Pikefight -Tunggung eller?

pikefight 2017

Då har första avsnittet av det nya filmade tävlingskonceptet Pikefight precis visats på den klassiska youtube-tiden: tisdagar kl 20.00

Det är ett klockslag som förpliktigar då det spottats ut många högklassiska fiskeproduktioner just klockan 20:00. På ett klockslag som verkligen skapar förväntan, och något annat än höga förväntningar skall man såklart inte ha när det är idel gäddadel i startlistan  Dessutom är det våra vänner från Free Water Picture som står för produktionen och som garanterar snygga klipp och panoreringar. FRWP som även står för många klassiska och högkvalitativa produktioner och för att nämna två “måsten” så tar jag banbrytande Tolvan & stilbildande Alaska.

Tänkte utmana mig själv och göra en sammanfattning och bedömning som är högst personlig, och för er som läst oss sedan länge vet att vi bara skriver om sådant som vi tycker om. Så de som vill läsa en sågning i klass med Aftonbladets Lasse Anrell eller Idols Alexander Bard måste jag göra besviken “We don´t do that shit” eller som Obama sa: “When they go low we go high”.

Just vintertid är min högtidsstund med just en massa sjyssta youtube-rullar/serier från fiskevärlden att plöja, som jag inte hinner med under säsong. Så varför det här inlägget då? Ja aningens introvert men också för att lyfta när det satsas på Gäddfisket och när det investeras för att underhålla och inspirera mig, då vill jag gärna lägga någon timme på att skriva av mig.

Redan innan premiären så är det fullt ställ med en lockande trailer och ett vackert förstapris på 20.000:- som finstämt skänks till välgörande ändamål. Dessutom är det öppna vatten, det vill säga det är ingen hemlighet att det är Trosa, Östhammar & Mälaren som kommer penetreras under 3 intensiva dagar, blir spännande att få ta del av hur de läser mångas favoritvatten och hur de fiskar just “den där” fladen eller vassen.

Hur tävlas det i Pikefight?

Tävlingsformen känner vi igen från hur de flesta tävlingar är upplagda: Totallängd på teamens 5 längsta gäddor där varje fiskedag avgör resultatet, men en tvist med att man får bonuspoäng från ”Big Five”,spännande att se hur poängberäkningen kommer påverka taktiken. Stort är som sagt alltid stort, även om snittlängden nu är oerhört viktig i det här fallet.

Nu kör vi, här är mina svar efter programmet på mina egna funderingar som jag hade innan programmet, hänger ni med? Mycket bekvämt, det blir ju liksom bäst svar om jag får ställa frågorna själv:

Vad är min första känsla?
– Skön start, lite som uppvärmningen inför en cupfinal, man har förväntningar och snart blåser de igång spelet som är lite avvaktande till att börja med.

Fick Pikefight fiskesuget att rinna till?
– Skoja inte, till och med tankar på ny båt, ni vet drömmar och förhoppningar redan efter första stoppet de gjorde. Check på att skapa fiskesug, kommer bli värre nästa avsnitt. Medveten eller omedvetet så verkar det vara större fisk på gång redan första dan. Ja jag vill ut på en gång…

Var det, som jag oroade mig för, ett potpurri med fabriks- eller butikssponsrad utrustning och mängder av tröttsam produktplacering?
– Ja, men det gör inget, det är lika mycket utbildning eftersom det är sån variation på beten, team och fiskesätt. Gissar att det kommer säljas jänkebåtar i parti och minut hela våren efter 6 avsnitt:) En del av charmen med sponsrade filmer är att man får se mycket av sånt man inte annars skulle komma i kontakt med.

Positivt med betespresentation vid varje fångst

Fanns det personligheter som man kunde identifiera sig med. För mig  tar det oftast någon säsong att hitta en favorit att identifiera sitt eget fiske med, eller imponeras utav?
-Absolut, det är legender på sjön. Holgersson är alltid sympatisk och superproffsig. Söders  är jag riktigt nyfiken på att få se mer av. Andén är en legend bland fiskeguider och jag tycker redan om hans trulighet, blir intressant att se hur han reagerar när det inte är hemmavatten. Frändstam är undervisande i både betes & fisketeknik och hur man läser sin motståndares försök till psykningar fortsätt så

Vilka take aways fanns det i första avsnittet?
-Att även proffs är nervösa i tävlingssammanhang, glädjen över att fånga 75-85 cm´s fisk visar på anspänningen, naket filmat och de här killarna drar metersfisk i princip när de vill, men ändå visar Pikefight på hur svårt det är att “beställa” +90 cm. Men att de å andra sidan faktiskt också levererar på beställning det är något att sträva efter.

Hur skiljer sig Pikefight mot Fly vs Jerk?
– Främst 2 saker, Pikefight är bara på svenska och bara spinnfiske, det liknar mer det vanliga fisket de flesta av oss sysslar med. Det är inga hemliga vatten utan du får se exakt var de är vilket är positivt för att lära dig, men samtidigt så kan det vara negativt för nu finns det risk att det kommer  vara kölapp där under 2017. Där är Fly vs Jerk mer mystisk när man försöker lista ut var de befinner sig. Fly vs Jerk är mer internationell i sin stil med inbjudna team från hela Europa.

Några bloopers?
– 🙁 inga bloopers, men de kommer de kommer…. De går inte att fiska så här utan att tröttheten sätter in och VIPS så kommer papphammar på besök 😀

Vad saknar jag, men som förhoppningsvis kommer framöver?
– Saknar inget är min första tanke, 4 glada team, tävlingsnerven har inte infunnit sig, hade varit bra med bonuspoäng – ex 1 poäng för ledning vid varje avstämning. Saknar kanske mer insikt i vilken strategi som varje team väljer, men det hoppas jag kommer dag 2 & 3 när man ligger efter eller måste försvara en ledning.

Vad kan jag förvänta mig av Pike Fight i fortsättningen?

– Mina tankar inför Pikefight var att det är ett högt spel mellan fabriksteamen. Mycket att vinna för den som bjuder på sig själv, är extrovert och personlig. Mycket att förlora om man är tajt, grinig och självgod. TV förstärker nämligen alla sidor och känslor. TV är extremt starkt för att bygga varumärken och omtyckta profiler på kort tid. Vi har ju många fiskeprofiler som nått den breda massan genom rutan , det är inte bara Bengt Öste och “visst nappar det” som kanske var vår första idol, utan även Claes “Svartzonker” Claesson, Stefan “Trumman” Trumstedt och Johan Broman med Fiskedrag & Fiske Lite Djupare några lysande exempel på och det finns så många fler att nämna.

Men jag är positivt överraskad, glad och nyfiken på fortsättningen, om det växlar upp i avsnitt 2 så kommer det här bli en grym serie. Vem tar position? Team Söder är förmodligen i sina favoritvatten när de kommer till Östhammar, men vem äger Mälaren om de nu kommer sjösätta i Mariefred. Första avsnittet väckte frågor som blir kul att få svar på framöver.

Bra jobbat och 4 FiskeFürAlle  blir mitt betyg på första avsnittet, således FFFF till
de tävlande och filmteamet som ger oss härliga stunder framför skärmen när isen lägger till över landet.

Eftersom vi blev rätt överrumplade och för ovanlighetens skull inte hade koll på vilka team som var med i Pikefight så får ni stå ut med att vi inte har hunnit med några intervjuer, men om ni undrar vem den långa killen i Storm/Rapalabåten, Mathias Holgersson var så har vi gjort en intervju med honom från förra årets Fly vs Jerk. Det är även han som får pryda inlägget med den enda bilden på en fin älvgädda, förhoppningsvis så kommer det upp en även under Pikefight från trollspöt.

Om du inte sett Pikefight ännu så hittar du länken till första avsnittet här

Allt gott till er  där ute, snart tisdag igen va?

Peter

Här hittar du Storm/Rapala Mathias Holgersson från Fly vs Jerk

https://www.fiskefuralle.se/fly-vs-jerk-the-teams-team-stormshimano-svensk-version/

Ps. följ gärna oss på våra olika kanaler för att hålla dig uppdaterad
Direktlänk Facebook hittar du här
Direktlänk Youtube hittar du här
På Instagram hittar du oss under fiskefuralle Ds.
Föregående artikelFormmaterial för att gjuta hårda betes-prototyper – Amazing re-melt – test
Nästa artikelPerch Pro 2017-time again… And we can’t wait!