Sportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Jenzza, Schulz Lures, The Country Fisher

Betesbyggargatan. Nu är det dags för en superkändis och några smygare. Dags för Jenzza, Schulz Lures och the Country Fisher, en ny bekantskap för många av oss.

Sportfiskemässan med tillhörande Betesbyggargatan står för dörren och blir en kick-start av säsongen 2018. En given höjdpunkt varje år är gatan där alla betesbyggare visar att Svenska betesbyggare är bäst i världen.

Att besöka Betesbyggargatan brukar vara antingen fullt av beslutsångest, dyrt eller både och. Utbudet är helt enkelt överväldigande. Man går dreglande mellan borden och tänker  “Ska jag köpa den eller den? Om jag väntar, kommer den finnas kvar då?”. På toppen av det har alla byggare one-offs och mässpecialer som inte kommer att gå att få tag i på andra ställen vilket gör det ännu svårare.

Den fullständiga guiden till Betesbyggargatan

Så här på FiskeFürAlle kommer ni ha den fulla guiden, eller näst intill fulla guiden på “vem som är vem” och “vad som är vad” på mässans betesbyggargata. Nu är det dags för nästa trio med träsnidare, ögongjutare och en inbiten flugfiskare.

Jenzza Lures – Jens Nordblad

Jenzza Lures
Jag kommer ha både träbeten och gummibeten med mig. Avseende trä så tar jag med en mängd olika modeller i en massa olika färger, jag kommer ha några av mina mest exklusiva handkarvade beten med mig.
Nytt för mig är att jag nu även börjat med glitterbas på betena, så det har jag en del av och även som vanligt med foliebotten varav några med kopparfolie…  Kommer ha i runda slängar 110-120 träbeten med mig så .

Gäddor Modell Tromtö 2 olika storlekar 16, 21 cm

Borrar modell Saltö 15cm

Gösar modell Jordö 17 cm

Hasslö i 3 olika storlekar 12, 16 resp 20 cm

Dragsö 19 cm. 

Trossö mini tail 9 cm

Aspö tail 12 cm.

Avseende gummi så kommer jag ha med mig några olika modeller däribland 2017 års baitbuild vinnare Jenzza Snipan. Om jag hinner, så kommer ytterligare en gumminyhet så ta en sväng förbi mitt bord så kanske det finns något nytt och fräscht. 

Jenzza snipan

Jenzza iden

 Jenzza sarven

En helt ny modell, en stadig bit på 270g.   Som extragrej har jag också med mig ett gäng nyckelringar i form av ett gäddhuvud.

Schulz Lures – Dennis Schulz

Jag bygger spinnare, spinnerbaits och skeddrag för de flesta typer av fiske.
Jag gör även tafsar och specialbeställningar på allt möjligt. Kommer att försöka ha med en hel del olika spinnare och en del skeddrag, även tafs kommer att finnas.

Jag kommer att ha 10 stycken boxar med 3 drag i varje presentbox. Först till kvarn gäller.
Det jag kan avslöja nu är att det är Sverigetema men vilka typer av drag kommer att presenteras på mässan.

Sist men inte minst kan jag berätta att jag kommer att arrangera spinnarbygge gratis för alla barn mellan 7-15 år. Samt att dom får med sig en “goodiebag” med lite kul saker i.

Schultz Lures   .

The Country Fisher – Matthew G Hauge

Jag är från Joliet, Illinois i USA. Vi flyttade till Norge när jag va fyra, och jag växte upp på västkusten av Norge, på en liten gård som ligger 2,5 km från närmaste väg. Det var dock endast 60 meter till närmaste sjö, och 60 meter till andra hållet var fjorden. Så det var naturligt för mig att va intresserad i fiske och biologi. När andra 6 åringar ville läsa Kalle Anka, var jag intresserad i fiskevård och flugfiske. Som sexton åring gick jag med i lokala fiskeklubben och började jobba i lokala sportaffären. Ett deltidsjobb som varade i 18 år.

The Country Fisher
Jag har varit instruktör i flugbindning sedan jag va 17, och betesbyggare nästan like länge. 2006 flyttade jag till Sveg i Härjedalen och mötte min finska sambo där. Jag har två söner som bor i Norge och en dotter på 5 år. Jag är egentligen utbildad på It, men jag jobbar som vikarie i skolan och fiskeguiden i Härjedalen, med eget företag.

 

//Mange, Peter och Danne

Här hittar du de andra betesbyggarna som kommer ställa ut på Sportfiskemässan 2018

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-caesar-lures-gaddgapet-brax-sabbath-och-jerry-vegas/

https://www.fiskefuralle.se/sporfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-waide-calmbaits-doyle-mondrad/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-olalures-malaren-lures-gabriel-lures-dahlstromflugan/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-brunnberg-lures-holme-baits-vassviken-lures-och-gruffdraget/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

 

Föregående artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Caesar Lures, Gäddgapet, Brax Sabbath och Jerry Vegas
Nästa artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med Esox Gear, Ulm och Bjerks