Filmtajm!!! Dropshotskola för abborre med Micke Boettge

Dropshot kan vara nyckel för att låsa upp låset för att få abborren att hugga så här sent på hösten, när fisken är seg och inte sugen på att äta.

Danne och Mange var ute och fiskade med Micke Boettge häromsistens, med mycket gott resultat. Det var en dag som vände som en pannkaka. Under förmiddagen, fram till kl. 11, hade vi endast fått upp 5st abborrar i båten. Efter 11 tiden knäckte vi koden och lyckades till slut få upp 80-100 borrar i båten. Koden för dagen stavades DROPSHOT, som fiskades med extremt små beten.

Tanken med turen var såklart att få mer kunskap om fiske efter abborre. Och de blev det rejält av. Vi passade på att ställa alla de där grundläggande frågorna till Micke.

  • Hur gör man?
  • Varför gör man så?
  • När använder man dropshot?
  • Vilka spö och utrustning ska man använda?
  • Vilka beten passar för dropshot?
  • Osv

Micke svarade både villigt, utförligt och pedagogiskt. Vi lyckades fånga en stor del av det på film och paketerade ihop det till en liten “dropshot-skola”. Filmen nedan innehåller både genomgång av själva riggen, tankar kring betessval, fisketekniker för att slutligen visas “skarpt” ute på sjön. Som vanligt – hämta popcornen. Nu åker vi!

Skulle du missat filmen med Dannes och Mickes fiske om själva turen hittar du den på följande länk: https://www.fiskefuralle.se/filmtajm-abborre-sent-pa-hosten-feat-micke-boettge/

Mycket nöje!

Mange & Danne

Ps. följ gärna oss på våra olika kanaler för att hålla dig uppdaterad

Direktlänk Facebook hittar du här
Direktlänk Youtube hittar du här
På Instagram hittar du oss under fiskefuralle Ds.
Föregående artikelFilmtajm! Abborre sent på hösten med Micke Boettge
Nästa artikelHangin´With Håkan en Seriös Betessamlare