Kung Micke Fransson drar 2 ggr 13 kg på samma dag

Vem är du

Ja, jag heter då Micke. Jag bor i Örebro och när jag inte är på vattnet och fiskar så jobbar jag med utbildning. Jag fiskar så mycket jag kan och jobbet tillåter. Men man måste ju jobba för brödfödan ibland så får man offra fisket

2*13 kg på en dag – hur känns det?

Helt sjukt. Jag kan fortfarande fatta det! Det är helt overkligt.

Red. Anm – det går inte att ta miste på lyckan. Micke går igång rejält och upplever allt igen när vi snackar. Rejält uppe varv. Av ganska självklara skäl… 

Berätta om dagen?

Inte en kontakt innan kl 11. Inte ett pet. Inga följare. Detta var på lördagen. På fredagen hade jag haft ett några bra fiskar. Mkt kontakter och 3 bra fiskar upp. En 101 och en 102. Förväntningar var brutala och sen inga kontakter alls under lördagen 

Kl 11 ringde teampolaren Micke och frågade hur det går. Kasst! Inga fisk. Han var nöjd såklart eftersom han jobbade.

Första kastet efter samtalet händer det ngt. Jag fiskar in mot en kant 1,5-2 m m sten kan där jag vet det kan gå stor fisk. Jag lägger in min Zalt Z 17 (färg 21). 1, 2 vevtag. Stop PANG! Under drillen känner jag att den är stor. Jag känner de massiva huvudskakningarna. Jag börjar bli svettig eftersom jag har en kass håv. Under höstfisket drog håven och ett av mina spön och ligger nu tryggt parkerade på 10m djup.

Så jag försökte med min lite mindre håv 2-3 ggr utan framgång och slutade med att jag handlandade m klassiskt gälgrepp.

13.920 gram. Jag vägde tre gånger för jag ville så gärna ha över den 14 kg. I höstas drog jag en på 13,5 kg som jag trodde aldrig jag skulle kunna slå. Nu står jag hör igen med. Overkligt!

Jag ringde Peter på Zalt, Janne på Fisheco och teamkamraten Micke som inte blev helt nöjd med informationen hahaha. Janne sa – grym fisk. Grattis! Nöt på, det går fler. Jag kände mig egentligen färdig men fiskade på ändå. Jag drog runt en halvtimme innan jag återkommer till samma plats. 

Nu hade solen brutit igenom m lite dimma så jag bytte direkt till färg 54. Silver/guld med svart prick som blänker rejält i solljuset. 

1,5-2m bredvid där den stora tog lägger jag ett kast. 1-2 jerkslag sen suger det tag igen. Karatehugg – full fart från sidan. Linan drar 1-2 meter direkt i hugget. Denna gång är jag lite lugnare. Jag har ju redan dragit en 13 kg:s. I fajten känner jag att denna också är lite stor. När jag ser den känns den. Jag handlandar igen och konstaterar att denna också är ett monster. Sjukt. 13.630g 121 cm. Den förra var ju 122 cm. Är det samma fisk? Det kan väl inte gå två fiskar på samma storlek på samma ställe? Jag kollar bilderna och konstaterar att det är helt olika 

Och undrar du hur bilderna är tagna så är det med självutlösare!

Nu kände jag mig färdig. 2 hugg, två gäddor över 13 kg. Ändå nöter jag ändå på till kl 18.

Vilket fiske jag haft. 4 supersize-gäddor på 5 månader: 

  • 124 cm och 13,5kg stannade vågen på. 1:a oktober. Det gick vågor och vågen pendlade mellan 13,3 och 14,3 men vi skrev ner det för att inte överskatta PB:t
  • 13 dagar senare 121 cm och 10,4 kg
  • Och nu dessa i mars. Tre över 13kg på 5 månader

Kan du berätta mer om vattnet?

En insjö med hyfsat klart vatten – siktdjup 2,5-3 meter på botten.

Platsen?

Stenig kant. Jag låg på 4,5 m meter och kastar in över 2,5 meter där jag landar. Mycket sten.

Bete? Typ & Färg?

Sjunkande Zalt Z17. Sjunkande. Det är viktigt. De sjunkande har en vaggande gång i sjunket och det är jätteviktigt m vaggandet. Viktigt att man ger de betet lite slack. Då får den det där förföriska vaggandet i droppet. Många gäddor jag tagit på det.

Zalt Z 17

Första gäddan tog på abborren – färg 21 när det var mulet

Andra gäddan tog guld/silver m prick – färg 54 som blänker rejält i solljus. Det är något att tänka på som jag tror att många missar. Att när solen kommer – fram med beten som blänker.

Jag har kört 6 pass i år. I år har jag bara jerkat med Zalt Z17 med riktigt bra resultat! Det är konstigt. Ett bete som inte finns alls på svenska marknaden. Den har funnits senast 2004 men märkligt att den inte finns. Den säljer bra i Ryssland och Frankrike. Jätte-enkelt bete att fiska, jerka, vevjerka och den går inte bara sida/sida utan också upp/ner.

Jag ska ut onsdag/fredag/lördag igen nu. Jag är lite lätt taggad 🙂

Wow Micke – vilket fiske! Stort grattis från och på FiskeFürAlle!

//Mange

ps: Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla“FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram ds.

Läs mer om Micke och hans kurser:
https://www.fiskefuralle.se/micke-fransson-om-epoxi-och-andra-hardplasters-farlighet/

Föregående artikelArgument för Hullinglöst sportfiske
Nästa artikelSportfiskemässan 2019 trender och analyser