Höstfisket är äntligen på g!!

Sommaren har varit fantastisk på många sätt, men skall vi vara helt ärliga så har det inte varit den bästa sommaren när det kommer till gäddfiske. Rapporterna från vår sida har varit skrala och fisket har varit…. minst sagt magert. Antingen är det något vi har missat i strategi och kunskap eller så är det så att denna sommarsäsong har varit avvikande pga någon anledning som vi inte kan komma på.

Men man skall inte misströsta, nu är hösten här och då är det nya bud som gäller. Vi i FiskeFürAlle har redan sett till att fylla våra kalendrar med fiskepass. Det är team och kompisrundor, en Rügenresa och ett par tävlingar som står på tur. Vi kommer bland annat vara med i King Of Mälaren som går av stapeln den 1:a November.

Utöver detta så kommer det några intressanta artiklar där vi bland annat kommer utse årets gäddbete, göra ett djupdyk i prylar som fiskespö, rullar och annan utrustning. Så, mycket att se fram emot med andra ord.

Som en liten avrundning på vad som komma skall, tänkte jag dela med mig av några sköna incidenter. För en sak är säker, att vara gäddfiskare är inte bara guld och gröna skogar.

Vi startar med Lolle som delar med sig av ett fint fiskeminne.

Lolle testar krokar
Jag vet….hur kommer det sig att Lolle fiskar med små krokar på sina beten? Och varför sitter ett av dem i tummen? För dig som ännu inte köpt en kraftavbitare, gör det omedelbums.

Jacob som går kvalitetstest av propellern

IMG_6284
Jacob har experimenterat med tre och fyrbladiga propellrar…Jag är inte expert, men detta ser inte ut som en balanserad trebladig propeller. Det var tydligen en smått rörig dag när detta skedde.

 

Mange har sönder spön på löpande band:

IMG_6286
Mange var inte nöjd med tvådelat spö och experimenterar med en extra delning….
IMG_6285
och när det inte fungerar så sätter man på en ny spötopp och vips så har man uppfunnit en helt ny kategori fiskespö

Andra har satt nya rekord för säsongen:

IMG_5977
Nytt PB måste dokumenteras… fram med telefonen. Och glad blir man också. Själv hade jag gärna sett ett bra gälgrepp och en snygg “frontning” av denna trofé.

// Danne

Föregående artikelOlle provar Jerkfiske – Olle berättar
Nästa artikelRügen – uppladdningen har börjat