett så många beten med “vill ha faktor” som denna vår. Ni är så grymma! Hoppas ni kommer lägga ut betena utan krok för det kan vara så att jag måste hoppa upp på borden, bada och rulla runt bland betena och bara njuta och ta in allt. Det blir lite jobbigt om ni har krokar på…  Det kommer bli svårt att hålla i plånboken men det gäller att kämpa!

Några killar som kanske kan ta Mange i hampan och visa hur det FAKTISKT ska göras
Några killar som kanske kan ta Mange i hampan och visa hur det FAKTISKT ska göras

Sen har vi Manges nya “passion” – att bråka med bucktail eller som det egentligen är meningen, flugbindning (eller ja, fluga och fluga… mest en samling tussar som ramlar av vid valda ögonblick i Manges fall…) Det har kommit både ett och två oskrivbara ord ur Manges ord de senaste månaderna så bara för att hålla stämningen hos oss i FiskeFürAlle på rätt nivå kanske vi måste sända dit Mange så han kan lära sig någon gång, av någon som faktiskt kan!

Gädd-Joel med världsrekordfrisyr. Han kommer berätta hur man kan få för sig att dra världsrekord från kajak på specialfisketorget
Gädd-Joel med världsrekordfrisyr. Han kommer berätta hur man kan få för sig att dra världsrekord från kajak på specialfisketorget

Men det är ju dumt och tråkigt att begränsa sig till “sitt” nördspecialomrode. Det finns ju en massa människor som nördat ner sig precis lika mycket som vi nördat ner oss i spinnfiske efter gädda, fast för en helt annan art och metod. Människor som precis som vi förstår att njuta av nördande, men bara hittat ett annat objekt att nörda i. Hoppas vi hittar någon toknörd där – kanske en som fallit för popperfiske efter elritsa? Vem vet? På specialfisketorget finns det iallafall fler predatortokar. Även om tokarna väljer att fiska efter arter som många gånger både är större och trivs i trevligare klimat än vår kära Esox Lucius så kan man säkerligen lära sig något, eller åtminstone drömma sig bort. Några av sakerna vi kommer försöka spana in är föreläsningar om:

  • Ekolod och ekolodsanvädning
  • Popperfiske i tropiska vatten
  • Hälleflundra
  • … och såklart gäddluffarens världsrekord från kajak!

Det finns en massa andra sköna saker där! Några av de som fick beten av oss i när vi i och TN-Lures skänkte bort beten till ungdomar i höstas kommer var på Ungdomsgatan. Kanalgratis går all in – de satsar så hårt att de fått en helt egen rubrik i Mässans innehåll. Såååå cooolt! Och så hoppas vi såklart att få säga hej till och kanske hälsa på några av kändishjältarna i montrarna. Kanske en high-5 med Trumman?

Hela kartan, med det viktigaste utmärkt. Den enda dokumentationen du behöver att navigera runt mässans skär. Välkommen på ett tjat
Hela kartan, med det viktigaste utmärkt. Den enda dokumentationen du behöver att navigera runt mässans skär. Välkommen på ett tjat

Men framförallt hoppas vi att det blir socialt. Vi ser fram mot att träffa alla sköna människor som orkar läsa våra texter, träffa dig! Kom till oss på bloggatan, hälsa, sitt ner och tugga lite. Det gillar vi – välkommen!

 

Vi kommer försöka live-streama i Facebook ett antal gånger under mässan så har du inte möjlighet att komma, eller du sitter och preppar inför ett besök dagen efter, håll koll på vår Facebook.

Peter funderar och laddar som aldrig förr, här är funderingarna från vår mässgeneral.

Det är tur att det finns en välfylld bankomat i mässhallen nu när FiskeFürAlle med entourage dyker upp i helgen. Under början av året har vi  jobbat hårt för att ha riktigt bra inlägg, inte bara för att stilla fiskehungern utan för att även inspirera inför mässan, eller blev det tvärt om?

Hur som helst så har vi lottat ut fribiljetter, Mange har byggt lite banbrytande beten, vi har startat en youtubekanal, vi har fixat nya fräscha profilkläder och satsat på en lite sjystare närvaro på mässan. Vi resonerar som så här, om vi får möjligheten att träffa våra läsare och fiskekamrater och mässan ställer upp med fin fin yta så vill vi betala tillbaka genom fokus på det som är aktuellt just nu och ta riktigt seriöst på något som andra jobbar och livnär sig på – så all respekt till alla er som kämpar och ställer ut så vi har en grym mässa att se fram emot – tack till er.

FullSizeRender
Tack kära läsare för all er feedback under året- nu när jag har dumstruten på mig dagen före dagen före….ja jävlar vad vi ser fram emot mössa …mässan just det mässan.

För egen del är jag sugen på ett nytt spö till mitt gummifiske, lutar åt ett Eastfield Slingshot men rullen, en lågprofilare är fortfarande en öppen historia, kanske Söders Sportfiskes egna svarta kan vara något, skulle bli ett snyggt par som säkert fiskar bra. Snyggast på sjön vinner alltid.

Dags att gadda sig? Jag tycker man skall passa på att ta turen förbi Matte Pain som gaddar i Visions monter. Ett utmärkt initiativ som återkommer från Jönköpingsmässan. Vision som hade snyggaste montern i vårt tycke 2015 – Rockbilly möter Södermalmshipstern var det då.

FullSizeRender[3]
Finklädd och egenkär – sällan vi lyfter fram oss själva, men eftersom varken Magnus eller Danne ville vara med på bild så passar jag på när chansen är öppen – bloggar gör man i rätt mundering helt enkelt – bara flytvästen som saknas.
Svartzonker kommer säkert dominera mässan som vanligt, han har en hel del sköna nyheter på gång vet alla vi som följer honom i sociala medier, hetsen efter hans mässbeten är stor och även Kjelle Lundbergshyllningarna tror jag kommer vara något speciellt utöver det vanliga. Hela betesbyggargatan vibrerar som aldrig förr. Just handgjort får en större och större publik varje år och det får nog bli något snyggt till bokhyllan på landet tror jag bestämt.

IMG_5156
Ser fram emot många grymma beten på betesgatan – detta är inte Svartzonker – jag har faktiskt inte koll illa illa – och likadant kommer det bli i helgen – så mycket intryck så det gäller att memorera så ingen blir ledsen över att inte vara nämnd med dess rätta namn (nu hör jag i mitt inre Manges röst “för fan peter det är ju en xxx det måste du ju känna till)

Själv är jag oerhört nyfiken på båtutställarna, där är jag idag verkligen fulaste åket på sjön med vitan med gipsskruv genom skrovet. Jag saknade engagemanget förra året från några av leverantörerna och i Kista för 2 år sedan så var det ganska mätta utställare. Både Danne å jag var nära å slå till på en Catch 445 men så blev det icke då då vi inte kunde få svar på våra funderingar.

Jag önskar på min önskelista ett bra paket med trailer, kunna göra olika val av elmotor och plotter/lod. Jag fattar inte denna inlåsning som blir nu med alla olika ”fabrikspaket” – så det blir högintressant om någon kan utmana Höga Rodds koncept. De gör att man till grymt pris kan plocka ihop sina önskemål à la carte för rimliga pengar oavsett märke på akter och frontsnurra. Runt 115.000:- med 50 Hk med tillägg på släp å elektronik på sin HR 460 F.

Vi får se om det finns någon som säljer båtar som läser våra inlägg – jag är köptorsk på en styrpulpet i år. Jag var inne i en större båtlada nedåt landet i förra veckan för att titta på just HR 460 men det var ingen som tittade åt mitt håll så jag gick ut med oförättat ärende och en glad sambo istället, hon tycker det räcker med prylar helt enkelt och jag kan suga på drömmen om en styrpulpa som gör 30 knop så jag kan hetsa “Stop and Go” hur mycket jag vill och åka som en stjärnfiskare genom skärgården, dvs fram och tillbaka som en skottspoling (så spåret i plottern ser ut som en stjärna)

Sen är ju finalen Fly vs Jerk så klart självskrivet, nu har vi tjatat om det så mycket så det kan vi lika bra göra det en gång till, å banketten blir asskön, äntligen får vi hänga och snacka upp 2016-år säsong med mätta magar och trevligt sällskap, kanske jag och Mange kan locka med 2 till på vår drömresa som vi planerar i september, en riktigt skön Gäddhistoria.

I år ryktas det att Truglide dyker upp igen, då är jag glad över att Magnus är på plats så jag slipper ligga ute med typ 3 x 800:- som det blev för hans trio förra året. Men vilken trio, det var! Sjuuukt fina beten, ta en titt på hans skapelser, galet fina och djupet på lacken har jag inte sett någon komma i närheten utav.

FullSizeRender[4]
Lite suddig bild, men det var trängsel runt Trueglides skapelser förra året – det mesta rök tidigt på fredagen.
Dogger som är min lokala butik i Norrtälje har alltid riktigt sköna erbjudanden på plats och deras Big Cash-tävling brukar starta på mässan om jag inte minns fel, kan bli lite inköp…

Fladen har en spännande lösning på päronblyn med snabb och enkel montering utan att behöva hålla på och öppna beteslåset, skall skärskådas.

Blir även intressant att se Svenska gäddklubbens engagemang under mässan – gick med för 2 år sedan på just Kistamässan då en energisk forsande man gick runt och värvade vilt, en Fors som nu är en mycket god vän, så jag undrar om den klubben finns kvar? Är de på mässan så blir det en förnyelse på medlemskapet – de har gjort ett grymt jobb för C&R genom åren.

FullSizeRender[1]
Under 2016 så är det viktigt att vara fin – man kan säga att det är huvudsaken å ha en sjysst Beanie – då åker man både ut och hem med minst en fisk, dessutom inget tvivel vad du fiskar – Gädda!!!
Vi har i år även tagit fram några sjukt sköna beanies till självkostnadspris, de förra vi hade gick åt som toapapper efter ett indiskt restaurangbesök, så vi tänkte att nu har vi gjort riktigt snygga, slitstarka och stilrena mössor i svart och några trendigt gråa som kommer bli min favorit 2016 – de kommer matcha mina nya solglasögon som jag hoppas hitta på mässan. Vi har med oss en begränsad upplaga mössor,vi får se om de räcker

Precis som Magnus redan nämn så har vi på FiskeFürAlle har haft kontakten med många inom Sportfisket under året som gått och som vi nu hoppas få återknyta kontakten även fysiskt med, kramkalas utlovas. Kom förbi så bjuder vi på en kopp kaffe och snackar skit.

Väl mött kära skitfiskare!

Danne Peter Mange

Ps. Vi finns på Facebook, Instagram och Youtube. Följ oss där för den senaste informationen om vad vi gör och nya inlägg

 

Direktlänk Facebook hittar du här

 

Direktlänk Youtube hittar du här

 

På Insta hittar du oss under fiskefuralle Ds.

Föregående artikelVinterterapin – nya betesmodeller igen ! Och film på gången…!
Nästa artikelHangin´With Wooden Lures UF