Raka Fluorkarbontafsar – tips

Flurokarbon är ett ypperligt tafsmaterial tycker jag. Tåligt, slitstarkt, lagom densitet och ganska osynligt i vattnet för fisken. Det har bara ett problem – linminne. De kringlar sig som bara den och trasslar då gärna i utkasten. FC reagerar bra på värme så det  är ett bra sätt att få dem raka är att värma och sen sträcka tafsarna. Jag har försökt lite olika varianter: Koka, värma m tändare mm men har nu med hustruns hjälp hittat den optimala lösningen (tycker jag).

Jag genomförde ett Inbrott i hustruns skåp och “lånade” hårfönen och sen var saken biff.

Ajajaj - var har du nu hittat på Mange???
Ajajaj – var har du nu hittat på Mange???
En irriterande krokig tafs
En irriterande krokig tafs
Häng upp tafsen med någon tyngd. Själv tog jag en svetsgång jag fäste försiktigt i lekandet så att tafsen hängde utsträckt
Häng upp tafsen med någon tyngd. Själv tog jag en svetsgång jag fäste försiktigt i lekandet så att tafsen hängde utsträckt

Fram med fönen och värm upp och ner längs tafsen. Låt svalna innan du tar ner – viktigt! Om den inte får svalna hinner tafsen återfå sin ursprungliga kringel/banan-form.

Basta - Happy! Ut och fånga fisk :-)
Basta – Happy! Ut och fånga fisk 🙂

Alla vet ju att gäddor inte nafsar på krokiga tafsar 🙂

//Mange

Föregående artikelTafsförvaring – Inga ostbågar i min väska!
Nästa artikelLite finsk kärlek