16 KOMMENTARER

 1. Hej! Jag har ett problem här som du inte har tagit upp.. När jag gör ett tvåfärgat bete, t.ex grön rygg och pearlwhite buk, så ser det så jäkla fint ut i ca 2 veckor, men sen börjar den gröna färger “krypa ner” i den vita och färga den ljusgrön-vitaktig.
  Vad kan jag göra för att undvika detta? Jag använder mest WV färger men också alumilite ibland.
  Vore tacksam för svar.
  Mvh

  • Hej Charlie! Att färgen kryper kan vara svårt art undvika. Det jag skulle rekommendera är att blanda ngt mindre färg i. Det räcker m
   Några droppar. Färgen jag tycker kryper mest är motoroil och chatreuse. Vet dock inte om jag tycker det är ett problem. Tycker det kan vara snyggt 😃

 2. Jo, motoroil kryper jäkligt bra! 😀 Jo absolut, det kan vara snyggt ibland. Men ibland vill man också att den där krispiga vita färgen ska hålla för evigt. Tack för ditt snabba svar!

 3. Tjena. Tack och bock för skön läsning! Jag har precis köpt ny plastisol wv och kan inte förstå vad felet är men du kanske har lite mera kunskap. Det blir småsmå bubblor som lägger sig efter hela sidorna, speciellt mycket i de smalaste delarna. I mitten på betena är den klar och fin. Tack på förhand

  • Hej Erik! Kul att gillar vår lilla kolonilott i cyberrymden! Om du kontaktar mig Magnus Sjöholm på Fb messenger så kan vi chatta där så får vi se om vi kan hitta ngt

    • Aah använder whatsapp eller ngt annat? Finns många frågor att ställa och det tar tid att pingponga på mail

 4. Tja!
  Om du fick välja en typ av plastisol som du föredrar framför andra, ex zonkers, Alumisol osv, vilken kör du helst med, och varför?
  Och vilken av metoderna ang att få fast ögonen föredrar du? Loctite 406 eller vanligt superlim med Activator?
  Tack för en bra läsning, känner igen sig på flera ställen!
  //MVH

  • Hej Oscar!

   Kul att du gillar det :-D. Ja man har ju hunnit göra en del fel hahaha.

   Bra frågor! De jag kört med är WV Lures:s och Zonkers och jag gillar båda, av olika anledningar. WV:s tycker jag är kanon för de laminerar så bra och är kristallklar om man gör rätt . Man vår verkligen “bling” i vattnet av den. Men den är lite mer svårjobbad. FFa viktigt att man skakar ett tag innan man ska gjuta och rör försiktigt när man ska gjuta annars bubblar den lätt. Där har jag kört både soften och saltwater och blandar ofta dem för att få ett lagom hårt, lite hårdare än vanligt gummi. Jag gillar det. Då får man mer “höftskakning” i betet som är kanon många gånger.

   Zonkers tycker är mer tolerant för bubblor. Den är liksom lite mer lättflytande och det bildas inte lika mycket bubblor och de som kommer bubblar lätt upp.

   Båda är av typen plastisol med bottensats där härdaren lägger sig på botten vilket gör att de måste skakas mer men laminerar bättre. Båda är ftalatfria. Skönt!

   Vad gäller limma ögon kör jag mest 406 men använder båda. Det jag märkt på mina beten är att det är bra att torka bort silikonolja i ögonhålan innan man limmar (med en bit pappar bara) så fäster ögonen mycket bättre. Det underlättar också att ta bort limmet på själva ögonen om det finns (torka av med t-röd om du orkar)

   Hoppas det var bra och utförliga svar på dina frågor. Lycka till med gjutandet. Har du mer frågor så är det bara att hojta till. Du är alltid välkommen

   Skitfiske!

   M

LÄMNA ETT SVAR

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här