Dags att trycka egna profilkläder med hugg-garanti

Det är den tiden på året som förberedelserna är intensiva inför en ny fiskesäsong och det är ingen skillnad för oss. Vi håller på att uppdatera våra profilkläder eller gäddkostymer även detta år och hade den stora lyckan förra veckan att stöta på en suverän profiltryckare.

Vi vill såklart se anständiga ut på sportfiskemässan i Älvsjö och stekheta nu på fredag då Kanal Gratis kör sin Perch Pro bankett och även visar sista avsnittet och uppslutningen live, kvällen utspelas på Hard Rock Café på Sveavägen. Jag har alltid drömt om att få ha gäddmunderingen på mig en utekväll i Stockholms nattliv, så nu är tillfället snart äntligen här att få beställa en stor stark i FiskeFürAlle munderingen, som jag väntat att få skåla med mina fiskebröder i urban miljö.

Speciellt viktigt i år då vi uppgraderat plaggen ett snäpp från den vanliga Fruit of the Loom kvalité tishorna,  våra munkisar ser fortfarande bra ut på bild men som inte skulle göra sig så bra i befolkade områden som exempelvis Stockholm City. Vi har i år valt att testa lite Houdini grejjer och annat med bra passform och som har en tydlig friluftsprägel och framför allt hyffsat miljövänligt producerat. Det blir en bra kombo tänker vi oss med att det kan funka både på sjön och iland. Vi har noterat att Freewater-gänget kör en riktig rökar top of the line med Norröna så får väl vi försöka å se om vi också kan se representabla och lite fräsiga ut 2016?

Det hela började med att Mange ställde frågan på Facebook om någon hade en bra och skön kontakt när det gäller profilkläder för oss som håller på med fiske?
– Vem kan man vända sig till för att få bra kvalité på trycket?

image
Det är inte lätt att mäta sig själv, speciellt utan sponsrad mätdekal. Våra nuvarande tröjor få stå som mall för de nya.

Dags att trycka egna profilkläder

När 11 av 10 erfarna fiskeprofiler unisont i kör svarar att vi skall vända oss till Christian Asp, en allt i allo inom gäddfisket, en sådan där alla borde ha i sitt nätverk helt enkelt så var det ju bara å ta kontakt. Christian är en hängiven skatare, betesbyggare, designer, båtbyggare, E-handlare, gäddfiskare, 3-barnsfar, instagrammare och musiker som desstom trycker profilkläder. Och det var just precis där som vi tyckte han passade in – den minsta gemensamma nämnaren när vi behövde någon som kan trycka profilkläder – de andra egenskaperna är ju riktigt bra bonusar som vi hoppas kunna få smakprov på under året.

suntownloggan
Skärddarsy ditt eget tryck – klicka hära -just do it

Christian driver med några polare varumärket Suntown Outdoors och webshopen http://www.suntownoutdoors.se eller http://suntownclothing.com som har sjukt sköna slogans på sina grejjer, om du nu gillar gäddfiske så skulle jag gissa att deras grejjer är mitt i prick.

justfishitjpg
Vad varje fiskare borde ha i byrålådan, eller rättare sagt på gymmet för att träna upp kastarmen.

Sagt och gjort så drog vi ut i de norra jaktmarkerna av Stockholm till Christians garage i Vallentuna för att se vem är den här omtalade gäddprofilen? Danne hade redan hunnit installera sig när Jag och Mange kommer fram och knackar på dörren. – Tjena, shit vilket sjysst garage!! Det tog säkert ett ljusår innan vi hade hämtats oss från denna Mancave till garage. Det var Torkhjul modell större, det var en uppallad utombordare.

baitanddestroy.jpg

Det var klädställ, högar med otryckta kepsar, hoodies, tröjor och det var en Skate i ena hörnet och en skrivare i andra hörnet blandat med fiskeutrustning och högtalare, här var det bara ölen och fiskhistoriena som saknades för att få kvällen komplett.

verkstan
Full fart i det välutrustade tryckeriet
image
Trevligaste grafikern lägger puts och stuns på FiskeFürAlles kläder
image
SK8 – blev det rättstavat nu?

Jag känner att det är lätt att bli smörig när jag skriver om alla härliga nya människor som vi stöter på ute i vårt avlånga land. Christian är verkligen inget undantag, trots vårt tråkande av varandra, våra dryga skämt och besserwisserattityd mot varandra så gick Christian bara runt och log, hade tålamod och berättade om allt om profiltryck så gott han kunde när han hade oss 3 speedade i garaget. Jag tror det kan ha med å göra att han är 3-barnsfar och van att hantera dessa ibland frågvisa livliga ungar – precis som oss alltså – det var som en vanlig kväll helt enkelt. En mysfarbror är helt fel benämning av unge Herr Asp men en otroligt trevlig kille rakt upp och ner som har glimten i ögat och ett stilistiskt sinne.

image
Logga på plats – i nivå som om det kom från fabriken

 

hoodie.JPG
Sitter som fisken på hood-inin
image
Danne blir glad som en mört när han får prova de nya värmande Houdini M´s C9 Loft – du ser mumsig ut i den nya outfiten Mr Daniel

Dessutom får jag det bekräftat igen att Mr PikeCandy som Christian också är mer känd som, att det är något speciellt med dessa av naturen talangfulla betesbyggare, de är extremt hängivna och ger sig inte förrän det blivit som de själva vill,  och tar varje fråga om det skulle gå att göra ett bete med egen färg eller si eller så som en kul utmaning.

image
Finfina beten – man smälter och det blev en order på stående fot med en specialfärg för Peter. Över 5000 följare för PikeCandy på Instagram är respekt!!!

Vi har Pigg King som gör helt outstanding gummibeten. Vi har Micke Hedsén som är sjukt glad om man beställer något eget. Jacob Magnusson på Eastfield är ödmjukheten själv. vi känner alla till Mr Svartzonker som tar ihand, ställer upp på foton, delar med sig av allt som bara går.

Mr Ipike är en till av all dessa underbara betesbyggare – jag kommer nog tjata på så ofta det går och får möjligheten om dessa sköna personligheter. De ger sig inte förrän det är precis så som det var tänkt från början och absolut inga genvägar till det perfekta betet, nästan att ju längre tid det tar desto bättre.Ta bara TN-Lures som vi valde till årets bete och Herr Nettelblad som är i en klass för sig själv med sina naturtrogna lakar.

pike
Det är naturligt att om vi fiskar Pike så måste vi ha en sjysst Piké – nej vi är inte från Göteborg…det vara verkar så när man läser våra bildtexter.

 

Så för att sammanfatta en oerhört trevlig kväll ute i Vallentuna så vill vi verkligen rekommendera Christians skicklighet om ni behöver trycka upp era profilkläder, någon dekal till båten eller bilen eller bara ta å beställa ett PikeCandy-bete? Kvalitén är lite extra bra och att samtidigt ha trevligt uppe på torra land gör ju hela saken lite bättre än att gå in till random leverantör som inte har hjärtat inom Catch & Release.

Vi ses på HardRock ny-mummade och glada

Peter

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

blandadekläder
FiskeFürAlle goes 2016

 

Föregående artikelAbborren – den nya gäddan?
Nästa artikelKonsten att slippa göra tvådelade formar för betesgjutning – filmtajm!