Årets bete 2017: Buster Jerk

Årets bete är en återkommande tradition här på FiskeFürAlle, lite som fiskebetenas egen Oscarsstatyett

Vi kände när vi startade skriva om fiske att beten och dess skapare saknade en rättvis utmärkelse som verkligen lyfte och speglade det viktigaste med ett bete:

Att det fångar fisk. Ett bete man har förtroende för. Som man alltid har med på varje tur
Och som under året har varit det bete som oftast hängt i spötoppen.

Årets bete har absolut ingenting att det måste vara nytt och fräckt och man får inga stilpoäng för att vara snygg. Vi ska känna för det, ha fiskat mycket med det och om det dessutom är innovativt så är det såklart ett stort plus. Det är funktion och resultat som gäller.

Motiveringen för Buster Jerk – Årets Bete 2017

Juryn har efter en lång vinter kommit fram till att det är dags att lyfta fram ett av de klassiska beten som vi alltid kör med, alltid får fisk på och som senaste året tagit en revansch efter en lång rolig och fantastisk gummitrend.

Och vinnaren är ……….BUSTER JERK!

Buster Jerk behöver i sig i behöver ingen djupare introduktion hoppas vi? Om du nu har missat detta superbete, grattis grattis! Köp ett och du få ett multiverktyg som kommer fånga massor med fisk. Buster Jerk är en mångfasetterad trotjänare. En gäddmagnet som finns i alla upptänkliga färgställningar. Ett tävlingsbete och ett allroundbete. Ett fantastiskt sökbete och med egenskaper som lockar till hugg i de flesta situationer.

För oss i FiskeFürAlle har hårdbeten fått en renässans och 2017 var året när vi slutade skämmas för att ta fram en Skitmört eller Hotpike eller för den delen en Buster Jerk i fegisfärgen eller Drutten.

Buster Jerk Papegoj Shallow - ett måste i varje gäddhink, krokarna är rostbenägna så glöm inte att vässa med jämna mellanrum och byt under vintern
Buster Jerk Papegoj Shallow – ett måste i varje gäddhink, krokarna är rostbenägna så glöm inte att vässa med jämna mellanrum och byt under vintern

Det fina är att vi alla har våra olika favoriter och customfärger. Det är mångsidigt genom att det funkar fint som jerk eller slider. Shallow, sink eller svävande. Just flytande med strategiskt placerade powerdots, det vill säga små självhäftande vikter, som får den flytande att bli exakt svävande är gaaalet het! Och vill du ha slow sink – tryck dit en till!

Buster Jerk

Buster Jerk är alltid med oss, drar alltid fisk och är rolig att fiska med. Och vi har dragit mycket, stort och ofta. Och inte bara gädda. Det är mer än en gång en Aborre modell större fattat tycke för denna lilla skapelse och åkt gäddhiss.

Buster Jerk
Mycket mer ikonisk duo än Trumman och Buster Jerk finns knappast i sportfiskeSverige?

Vi är stolta över att kunna ha Buster Jerk i denna samling ädla beten. Utmärkelsen Årets bete har delats ut 6 gånger tidigare. Har du inte fiskat med dessa beten så är det dags att testa dem nu. Det är alltid kul att prova nytt men förakta inte gamla trotjänare det finns en anledning till att de överlever alla trender och innovationer – de levererar fisk!

Läs, lär och använd säger vi 🙂

2016: Headbanger Tail

2015: TN Lures Abstain Swimmer

2014: Eastfield wingman

2013: Svartzonker McTail/Tail

2012: Zalt

2011: Savagegear Alien Eel

Buster Jerk på er!

Danne Mange Peter

Ps. Som vanligt – kom ihåg att följa oss på sociala medier så får du den fulla “FiskeFürAlle”-upplevelsen. Vi finns på FacebookYoutube & Instagram Ds.

Föregående artikelSportfiskemässan 2018: Betesbyggargatan med JW Lures, Jimmy Stockhaus, MB79 och TWK Lures
Nästa artikelHangin´with Dejan Milosevic – Abborrkung

1 KOMMENTAR

Comments are closed.