Betesbyggnad på schemat välkommen in :-)

Sticklinge fishing crew är underbara. Vi har skrivit lite om dem innan och det är värt att skriva mer om dessa härliga killar och tjejer.

Det började med ett gäng fritidsledare som gillade att fiska och tänkte att det var en bra sysselsättning för alla på fritidsgården. De fiskade tillsammans och alla älskade det. De snackade med skolan och fick tillgång till slöjdsal, ett rum och samtidigt fick de OK på att köpa in betesbyggarprylar. Vips – de skapade en bygga-bete skola för ungdomar. Hatten av – så härligt.

Undertecknad och Jesper Fröberg, en av killarna bakom, hade under året haft kontakt och jag erbjöd mig att komma förbi och visa hur man gjuter gummibeten. Något de inte provat innan. För någon vecka sen var det dags. Det hade fixats microsol, plastisol, formar, glitter, andningsmasker, handskar och celebert sällskap med ett liknande gäng och passionerad fiskare/fritidsledare från Täby.

Gameday!

På plats på Lidingö var planen klar: En genomgång av prylar, tillvägagångssätt och så klart säkerhetsgenomgång. Det är inte helt riskfritt att hantera 130-150 graders plastisol.

Grymma killar i full action. Det var mycket kul att välja på. Begränsat antal färger på plasisol men desto fler färger på glitter. Är motoroil den bästa färgen? Många frågor och enda sättet att få svar är att prova

Ungdomarna var helt fokuserade och sög i sig som svampar. Sen körde vi två och två och de fick gjuta sina första beten. Ett gäddbete och ett abborrbete.

Vilken energi och engagemang! Superkul är ordet som beskriver att se det som skedde när 20 killar och tjejer fick göra ngt nytt.

Och vilka resultat! Kolla bara

Musikhjälpen

Sen vill vi bara passa på att skicka en tumme upp även för engagmanget i Musikhjälpen. Svartzonker bjöd på blanks som gänget målade upp och drog in 8100 kr. Snyggt. Vi på FiskeFürAlle kan bara säga – fortsätt som ni gör – det ser bra ut. Nästa generations fiskare på Lidingö får en grym start i karriären.

En lika het ticsare

Vi på FiskeFürAlle kan inte mer än fortsätta tycka hela gänget på Lidingö gör ett fantastiskt jobb.

Kvällen med Sticklinge Fishing Crew och vänner blev lite startskottet även på vårt eget byggande för denna säsongen. Ja det är den tiden på året, när alla vettiga människor går in och gör fiskeuppehåll ;-), sitter i stugorna och drömmer, vakna svettiga av att gjort mothugg i sömnen och går ut i grottan och skapar. Vi kanske får tillfälle att komma tillbaks till det 🙂

Ta hand om er!

//Mange

Vill du veta mer om Sticklinge´s verksamhet för ungdomar så hittar du vårt inlägg här:

https://www.fiskefuralle.se/betesbyggarskola-ungdomar-av-sticklinge-fishing-crew/

ps: Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram ds.

Föregående artikelAbborre i kalla Movember och dropshot fixar fisken
Nästa artikelDen ofrivillige abborr-fiskaren