Nytt publikrekord? – Sportfiskemässan växer i år igen

Det är snart dags för årets startskott på fiskesäsongen – 3 dagar med full fart och vi kommer som tidigare år synas på Sportfiskemässan och Bloggargatan. Det är mycket jobb för hela branschen inför mässan men också en andra julafton för de allra flesta.

Så nu kommer det hettas upp och mängden Gäddmojo som samlas i Jönköping är massiv. Uttrycket “alla kommer vara där” känns utslitet men det är faktiskt så. Dessutom är mässan i princip dubbelt så stor som den var för 2 år sedan när det slogs publikrekord och gångarna var knökfulla och stämningen hög under lördagen.

Jag tog en kort koll med Agneta Brunell som är mässgeneral för att få lite bättre koll på vad som vi har att förvänta oss under de tre dagarna.

Hej Agneta, nu är det snart dags igen, vilka förväntningar har ni inför årets mässa?

Som vanligt har vi höga förväntningar 😉 Vi har ju blivit bortskämda med publikrekord på Elmia, och med det ökade fiskeintresset hoppas vi givetvis på att ”ALLA” kommer och vi är fullbokade med utställare – det är knökfullt med fiskegodis.

Det blev ju en succe´ i Älsjö 2016 – hur har ni tänkt nu inför Elmia i år,som är något mindre men oftast med fler besökare än i Stockholm?

I år har vi utökat mässan till två hallar, och har fler utställare och aktiviteter än någonsin så nu ska ingen behöva trängas i hallarna.

Vad kan man förvänta sig i år – vilka nya grepp eller programpunkter möter besökarna i Jönköping?

Man kan ha höga förväntningar även i år! Det finns något för alla och vi har många nya och intressanta punkter under alla tre dagarna som vi tror kommer

– Bygg ditt eget spö med American Tackle -en workshop
– Träffa de som själva byggt sin Drömbåt – finalisterna ställer ut på mässan, det är mång duktiga därute som förtjänar en stund i rampljuset och inspirera andra som får och funderar på att anpassa sin båt till sportfiske.
– Lär dig Vlogga med Robbo och ”Ryssen”
– Svartzonkers monter med en egen ”Betesbyggarkiosk” – som ni redan beskriver bra i er artikel.
– Monsterbåten – Lars Furberg/Team viagra – där du kan känna på hur det är att dra upp jättefisken i en simulator
– Finalen Fly vs Jerk på fredagen med efterfesten på Harrys med alla finalisterna och efterföljande festen.

FiskeFürAlles egna favoritgata eller “honeyhole” är ju betesbyggargatan, några nya utställare i år?

Ja det är ett härligt gäng med nya utställare men många är verkligen inga nybörjare, utan det är riktigt roligt att kunna visa upp ett rikt urval med exempelvis Caesar Lures, Waide Lures, Stonefirelures, Vassviken Lures, Gruffdraget, Slaskbait, och Thörngrens beten.

Tack Agneta och tack för att ni fortsätter utveckla mässan varje år, det är så mäktigt att träffa alla härliga människor en gång per år.

Besök Blogggatan!

Den ligger i slutet av betesbyggargatan och där kommer Svartzonkers Betesbyggarkiosk finnas, våra vänner på Eastfield kommer dela monter med Wolfcreek.

För FiskeFürAlles del så kommer vi vara på plats fredag-söndag på blogggatan så kom förbi och snacka lite, käka lite godis och häng, eller varför inte skåla med oss på Fly vs Jerkefterfesten som tillhör årets härligaste kramstund för oss gäddfiskare.

Vi kommer som traditionen bjuder även välja årets bete 2016 och dela ut diplom under mässan, här kan du läsa mer om tidigare års vinnare klicka här

Mange har lovat att ta med sig sina härliga egna beten som ni fick se några prototyper av i Älvsjö 2016. Nu har han jobbat på under året och kommpletterar med några nya hybrider,  de är superballa och en hel del nytänk.

Det som kommer bli superintressant är ju även alla nya båtar som förmodligen kommer exponeras på mässan, gå där och drömma och känna och snacka lite med leverantörerna och och och…

För egen del ligger ett par fiskeglasögon och en borrerulle på inköpslistan – vi får se om plånboken öppnas.

Det blir en hel del från vårt fiskegäng som kommer ner och för er som vill vinna en biljett – följ oss på instagram så koemr det lottas ut och även på vår facebooksida såklart. Och för er som orkat läsa ända hit så lottar vi ut en biljett.

För att vinna en biljett till sportfiskemässan i jönköping: Gör så här – Gilla följ oss på Facebook och gissa även längden på skribenten & maila info@fiskefuralle.se 

Vinnaren dras på söndag 26/2

Ses i Jönköping!

/Peter

Edit du hittar intervjun med Svartzonker här: https://www.fiskefuralle.se/betesbyggarkiosken-svartzonkers-nya-butikskoncept-med-allt-du-behover-for-att-bygga-beten/

Om du gillade vad du läste här kan du följa oss på sociala medier så får du aviseringar när vi publicerar något nytt
På Facebook hittar du oss här
Youtube hittar du här
Insta: kolla efter fiskefuralle

 

 

 

Föregående artikelMeri-Särki, en budgetracer med Yamaha 40 hk autolube, hur du håller kostnaden nere för en styrpulpet?
Nästa artikelSveriges Mesta Fisk – En utmaning till dig som sportfiskare!