Filmtajm! Abborre sent på hösten med Micke Boettge

Det är slutet av november och vi är på väg ut för att fiska abborre. 2017 var det år som vi bestämde oss att bredda vårt fiske och lära oss att bli bättre på att fiska abborre.

Efter några trevande försök att på egen hand lära oss, bestämde vi oss för att ta hjälp av någon som vet hur man gör. Det resulterade i en tur på Värtan tillsammans med Mikael Boettge som guide – en mycket lärorik fisketur. Våra lärdomar från den fisketuren kan ni läsa om här. Under den fisketuren pratade vi även om höstfiske efter abborre och nu var det äntligen dags.

Den här gången fastnade stora delar av det på film också – den har du längre ner i artikeln.

Det är fortfarande becksvart ute när vi möts upp kl 07:00 utanför Sportfiskeboden i Täby. Vi hoppar in i bilen och åker gemensamt upp till Norrtälje. Perfekt att få en att snacka ihop oss innan vi beger oss ut på vattnet. Micke har mycket bra kunskap om området och de vatten vi skall fiska i.

Det är nollgradigt i luften och 2-3 grader i vattnet och vi förstår direkt att det kommer bli en utmaning en dag som denna. Efter en kort stunds båtåkande har vi kommit till den plats där vi skall fiska för dagen. Utan att avslöja för mycket från filmen, men dagens fiske inleddes riktigt segt och det var synnerligen svårt att i huvudtaget få napp, trots att ekolodet visade enormt mycket betesfisk och abborre.

Men när Micke Boettge är med i båten så finns det alltid en väg/metod att fånga fisken, även en dag som denna. När Micke knäcker koden med dropshotfiske släpper det loss ordentligt. Det blir en otroligt lyckad dag med närmare 100 fisk i båten.

Se hur det gick för oss under dagen i vår film. Det var en “crash course” i hur man kan locka fisken hugga på artificiella beten även när de egentligen inte vill. Vi är inga Spielbergs eller Camerons men vi försöker spegla hur vi ser på fisket: spegla kärleken till fisket, kärleken till varandra och en rejäl bas i kunskap. Hämta popcorn, spetsa öronen. Nu åker vi!

Några bra lärdomar från dagen:

  • Vill du lära dig ngt nytt – fiska gärna med ngn som redan kan, framför allt fiskemetoder för den fisk ni är ute efter.
  • Fiska med guide – inte för att få bra platser utan för att lära dig HUR du kan göra oavsett plats. Platserna är inte hemligheten lär dig olika metoder att fiska.
  • Variera ditt fiske och våga prova nytt, även om det innebär att du “blir nybörjare” igen
  • Borren är ibland kinkig. Det gäller att lägga pusslet med teknik, storlek, betestyp OCH färg de riktigt tröga dagarna. Men det går att locka dem till hugg!
  • Klä dig varmt och se till att du är torr om det blir dåligt väder.
  • Ha roligt tillsammans. Då blir det enklare, både i motgång och framgång!

Skitfiske!

Å du, inom en mycket snar framtid släpper vi en grym dropshotguide (på film den med såklat) med Micke Boettge, så utkik!

// Danne och Mange

Vi har även gjort en artikel helt dedikerad Micke och hans fiske. Den hittar du här: https://www.fiskefuralle.se/hanginwith-mr-boettge-vartans-beskyddare-och-sportfiskebodens-grundare/

Ps. Som vanligt – glöm inte följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på Facebook, Youtube & Instagram  Ds.

 

 

 

Föregående artikelExpedition Gurkstan – När Mälarens gäddor inte bjuder upp till dans i vassen
Nästa artikelFilmtajm!!! Dropshotskola för abborre med Micke Boettge

1 KOMMENTAR

Comments are closed.