Gädda på hösten? Hur gör William Eksell?

Då ska vi bege oss till huvudstaden i vår höstresa genom gulnande björkar och nattfrost. Vi ska prata med William Eksell. Fiskare med Stockholm som bas som verkar ha en närmast kuslig näsa för vad fisken vill ha. Började fiska efter stor gädda för 10 år sedan. Lägger i princip all ledig tid på jakt efter de stora madamerna och har lyckats med bedriften att kommer över 12 kg tre år i rad och tänker hålla i den trenden :-). Ingår i pro-team Eastfield Stockholm. Vi lämnar väl över till “Weksell”:

Tjena! William heter jag 25 år från Stockholm. Jag fiskar under Eastfieldsflagg och tänkte delge lite tips hur jag söker gädda på hösten. Jag fiskar mestadels Gädda i stockholmsskärgård under höst, men även djupa insjöar.

På frågan skicka en bild på din favoritmössa blev det två fel direkt. 1. Det är kepsar, inte mössor, och 2. Det är mer än en. Så vilt kan det gå till på en blogg när man har galna intervjuobjekt :-)
På frågan skicka en bild på din favoritmössa blev det två fel direkt. 1. Det är kepsar, inte mössor, och 2. Det är mer än en. Så vilt kan det gå till på en blogg när man har galna intervjuobjekt 🙂

I början av hösten fiskar jag runt 2-4 meter och försöker hitta fisk som jagar aktivt på morgonen, jag är helst ute på sjön vid 4-5 tiden för att vara på plats när ljuset kommer. Det är en av dom absolut hetaste perioderna för riktigt stor gädda där jag fiskar. Lite senare när dom första kalla nätterna kommer flyttar jag ut mitt fiske till djupare vatten i början på dagen där har vattentemperaturen inte påverkats lika hårt. Många vikar är idag utsatta för hårt fisketryck i mina delar av skärgården då gäller det att tänka om. Att rikta fisket efter hur betesfisken går har varit nyckeln till dom flesta stora gäddor jag fångat.

Ett ganska gott tecken på att det finns stor gädda i närheten. Jag fick kolla två gånger själv innan jag såg vad det var :-)
Ett ganska gott tecken på att det finns stor gädda i närheten. Jag fick kolla två gånger själv innan jag såg vad det var 🙂

På hösten leker siken och samlas upp i stora stim som gäddan har full koll på. Det är ett hett tips att försöka lista ut vart och när stora koncentrationer utav betesfisk befinner sig i ett område.

Gnuggar du på kan du stå med en sån här grym gädda framför dig och en sån här grym betesbyggare till höger om dig (Jakob på Eastfield)
Till vänster Eastfiled Stockholm pro-team (William). Till höger Eastfield Pro (mr Eastfield)

En bra taktik för att hitta huggvillig fisk på hösten är att fiska grundligt i ett ganska begränsat område med varierande djup och att försöka ha mycket bete i vattnet, dagarna blir korta på senhösten och många åker bort dagen i båten.

På hösten kan temperaturen ställa till gäddans humör, vilket gör att jag fiskar med hyffast säkra beten som jiggar och tailbeten för att trigga fisk

Inte ett tailbete så långt det går att se - men en grym bild. Lite naket - Hoppsan :-)
En av promotion-bilderna för den kommande serien “Paradise Hotel Pike edition”. Kommer på kanal kvalitet inom en snar framtid. Håll ögonen öppna för mr Posterboy!

Jag har min tro för naturtrogna färger och då har jag också självförtroende när jag fiskar vilket är en viktig nyckel till framgång. Fiska med liknade beten som färgmässigt påminner om den betesfisk som simmar där du fiskar så behöver du inte fundera över färgval.

Glädje o båten. Vi älskar sådana ögonblick!
Glädje o båten. Vi älskar sådana ögonblick!

Här kommer mina hetaste tips för höstfisket!

  1. Håll koll på temperatur och vind.
  2. Betefisk. Vart, när, hur?
  3. Försök att hitta egna ställen som du sen håller för dig själv
  4. Ät ordenligt och klä dig varmt
  5. Ha mycket bete i vattnet.
  6. Njut av höstskärgården!

Mitt absoluta favoritbete är en tomcat från eastfieldlures i färgen ”Weksellgösen” det är en naturtrogen färg som täcker fisket i både grumligt och klart vatten samt färgen utav många fiskarter.

wexell

12,08 kg och 119cm SeptemberGädda tagen på Tomcat ”weksellgösen” ien huggperiod precis efter soluppgång fick vi flera stora gäddor.

Weksellgösar en masse på väg att fiskas
Weksellgösar en masse på väg att fiskas

SKITFISKE COMPADRES!

//Weksell

Föregående artikelGädda på hösten? Hur gör Jessica Dolk?
Nästa artikelGädda på Hösten? Hur gör Nicklas Hallnor?

13 KOMMENTARER

Comments are closed.