PysselFürAlle – “Ny” lack för hårdbeten – AlumiUV

Under en lång tid har jag medvetet hållit mig från att göra hårda beten för jag tycker lack-processen är stå stökig. Väga, blanda, lacka och vänta…  och samtidigt ha ett massivt torkhjul som tar upp en stor del av arbetsytan har varit avskräckande. Därför ska vi ta en titt på AlumiUV.

Alternativet att ha extremt starkt doftande lack har inte heller känts lockande. Kanske jag är klen, kanske jag har förstorat problemen, eller kanske har jag bara använt det som ursäkter för att inte öppna ännu ett område inom fiske jag kan nörda ner mig i…

Men sen jag upptäckte att AlumiUV börjat säljas i Sverige. Hardcore Craft som tydligen har agenturen för Alumilite har tagit in en större del av sortimentet som Alumilite säljer. Det var bara att slå till och testa själv. Jag hade faktiskt i hemlighet velat testa denna lack sedan jag sett Larry Dahlberg använda lacken. När jag nu var redo att börja med mina beten som blev Bleak Dancer så var det bara att köra.

Jag har nu testat lacken ett tag och gillar det jag ser. Här har du lite hur jag använt lacken:

Allt du behöver veta om AlumiUV

Jag är än så länge mycket positiv till lacken. Jag har dock inte haft möjlighet att se hur lacken står tidens tand ännu. Den enda nackdelen jag upplevt än så länge är att det är otydligt hur man ska använda lacken. Det jag lärt mig är:

  1. Lacken mår bra av att värmas upp till 30-35 grader. Då blir den mycket mer lättflytande vilket gör lack-lagren mycket tunnare.
  2. De vanliga UV-lampor som säljs på ClasOhlson, Teknikmagasinet mm räcker inte. Det finns (som jag inte testat) UV-lampor för tork av nagellack. De ska funka bra. Jag har köpt 140w-lampor istället. Funkar kanon.
  3. Priset – 1450 kr för en burk. MEN… Det är skillnad på dyrt och värt pengarna. Fel använt, med för lågt watt-tal på lamporna och för låg temperatur (som jag hade första gångerna) med mycket dropp av färg blir det dyrt. Rätt använt dvs som jag tipsar är här med rätt lampor och uppvärmt verkar det faktiskt bli prisvärt. Mycket lite spill, ingen risk att man får slänga färdigblandad lack som inte används. 1450 kr är ett stort utlägg, men det räcker länge!

Så… Vad säger man? Har du inte redan torkhjul och är inkörd på någon av de befintliga lackerna alternativt att du känner du skulle vilja ha kort torktid så tycker jag du ska satsa på Alumi-UV

Pyssla lugnt

//Mange

Jag har en hel del tester för betebyggeri – här hittar du en bra guide för Airbrush

https://www.fiskefuralle.se/airbrush-for-nyborjare-och-andra-noobs-vad-behovs-for-att-borja-mala-beten/

Ps. följ gärna oss på våra olika kanaler för att hålla dig uppdaterad

Direktlänk Facebook hittar du här
Direktlänk Youtube hittar du här
På Instagram hittar du oss under fiskefuralle Ds.
Föregående artikelPysselFürAlle – Intern rigg på gummibeten
Nästa artikelPysselFürAlle – Pimpa beteshinken för Gummi