Sportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med JW Lures, Jimmy Stockhaus, MB79 och TWK Lures

Nu är det nära, vi har kartlagt varje betesbyggare och har nu kommit till de sista 4 utställarna på betesbyggargatan. JW Lures, Jimmy Sockhaus, MB79 & TWK Lures bjuder här på allehanda godis – nu laddar vi för sista 4 av 29 stycken extremt duktiga hantverkare.

Din fullständiga guide till Betesbyggargatan

Så här på FiskeFürAlle kommer ni ha den fulla guiden, eller näst intill fulla guiden på “vem som är vem” och “vad som är vad” på mässans betesbyggargata.  Varje artikel kommer presentera 3-4 av de totalt 29 byggarna du träffar i Stockholm 16-18 Mars. Framförallt får du också möjlighet att se exempel på deras alster så du kan börjar planera dina spenderingar.

Att besöka Betesbyggargatan brukar vara antingen fullt av beslutsångest, dyrt eller både och. Utbudet är helt enkelt överväldigande. Man går dreglande mellan borden och tänker  “Ska jag köpa den eller den? Om jag väntar, kommer den finnas kvar då?”. På toppen av det har alla byggare one-offs och mässpecialer som inte kommer att gå att få tag i på andra ställen vilket gör det ännu svårare.

JW Lures – Jimmie Wiman

JW Lures

På mässan har jag byggt 40st numrerade ex av min Backlip org. Betet jag idag kan tacka för att jag kan hålla på med detta på heltid. Unik design och med massor av stora gäddor upp emot 15kg på sitt samvete..

Har ju gått vidare med en fabriks-sprutad variant och därför inte byggt originalet i trä på många år..

Riktigt, riktigt spännande. Filmklippen på doppen i “JW-poolen” har fått upp Mange lite småstimmig

Sedan tar jag med mig ett helt nytt ‘bladevibe’-bete, som är vanligare på mindre typ abborre-beten men jag skalade upp den till gädd-size och med ‘min’ karaktär över formen.. 14cm och 75gr slowsink med vickande gång… Kommer ha med mig flera nya modeller bla 38cm BigBack på 240gr som tycks ha hög efterfrågan..

En rejäl bit för de stora damerna! Bigback!

Jag kommer ta med mig ett knippe 38cm BigaBack som bygger på mitt unika signaturutförande i och med mina Backlipbeten med ‘sked’ i bak på betet. Det är ett mustigt bete på 250gr för de större gäddsen och går lika fint att spinna som att trolla med.. Sedan blir det motsatta bigback downsizer som är en 55gr-variant perfekt som j.a.s-bete och framförallt nu till det iskalla förleksfisket uppe i de grunda lekvikarna då downsizing kan va hett.

Jimmy Stockhaus

Jag tillverkar transparenta beten för havsöring och insjööring. Jag kommer att ta med mig lite olika färger samt två olika vikter (18 och 25gr) i samma modell.

Jag har funderat på att ta fram transparent beten ett tag, tyckte att det skulle kunna vara bra i kristallklart vatten då öringen är väldigt kinkiga då. Nu får jag fisk både på klart och brunt vatten :-). 
Sen tyckte jag att det är kul med drag som skiljer sig från mängden.
Dom fungerar alldeles utmärkt som trolling drag också. Bilden ovan är från första gången jag provade trolling. Den på 4kg fick en lite senare på 3.5kg.

MB79 – Magnus Lindgren

Skellefteå. Bygger alla typer av beten. Jag tar med mig det nya betet

Gäddvåfflan

Mr Clive

Curly Clive

och kanske några Fluffers

Och kommer inte ha så mycket beten med mig på mässan men kommer även sälja instantspinners i mitt bord

TWK Lures

Twk Lures skapades för cirka 3-4 år sedan av Daniel Aspegren, Niklas Aspegren och Mattias Ekdahl I början tillverkades enbart jiggskallar till eget bruk men allt eftersom efterfrågan ökade, ökade vi också vårat sortiment och idag är vårat fokus på airbrushade gös och abborre skallar.

Det har gjutits och målats hårt i Twk garagen hela vintern inför mässan och vi har fått ihop ett bra lager med både abborre och gös skallar.

Nyhet för i år är att vi har tagit in skruvskallar i vårat sortiment. Vikterna är från 20gr upp till 300gr.

Till mässan kommer vi ha med många jiggskallar som passar till Ismo Zandy jiggar som vi även kommer att dela bord med på Betesbyggargatan.

Stort tack till alla betesbyggare som ställt upp i vår heltäckande serie inför mässan, betesbyggeriet är stekhett och att få möjligheten att visa upp en del av slutresultaten av tusentals timmars hårt arbete, det är mäktigt! Kom gärna förbi oxx på mässan och ge oss uppslag på nya artikelserier eller bara ett trevligt häng på communitygatan.

Vi ses snart!

//Mange, Peter och Danne

Här hittar du de andra guiderna till betesbyggarna som kommer ställa ut på Sportfiskemässan 2018

https://www.fiskefuralle.se/sporfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-waide-calmbaits-doyle-mondrad/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-olalures-malaren-lures-gabriel-lures-dahlstromflugan/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-brunnberg-lures-holme-baits-vassviken-lures-och-gruffdraget/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-caesar-lures-gaddgapet-brax-sabbath-och-jerry-vegas/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-jenzza-schulz-lures-the-country-fisher/

https://www.fiskefuralle.se/sportfiskemassan-2018-betesbyggargatan-med-esox-gear-ulm-och-bjerks/

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med TS Lures, Gnaga Lures och Klarre
Nästa artikelÅrets bete 2017: Buster Jerk