Grovstanäs Invitational 22 oktober 2016 – Uppladdningen

Snart, äntligen, snart, äntligen är det snart dags för årets bästa dag:
Grovstanäs Invitational är vår lokala tävling i Norrtälje som Lolle anordnar för 6:e året under oerhört avslappnade former.

Fiske, grillning, skitsnack och massor av frustration och garv.

I år lite senare och förmodligen ännu tuffare förutsättningar. Grunden i tävlingen att alla vi som fiskar mycket i våra hemmavatten kommer tävla mot varandra och det är hög prestige om man vinner, oftast vinner någon som inte alls fiskar ofta i våra vatten men åker med i en båt med någon från området.

Vår hemmahamn och utgångspunkt för tävlingen, klassiak gäddvatten men sjukt tuffa på hösten även om du har lokalkännedom.
Vår hemmahamn och utgångspunkt för tävlingen, klassiak gäddvatten men sjukt tuffa på hösten även om du har lokalkännedom.

Det kommer med all sannolikhet vara runt nollan på morgonen om inte minusgrader och i så fall ganska vindstilla eller ruskigt höstväder med regn och blåst och griniga timmar på sjön och kalla händer. Hur som helst brukar det vara kristallklart vatten den tiden på året och extremt trögfiskat. Ingen metersfisk har kommit upp under alla år som tävlingen existerat.

För er som exmpelvis fiskar i Mälaren eller andra grumliga sjöar så är det det här som kommer vänta på tävlingsdagen. Bilden är från igår och det är superklart vatten redan nu trots 15 grader. Så mörka beten eller med glitter är något jag tar med i startuppställningen. Det ger också en viss frustration när man ser de få följarna men rätt häftiga känslor när man även ser huggen och indrillningen.
För er som exmpelvis fiskar i Mälaren eller andra grumliga sjöar så är det det här som kommer vänta på tävlingsdagen. Bilden är från igår 25 september, och det är superklart vodka/Gin-vatten redan nu trots en temp på 15 grader. Så mörka beten och/eller med glitter är något jag tar med i startuppställningen. Det ger också en viss frustration när man ser de få följarna men rätt häftiga känslor när man även ser huggen och indrillningen.

Och det är ju faktiskt timmarna efter som man ser fram emot mest. Korven, godiset, glöggen, ölen, prisutdelningen, skitsnacket, kramarna, leendena,  alla historier och analyser. Det här är en tävling där alla stannar kvar och umgås och har roligt – gläds med vinnaren och retas med alla andra.

Förra året var taket 60 deltagare och det är runt där det är hanterbart och det är Lolle och Ulrika som bestämmer vilka som får vara med, som sätter tävlingsreglerna och som roddar allt runt om kring. Så anmäl er till undertecknad som vidarebefordra kontakten eller direkt till Lolle.

Klassisk höstvass, inte sällan med lågt vattenstånd
Klassisk höstvass, inte sällan med lågt vattenstånd

Redan nu har jag ju en hel del funderingar som om Team Snus kommer i en ny båt, om de kommer få soppa torsk och om de kommer fiska med Wolfcreekbeten eller våga prova något annat? Kommer Holy Baits? Broklintarna kommer de till start, och om de kommer till start kommer de få sin första fisk? David som har en nyinköpt drömbåt och som jag hade i båten förra året och som fått smak på gäddfisket, kommer han ta hem spelet i sin Plåt-Ockelbo? Eller kommer hans retsticka till bror Jakob äntligen få något annat pris än fulast båt? Vem blir årets klant – kul för oss andra men inte den som vinner den orangea hjälmen. Pikeboyz kommer de till start i år igen – de umgås man bara med på instagram. Björn kommer han våga slå på något annat bete än en Buster Papegoj?

Här är Fulan, en finsk 70-tals Meri_Särki med en Yamaha Autolube 40hk - i bakgrunden Pertans totala motpol - supermodern Tracker v16 Superguide - 2 Gäddracers från olika tidsepoker.
Här är Fulan, en finsk 70-tals Meri_Särki med en Yamaha Autolube 40hk – i bakgrunden Pertans totala motpol – supermodern Tracker v16 Superguide – 2 Gäddracers från olika tidsepoker.

För egen del så har jag inte taktiken klar ännu, med Fulan så har jag fått mycket längre räckvidd och på så sätt är jag inte lika begränsad som tidigare år, men det blir till att prova nya vatten och jag har ingen besättning ännu så det finns 2 platser för den som vill hänga på, och från och med nu är det ingen idé att ni frågar hur mina tankar går de är hemliga.

Samma vecka så kommer vi i FiskeFürAlle att köra en tur i Sibbo som uppvärmning, så antingen är vi taggade och fulla mde självförtroende efter en topptur, eller laddade med revanschlusta.

Dessutom har jag införskaffat en nygammal kombo, kom över Jakobs oanvända Svartzonker 7ft spinnspö, perfekt med ytterligare ett då jag kör till 75% med det och en Revo Toro 51hs, men nu blir det en JB5601 istället med powerhandle. Samma rulle som jag har på jerkpåken. Fick det för samma pris som bara rullen kostar och tanken är att det blir ett reservspö till gäster men framför allt till Sambon och där emellan kommer jag köra det rätt frekvent. Fördelen är att under höstfisket nu så har jag min Lexa med superlåg utväxling, kan bli en avgörande faktor för sköna tailbeten med långt häng?

En favorit i Repris - Lolle och Pertan och någon sorts välsignelse över Gäddan
En favorit i Repris – Lolle och Pertan och någon sorts välsignelse över Gäddan

Det kommer bli en magisk dag känner jag på mig redan nu, håller på att planera min tävlingsrutt som finslipas sista veckan när man har med sig hur väderförutsättningarna ser ut. Första isen kan ju ha lagt sig i vikarna i slutet av oktober, är det högtryck eller lågtryck – oavsett så är det 60-talet erfarna predatorjägare som kommer ha en riktigt trevlig lördag.

hostgadda
En ful fisk och en liten gädda önskar skitfiske och välkommen till Grovstanäs Invitational 22 oktober 2016

Om ni fortfarande är skeptiska till årets höjdare så hittar ni Förra årets resultat och bilder

https://www.fiskefuralle.se/grovstanas-invitational-arets-mysigaste-tavling-avgjord/

Ps. följ gärna oss på våra olika kanaler för att hålla dig uppdaterad

Direktlänk Facebook hittar du här
Direktlänk Youtube hittar du här
På Instagram hittar du oss under fiskefuralle Ds.
Föregående artikelGäddfiske i Blekinge – hårt vunna lärdomar om gäddan i mitt “nya” vatten
Nästa artikelHangin’ with Nilles – Bland skedar, jerkar och professorer

3 KOMMENTARER

  1. Hej hopp.
    Det vore en ära att få vara med på denna anrika tävling.
    Fiskat sen länge i området och ser det som hemmavatten.
    Med hopp om tur// Daniel team batfastards.

    • Hej Daniel, kul att få så snabb feedback,skicka ett mess till mig så återkommer jag, måste stämma av hur det ser ut med anmälningar 070-374 53 50 /Peter

Comments are closed.