Påskfiske del 2 – Furusund – den huvudlösa dagen

Tisdagen efter påsk. Trött efter en sen körning efter fisket med Tommy i Blekinge fick jag stora nöjet att börja dagen med… Just det.. Jobb… Jobb, jobb, jobb. Alltid är det något akut som ska lösas. Ska inte klaga. Jag gillar mitt jobb… Men en dålig dags fiske slår vilken dag på jobbet som helst.

Äntligen är jobbet avklarat och för att förlänga påsken drar jag iväg norrut mot Furusund, Per och hans Tracker som ligger och väntar på att få komma ut och sträcka benen. Sugen som bara den trots, eller kanske tack vare, gårdagens lite trögare fiske kastar jag i bilen utan mat eller någonting och sticker så fort jag kan. Ett stopp på statoil och jag köper lite allt möjligt som går snabbt att äta så jag kan komma iväg. Väl där efter en körning i en hastighet som kanske testade lagens elasticitet något är jag i hamnen, Pertan står redan med spöt i handen och hjälper mig lasta i och sen iväg.

Nu är det bråttom. I hop med allt. I med prylarna för nu åker vi!
Nu är det bråttom. I hop med allt. I med prylarna för nu åker vi!

Taktiken är klar. Iallafall var vi ska börja. Både jag, Peter och Danne har haft framgångar på ett favoritställe. Fisket har varit dels på en flad och dels i en vass på väg in till ett lekområde där gäddorna stått inne i vassen och tjurat. Taktiken hittills som funkat har varit shallow-riggade swimbaits i gummi och för min egen del tänker jag testa en av de Abstain Swimmers jag fått dagen innan av Tommy TN-Lures Nielsen. Jag har ju en liten dragning åt papegoj, så den blir först ut.

Ett stopp i en mar på vägen men ingen hemma där så vi susar vidare.

Beauty! Med intern rigg. Inga stökiga spikes eller så. Skönt
Beauty! Med intern rigg. Inga stökiga spikes eller så. Skönt

Första driften och inget händer förutom att jag Papphammar mig och klämmer fast Abstainen mellan stenarna och smäller linan. Vad ledsen jag blir. Jaja på med golden shinern istället och mer fiske. Mot vassarna! Dagens höjdpunkt – efter lite drivande säger det pang i prylarna och det blir tungt. Swimmern har levererat. En gädda rund som en fotboll kommer upp.

Abstain swimmern levererade direkt!
Abstain swimmern levererade direkt!

Tyvärr kan vi inte väga den för Pertans våg är trött… Men någonstans 4,5-5 kg. En fin fisk helt enkelt.

Så vi gnuggar vidare och byter platser och har lite kontakter. Vi njuter av vädret och sällskapet och har det bra. Det är Pertans första tur får året med Trackern. Och vilken båt det är. Gott om ytor, går smidigt och tyst. Härligt helt enkelt!

Purra när han mår som bäst - på havet!
Purra när han mår som bäst – på havet!

Så fortsätter det innan jobbet igen på kvällen gör sig påmint och det är dags att rulla hemåt efter ett telemöte. När jag kommer hem börjar det roliga. Av någon anledning vill Pruttan inte ha med mitt ansikte på bild 🙂 Inte en enda bild han tagit har med mitt ansikte. Vad har jag gjort ? Kolla själva…

Inget ansikte
Inget ansikte
Inget ansikte
Inget ansikte
Inget ansikte
Inget ansikte
Inget ansikte
Inget ansikte
INGET ANSIKTE!!!
INGET ANSIKTE!!!

En skön tur och en lagom uppvarvning inför arbetsveckan. Så skulle man alltid jobba 3,5 dagar i veckan 🙂

I helgen har polarna varit nere i Sörmland och gett de gröna en chans där nere. Jag säger inte hur det gått. Det får ni läsa senare. Med den cliffhangern säger jag bara over and out

//Mange

Föregående artikelPåskfiske del 1 – Blekinge
Nästa artikelTrosahelgen i Gnesta – 2 fiskebåtar bombar vassarna